OPINIONS

Η Μίλαν επιστρέφει

Foto LaPresse - Spada
14 Luglio 2017 - Milano (Italia) - 
A.C. Milan - Ritiro estivo stagione 2017-2018 
Casa Milan - L'arrivo del nuovo acquisto  Leonardo Bonucci 
Sport Calcio
Nella foto: Marco Fassone , Leonardo Bonucci  

Photo LaPresse - Spada
July 14, 2017 Milan  (Italy) 
Sport Soccer
A.C. Milan - Training camp season 2017-2018
Casa Milan - The arrival of Leonardo Bonucci 
In the pic: Marco Fassone Leonardo Bonucci
Foto LaPresse - Spada 14 Luglio 2017 - Milano (Italia) - A.C. Milan - Ritiro estivo stagione 2017-2018 Casa Milan - L'arrivo del nuovo acquisto Leonardo Bonucci Sport Calcio Nella foto: Marco Fassone , Leonardo Bonucci Photo LaPresse - Spada July 14, 2017 Milan (Italy) Sport Soccer A.C. Milan - Training camp season 2017-2018 Casa Milan - The arrival of Leonardo Bonucci In the pic: Marco Fassone Leonardo Bonucci LAPRESSE/SPADA

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για τη Μίλαν που "σαρώνει" στο μεταγραφικό παζάρι και βάζει φωτιά στο καμπιονάτο.

Οι πιο παλιοί που θυμούνται τα μεγαλεία της Μίλαν τις δεκαετίες ’80, ’90 και έως το 2011, πραγματικά θλίβονται που εδώ και χρόνια η άλλοτε κραταιά ομάδα του Μιλάνου, βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και (αν είναι δυνατόν) μεταξύ Ευρώπης και εσωστρέφειας.

Η ακμή φέρνει και παρακμή. Ο Μπερλουσκόνι απογείωσε το κλαμπ, ο ίδιος σχεδόν το απαξίωσε. Η πώληση στους Κινέζους ήταν μονόδρομος, καθώς αν μη τι άλλο εκείνοι έχουν διάθεση να δαπανήσουν χρήματα. Καθοδήγηση χρειάζονται και ένα σαφές σχέδιο.

Εφέτος η Μίλαν σαρώνει στο μεταγραφικό πεδίο, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Και η λέξη "σαρώνει" δεν είναι υπερβολική. Δείτε προσεκτικά ποιους έχει πάρει στο Σαν Σίρο.

Πρώτος και καλύτερος ο Μπονούτσι, η βόμβα του καλοκαιριού στην Ιταλία. Στο περίπου θα γράφουμε και τα ποσά που δαπανήθηκαν. 42 εκατομμύρια για τον τέως αμυντικό της Γιούβε.

Αντρέα Κόντι. Δεξιός μπακ, παικτάρα. 25 εκατομμύρια από Αταλάντα.

Ματέο Μουσάκιο, στόπερ ηγέτης και εργαλείο, 18 εκατομμύρια από τη Βιγιαρεάλ.

Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, εξαιρετικός αριστερός μπακ από τη Βόλφσμπουργκ, αντί 18 εκατ. ευρώ.

Φρανκ Κεσιέ, αποκάλυψη του Γκασπερίνι στα χαφ, 8 εκατ. από Αταλάντα.

Λούκας Μπίγλια, τελευταίο απόκτημα από τη Λάτσιο. Σοβαρός αμυντικός χαφ. 17 εκατ. στη Λάτσιο.

Χακάν Τσαλχάνογλου, ο μίστερ φάουλ και καλός trequartista, αντί 22 εκατ. από Λεβερκούζεν.

Αντρέ Σίλβα, τρομερή επένδυση, 38 εκατομμύρια από την Πόρτο.

Φάμπιο Μπορίνι, δανεικός από Σάντερλαντ, ως μπακ-απ επιθετικός, έναντι 6 εκατ. Ευρώ.

Σύνολο χρημάτων ως τώρα, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ μόνο στις ομάδες, για κλαμπ που βγήκε με το ζόρι 6ο και δεν έχει σίγουρη την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Χωρίς να υπολογίζουμε ως μεταγραφή (αν και έμοιαζε με τέτοια) την παραμονή του Ντοναρούμα στην εστία με ηγεμονικό συμβόλαιο και τον αδερφό του μπόνους από τον Αστέρα Τρίπολης.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΟΡΑΤΑ

Και έπεται συνέχεια. Η Μίλαν θέλει να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, καθώς δίνει περίπου 70 εκατομμύρια για να πάρει από τη Ρεάλ τον Μοράτα. Και 10 εκατομμύρια το χρόνο στον παίκτη, που πέρασε με επιτυχία και από τη Γιουβέντους. Με Μοράτα όλη η επένδυση έχει νόημα, διότι θωράκισε την άμυνα με Μπονούτσι και όχι μόνο, δένει το κέντρο με Μπίγλια, Τσαλχάνογλου και έρχεται και άλλος, ενώ στην επίθεση χρειαζόταν ένα πολυβόλο πολυτελείας.

Ο Μοράτα θα κάνει τη διαφορά. Πιο νέος από τον Μπάκα, πιο κινητικός, μαρκάρει, μπορεί να παίξει και στην πτέρυγα αν χρειαστεί, συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του. Σήμερα-αύριο θα ξέρουμε, γράφουν οι Ιταλοί.

Ο ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ;

Μία ένσταση από εμάς έχει να κάνει με τον προπονητή. Δεν είμαι βέβαιος πως ο Βιτσέντζο Μοντέλα διαθέτει όλο το πακέτο που απαιτείται για να αποδώσει μία τόσο μεγάλη επένδυση. Η Μίλαν της νέας εποχής δαπανά ένα σωρό χρήματα και θα στηριχθεί σε έναν τεχνικό χωρίς καμία σοβαρή περγαμηνή στο παλμαρέ του. Θα μου πείτε και ο Κόντε έτσι πήγε στη Γιουβέντους και σάρωσε τα πάντα. Ο Αλέγκρι έγινε πρωταγωνιστής από το πουθενά.

Σύμφωνοι, για αυτό και καταθέτουμε ένσταση και όχι βεβαιότητα για το τι θα συμβεί. Πέρυσι συμμάζεψε κάπως τη Μίλαν, αλλά στον κρίσιμο δεύτερο γύρο, έμεινε από καύσιμα και ιδέες. Με μέτριο ρόστερ φυσικά. Για να τον δούμε εφέτος. Προσωπικά δε με πείθει πολύ, αλλά το case αλλάζει και αφού τον στηρίζουν οι νέοι ιδιοκτήτες, η γνώμη των δημοσιογράφων (και στην Ιταλία) δε μετράει.

ΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ

Το βέβαιον είναι πως εφέτος το Καμπιονάτο δε θα είναι «one team show». Αποκλείεται η Γιουβέντους να κάνει περίπατο. Να το πάρει ναι, θεωρείται πολύ πιθανό. Να κάνει πλάκα και να έχει διψήφιες διαφορές το αποκλείουμε. Η Μίλαν έρχεται ως ένας ακόμη πόλος, που θα ασκήσει πίεση στους μόνιμους πρωταθλητές, θα φέρει έναν άνεμο αλλαγής στις ομάδες που παλεύουν για το Σκουντέτο.

Μόνο οι μεγάλες μεταγραφές δεν φτάνουν. Θέλει πολλή δουλειά για να βρεθεί η χημεία, οπότε τα αποτελέσματα ίσως αργήσουν. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως το παιχνίδι αλλάζει. Και αν όχι εφέτος στο 100%, πολύ σύντομα η Μίλαν για γίνει η πραγματική game changer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ