OPINIONS

Διέσυρε Κλοπ και... Μουρίνιο

Διέσυρε Κλοπ και... Μουρίνιο

Ο Πάνος Βόλγης γράφει για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που... διέσυρε τον Γιούργκεν Κλοπ και τη Λίβερπουλ, αλλά πολύ περισσότερο τον Ζοζέ Μουρίνιο και το αντι-ποδόσφαιρό του.

Τώρα σοβαρά. Υπάρχει ανάμεσα μας κάποιος νοήμων φίλαθλος, που βλέπει καθαρά τα πράγματα και όχι οπαδικά, και πίστευε πως η Λίβερπουλ θα πάρει βαθμό από την Τότεναμ; Αποκλείεται.

Ναι, ξέρω. Θα μου πείτε τώρα που ήρθε το 4-1 μπορείς να λες ότι θες. Όχι φίλοι μου. Τα λέμε και τα... γράφουμε εδώ και καιρό. Και όχι μόνο εμείς, αλλά όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο και όχι... μπάλα. Όσοι δεν κρίνουν οπαδικά, αλλά καθαρά, αντικειμενικά και παραδέχονται εκείνους που παίζουν δημιουργικό και ωραίο ποδόσφαιρο.

Γι' αυτό πιστεύω πως ο Ποτσετίνο και η Τότεναμ, διέσυραν, ξεφτίλισαν την Κυριακή τον Κλοπ, αλλά περισσότερο τον Μουρίνιο. Που όπως έγραψε και ο Τσάρλυ στο facebook, "Ο Μουρίνιο θεωρεί πως έκανε επιτυχία, που πήρε 0-0 με αυτήν τη Λίβερπουλ, παίζοντας φουλ άμυνα" ή κάπως έτσι.

ΜΠΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ

Και εσείς θαυμάζετε τον Μουρίνιο και το αντι-ποδόσφαιρο που παρουσιάζει. Θεωρείτε πως ο Κλοπ δεν έχει το απαιτούμενο υλικό για να κάνει πρώτη τη Λίβερπουλ. Όχι ότι δεν αποδίδει το σχέδιο του. Οκ, ότι θέλετε, δε θα σας χαλάσω εγώ τη σούπα. Άλλωστε είναι άνοστη από μόνη της.

Tottenham's Harry Kane, center, celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Oct. 22, 2017. Tottenham won by 4-1. (AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham's Harry Kane, center, celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Oct. 22, 2017. Tottenham won by 4-1. (AP Photo/Frank Augstein) AP

(AP Photo/Frank Augstein)

Από πρόπερσι γράφουμε πως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Αγγλία το παρουσιάζει η Τότεναμ. Σε διάρκεια. Τρεις σερί σεζόν. Και ας το έχασε από την απίθανη Λέστερ τη μία σεζόν και την επόμενη από την Τσέλσι που τώρα θέλουν να φάνε τον Κόντε γιατί "η ομάδα δεν πείθει και δεν παίρνει εύκολα αποτελέσματα".

Εφέτος μαζί, ίσως και περισσότερο από την Τότεναμ, θεαματικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζουν στο κοινό οι παίκτες του Γκουαρδιόλα. Και για να μιλήσω στη γλώσσα κάποιων, οι μεν παίζουν μπαλάρα και οι άλλοι κλωτσοσκούφι.

ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ

Το ντέρμπι στο Ουέμπλεϊ, έγινε από νωρίς καλώς τα παιδιά σε εικόνα και αίσθηση και ευτυχώς για τη δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου, έτσι εξελίχθηκε και σε αποτέλεσμα. Ο Κλοπ δεν παίζει αμυντικά, δεν βάζει πούλμαν στην περιοχή, οπότε εκ των πραγμάτων είχε δύσκολο έργο με τα...πιστόλια του Ποκετίνο. Ποιος να πιάσει τους Κέιν, τους Σον, τους Ντέλε Άλι, τους Έρικσεν; Και ειδικά όταν όλοι τους λειτουργούν υποδειγματικά μέσα σε ένα τέλειο πλάνο που δουλεύεται καθημερινά εδώ και χρόνια; Όχι αυτή η Λίβερπουλ, που παίζει άμυνα στη σέντρα, χωρίς τους κατάλληλους παίκτες.

Στο δια ταύτα. Η Τότεναμ είτε παίζει 4-2-3-1, είτε 3-1-4-2 όπως την Κυριακή, δεν αλλάζει κάτι στη στόχευση της. Κάθετες πάσες, κίνηση χωρίς τη μπάλα, δεδομένες συνεργασίες, αποδοχή του Κέιν ως ηγέτη και σταρ, άψογοι στο ρόλο τους όλοι οι υπόλοιποι, άφησε έξυπνα τη μπάλα στον αντίπαλο για τον ανεβάσει μέτρα στο χορτάρι και μετά...άντε πιάστε τους.

ΕΝΟΧΟΣ ΚΙ Ο ΚΛΟΠ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΟΒΡΕΝ

Ο Κλοπ βρήκε τον... ένοχο στο πρόσωπο του Λόβρεν, τον διέσυρε με αλλαγή στο 31', άλλαξε σχηματισμό και έκανε την επόμενη αλλαγή στο... 77'. Με σκορ ήδη στο 4-1. Τρικυμία. Τέτοιες ομάδες και τέτοιους προπονητές, ο Πεπ και ο Ποτσετίνο τους έχουν για πρωινό. Και όχι φίλοι μου, δε θα αλλάξω γνώμη, αν το Σάββατο η Γιουνάιτεντ νικήσει την Τότεναμ. Γιατί η ουσία δεν διαφοροποιείται με ένα αποτέλεσμα.

head coach Mauricio Pochettino , left, and Liverpool head coach Juergen Klopp prior to the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Oct. 22, 2017.(AP Photo/Frank Augstein)
head coach Mauricio Pochettino , left, and Liverpool head coach Juergen Klopp prior to the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Oct. 22, 2017.(AP Photo/Frank Augstein) AP

(AP Photo/Frank Augstein)

Το να είσαι ο Κλοπ και να μη μπορείς να φτιάξεις μία ανταγωνιστική ομάδα με τις ιδέες σου, σημαίνει πως δεν κάνεις σωστή στελέχωση του ρόστερ. Εσύ όμως φταις κύριε Κλοπ. Όχι ο κάθε Λόβρεν, που δεν κόβει ούτε με... βαλέ.

Το να είσαι ο Μουρίνιο, να πηγαίνεις για τίτλο και να παίζεις στο Άνφιλντ ταμπούρι, δε φανερώνει σχέδιο. Φανερώνει έλλειψη εμπιστοσύνης στην ομάδα σου. Τους λες δηλαδή "παιδιά αυτοί είναι καλύτεροι, να μαζευτούμε πίσω, να μη φάμε γκολ και να βγάλουμε αντεπίθεση να κλέψουμε το ματς". Σοβαρά τώρα; Και μετά γιατί απορείς φίλε Ζοζέ που ήρθε η σφαλιάρα από τη Χάντερσφιλντ; Εσύ μόνος σου, ροκανίζεις την αυτοπεποίθηση των παικτών σου, με την τακτική και τη νοοτροπία σου.

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Η εποχή μας θέλει ομάδες που δρουν, που δημιουργούν, που ψάχνουν το γκολ με σωστό τρόπο. Όλα τα στυλ είναι σεβαστά. Όχι όμως και αποδεκτά, εκτός αν είστε κολλημένοι με πρόσωπα και όχι με τη μπάλα.

Το ποιος κερδίζει τον τίτλο προϋποθέτει και άλλα πράγματα. Σκληράδα, περιοδικότητα, δηλαδή την καλύτερη ενδεκάδα κάθε εβδομάδα, λίγοι τραυματισμοί και φυσικά καλή σχέση γκρουπ με τεχνικό τιμ. Το ποιος κερδίζει το κοινό, είναι ξεκάθαρο, αν δεν έχεις παρωπίδες.

Ο Κλοπ δεν θα έχει πολύ χρόνο αν συνεχίσει έτσι. Και ο Μουρίνιο δε θα φτάσει στον τίτλο, αν νομίζει πως στα ντέρμπι πρέπει να παίζει λες και είναι ομάδα της Championship.

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ