OPINIONS

Γιατί πλησιάζει το τέλος Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Θέμα ωρών είναι το τέλος του Μαρίνου Ουζουνίδη από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και ο Πάνος Βόγλης τονίζει πως είναι κρίμα να κρύβεται πίσω από την αποχώρηση του Αλαφούζου από την ΠΑΕ.

Θέμα ωρών η αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά το προανήγγειλε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Σε ένα ματς όπου (ατυχώς) έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στις διοικητικές παλινωδίες.

Κρίμα, γιατί είναι καλός προπονητής, με σχέδιο, με πορεία, με αποτελέσματα που δικαιώνουν τη δουλειά του. Κρίμα, να κρύβεται πίσω από την αποχώρηση του Αλαφούζου από την ΠΑΕ. Λάθος του και ελπίζω να το καταλάβει, γιατί το γράφω καλόπιστα. Δεν είπε ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Σωστά, αλλά μεταξύ μας, όταν λέει «πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλιώς πως θα συνεχίσουμε», είναι σα να ρίχνει την ευθύνη αλλού. Και ο καλός προπονητής (που είναι) δεν το κάνει αυτό.

Προφανώς υπάρχει αβεβαιότητα, σίγουρα όλοι θα επηρεαστούν, αλλά οι παίκτες σήμερα που μιλάμε είναι πληρωμένοι και δε μπορεί να χάνουν με κάτω τα χέρια από τον Παναιτωλικό «επειδή σοκαρίστηκαν από την ανακοίνωση του Αλαφούζου».

Ναι, γιατί οι παίκτες φοβούνται ότι δε θα έχουν μέλλον στο τριφύλλι. Λες και έχει μείνει κανείς στη συγκεκριμένη ομάδα για πολύ καιρό. Φευγάτοι είναι όλοι, αφού λειτουργούν μισθοφορικά. Και καλά κάνουν, δεν αντιλέγω. Την πάρτη τους κοιτάζουν και τίποτα άλλο. Θα βρουν αλλού μεροκάματο και η ζωή θα συνεχιστεί.

Αποκλείεται, λοιπόν, να τους επηρέασε τόσο η ανακοίνωση του Αλαφούζου, όσο άφησε να διαφανεί με τις δηλώσεις του ο Ουζουνίδης.

Γυρίζουμε στο θέμα μας. Θα μας κάνει μεγάλη έκπληξη αν μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων στις 2 Οκτωβρίου, δούμε ξανά τον Εβρίτη τεχνικό στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Προσοχή. Πριν του άσκησα κριτική. Τώρα δεν κρίνω την επιλογή του, αν τελικά συμβεί αυτό που γράφω. Δικαίωμα του και θα έχει εν πολλοίς δίκιο. Άλλο αυτό και άλλο να είσαι ουραγός στη βαθμολογία και να χάνεις βαθμούς από ομάδες εμφανώς υποδεέστερες σε ποιότητα ρόστερ.

Γνώμη μου και πληροφόρηση μου είναι πως φεύγει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και απλώς θα το ανακοινώσει στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Φθορά συνιστά για τον ίδιο να μείνει σε ακυβέρνητο καράβι. Και νομίζω ότι οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι ο προπονητής τους έχει ξενερώσει και αυτό τους επηρεάζει περισσότερο. Και εγώ θα είχα ξενερώσει στη θέση του, καθώς τα μαθαίνει και τελευταίος, ενώ θα έπρεπε να τα μαθαίνει πρώτος.

Η εικόνα που μου δίνει ο 49χρονος προπονητής, είναι πως αναζητεί ήδη επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Μετά τα ματς στο Αγρίνιο δεν έφαγε με την υπόλοιπη ομάδα. Καθόταν σε ένα ξεχωριστό τραπέζι, βυθισμένος στις σκέψεις του, μιλούσε λίγο με τους στενούς του συνεργάτες και είμαι βέβαιος πως δεν ανέλυαν τα αίτια της ήττας.

Προφανώς, όσο μένει, θα λειτουργεί ως επαγγελματίας. Ξενερωμένος επαγγελματίας πάντως.

Ναι και εδώ για την ενδεχόμενη εξέλιξη θα ευθύνεται ο Αλαφούζος. Ξεκάθαρα. Αλλά όταν ο προπονητής αρχίζει και αναζητεί δικαιολογίες για ρόστερ που έφτιαξε εκείνος και προπονεί ο ίδιος, χωρίς καμία παρέμβαση στο έργο του, τότε ένας είναι ο λογικός δρόμος.

Και ποτέ δεν πρόκειται να κρίνω έναν επαγγελματία που αποφασίζει να φύγει από μία δουλειά που δεν τον εκφράζει και υπάρχει καθεστώς αβεβαιότητας. Θα τον κρίνω πολύ αυστηρά όμως όσο μένει για το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Κανένας Αλαφούζος δε φταίει για το χάλι που είδαμε στο Αγρίνιο. Τελεία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ