OPINIONS

Η καταιγίδα της πρωταθλήτριας Γιουβέντους

Η καταιγίδα της πρωταθλήτριας Γιουβέντους

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για το απίστευτο ντεμαράζ της... "χωρίς ηγέτες" Γιουβέντους και την... χρίζει από σήμερα δίκαιη πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Στην αρχή αμφισβητήθηκε. Δικαίως γιατί παραπατούσε. Στη συνέχεια, δεν την πίστευαν και πολύ όταν άρχισε να συνέρχεται, γιατί πίστευαν πως «δεν έχει πλέον τους παίκτες - ηγέτες να καθαρίσουν στα δύσκολα». Και μετά ήρθε η… καταιγίδα. Η Γιουβέντους σάρωσε τα πάντα στο διάβα της, λες και την πείσμωσαν οι φωνές των αντιπάλων και οι ειρωνείες όσων δεν έχουν μάθει τόσα χρόνια.

Η «Γηραιά Κυρία» πάτησε το πόδι στο γκάζι και ακόμη δεν την έχει αφήσει. Θα την γράψουν σίγουρα για υπερβολική ταχύτητα, καθώς τέτοιο ντεμαράζ σε “μεγάλο” πρωτάθλημα, δεν θυμόμαστε πρόσφατα. Από τον Οκτώβριο και μετά, η Γιουβέντους μετράει μόνο νίκες και μόλις μία ισοπαλία!

Η ομάδα του Αλέγκρι από την Κυριακή το μεσημέρι νομίζω πως χρίστηκε ξανά πρωταθλήτρια, για 5 σερί φορά. Η δική της νίκη το βράδυ του Σαββάτου επί της Έμπολι, ήταν απλώς το αναμενόμενο. Το μάλλον αναπάντεχο, ήρθε στο Φρίουλι, με την ψυχωμένη Ουντινέζε του Καρνέζη, να σηκώνει ανάστημα και να ρίχνει μια ξεγυρισμένη τριάρα στη Νάπολι. Οι διεκδικητές του τίτλου πήγαν αγχωμένοι στο Ούντινε, κάτι που φαινόταν από πριν ξεκινήσει το ματς. Από την άλλη οι αντίπαλοι τους, έμοιαζαν έτοιμοι να δαγκώσουν.

Προηγήθηκαν 1-0 με “σωστό” πέναλτι, ισοφαρίστηκαν από τον απίστευτο Ιγουαίν, που έφτασε τα 30 γκολ σε 31 ματς, έχασαν πέναλτι λίγο μετά με τον Μπρούνο Φερνάντες και πέτυχαν το καθοριστικό γκολ με τον ίδιο παίκτη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Αυτό ήταν. Η Νάπολι κατέρρευσε ψυχολογικά. Οι παίκτες εκνευρίστηκαν, φώναζαν συνέχεια στο διαιτητή, έχασαν το μυαλό τους, με αποκορύφωμα την αποβολή του Ιγουαίν στο 75’ με δεύτερη κίτρινη για εκτός φάσης χτυπηματάκι σε αντίπαλο. Ο Αργεντινός το... έχασε, επιτέθηκε στον διαιτητή κάπως συγκρατημένα, μετά έγινε θεριό ανήμερο και όρμηξε προς τον αντίπαλο του που θεωρούσε ότι είχε κάνει “θέατρο”, τον κρατούσαν 5 (!) παίκτες της Νάπολι, με το ζόρι έφυγε προς τα αποδυτήρια, αφού πρώτα θέλησε να δείρει όποιον έβρισε μπροστά του. Φίλο ή εχθρό. ΤΕΛΟΣ.

Με αυτή την εικόνα θεωρώ πως γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους της Νάπολι στο εφετινό πρωτάθλημα. Λογικά δεν θα χάσει τη δεύτερη θέση από τη φιλόδοξη και πολύ φορμαρισμένη Ρόμα, ωστόσο τον τίτλο τον χάνει. Εφέτος άδοξα, όχι άδικα. Η Γιουβέντους αποκλείεται να κάνει δύο γκέλες στα 7 ματς που απομένουν. Δεν έκανε στα 20 προηγούμενα, θα κάνει τώρα, στο φινάλε; Με τίποτα.

Ο Ιγουαίν αντέδρασε έτσι γιατί τα έδωσε όλα προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής με τους «παρτενοπέι»: κάθε ικμάδα των δυνάμεων του, 30 γκολ, ασίστ, ιδρώτα, μόχθο. Και είδε στο Ούντινε σήμερα το όνειρο να χάνεται.

Κρίμα γι' αυτή την ομάδα, αλλά δεν λένε τυχαία πως η αξία του ηττημένου (Νάπολι), δίνει δόξα στο νικητή. Η Γιουβέντους πάει για το νταμπλ και για λίγα δευτερόλεπτα δεν μπορεί να διεκδικήσει το τρεμπλ. Ας όψεται η Μπάγερν και η γνωστή γερμανική… τύχη.

Θρίαμβος για Ρόμα, 4-1 την Λάτσιο

Ο Μπρούνο Φερνάντες "εκτέλεσε" τη Νάπολι, στο +6 η Γιουβέντους

Ο 11ος σερί "άσος" της Γιουβέντους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ