OPINIONS

Απλήρωτοι vs Αποδεκατισμένων

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για τους διαφορετικούς κόσμους Παναθηναϊκού - ΑΕΚ και αναλύει γιατί βλέπει πιο πολύ... πράσινο στο αυριανό ντέρμπι, αν και εκτιμά ότι η Ένωση θα τερματίσει σε υψηλότερη θέση από το Τριφύλλι.

Αυτό είναι ντέρμπι. Από τη μία πλευρά οι... μπατίρηδες του Παναθηναϊκού, της ομάδας που κάνει έρανο για να επιβιώσει (και που μάλλον δεν θα τα καταφέρει). Και από την άλλη η πλέον... καταραμένη ομάδα της Super League. Και Μάνταλος off και Γιόχανσον off και Μπάρκας από την προετοιμασία εκτός μάχης και Μπακασέτας πιο πριν, και, και, και... Μόνο με την περυσινή Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα, μπορείς να συγκρίνεις την εφετινή ποδοσφαιρική ΑΕΚ.

Ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες. Και παρ' ότι υπάρχει το κλισέ (για πρόβλεψη αποτελέσματος) πως "σε ντέρμπι δε χωρούν προγνωστικά", εγώ νομίζω πως υπάρχει φαβορί. Και είναι ο Παναθηναϊκός. Εξηγούμαι.

Άγχος μηδέν, παίκτες και προπονητές. Χάνουν - κερδίζουν δε θα τους πει κανείς τίποτα. Παίζουν εντός έδρας. Όλοι τους αγωνίζονται για το επόμενο συμβόλαιο, άρα τα δίνουν όλα για την επόμενη ομάδα τους.

Το ίδιο και ο Ουζουνίδης που ξέρει πως τώρα παίζει το ακόμη καλύτερο ποδοσφαιρικό του μέλλον. Και επειδή είναι έξυπνος και καλός προπονητής, όταν αποφάσισε τελικά να μη φύγει και να μείνει όσο πάει, έριξε βάρος ξανά στο πώς θα κάνει το γκρουπ να παίζει ειδικά στα μεγάλα ματς, λες και είναι... τελικός Champions League.

Νομίζω πως η αγωνιστική μεταμόρφωση του τριφυλλιού όταν παίζει εντός έδρας και ειδικά με μεγάλες ομάδες, οφείλεται στη στόχευση του τεχνικού τιμ.

"Κόντρα σε αυτούς (τους καλοπληρωμένους, τους πιο άνετους, τα φαβορί για τον τίτλο), δείξτε ποιοι είστε". Μόνο που τα καύσιμα αδειάζουν στην επαρχία και όχι μόνο. Τώρα παίζουν εντός. Με την ΑΕΚ. Αυτά.

ΑΛΛΗ ΑΕΚ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΑΛΟ, ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Η ΑΕΚ έχει χάσει τον οργανωτή και ηγέτη της (Μάνταλος) και το πιο καθαρό μυαλό της στη μεσαία γραμμή (Γιόχανσον). Δύσκολη εξίσωση, η ισορροπία στο κέντρο. Αν έχει ένα πρόβλημα το ρόστερ της ΑΕΚ, είναι η μεγάλη απόσταση σε ποιότητα βασικών-αναπληρωματικών.

Κάτι που δεν έχουν οι άλλοι τρεις μεγάλοι. Το 3-5-2 καμουφλάρει αδυναμίες και κενά, δεν αποτελεί όμως την απόλυτη λύση. Η ΑΕΚ μου αρέσει αρκετά, ο Χιμένεθ είναι ότι πρέπει για αυτό το κλαμπ, ωστόσο οι απουσίες πλέον έγιναν πολλές και σημαντικότατες.

Περιμένω πολύ επιφυλακτική προσέγγιση από τον Ισπανό, άρα το παιχνίδι θα πάει στα πόδια των πράσινων. Και σε αυτό είναι καλοί, αν καταφέρουν να ανεβάσουν μέτρα την άμυνα του αντιπάλου. Με τις μικρές ομάδες δεν το πετυχαίνουν. Με τον Ολυμπιακό το κατάφεραν, γι' αυτό έβγαλαν τελικές φάσεις και γκολ που ήρθε με παίκτη αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή!!!

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Οι συγκεκριμένες ομάδες διαφέρουν σχεδόν σε όλα. Εντός και εκτός γηπέδου. Ιδιοκτησιακό και οικονομικό τα αφήνω στην άκρη. Αγωνιστικά έχουν τρανταχτές διαφορές. Ο Ουζουνίδης δε θέλει να παίζει με τρεις στην άμυνα. Ο Χιμένεθ το επιλέγει συχνά.

Οι πράσινοι σπανίως ξεκινούν αγώνα με δύο επιθετικούς, η ΑΕΚ το έχει κάνει. Ο Παναθηναϊκός σκοράρει με πολλούς παίκτες ή το προσπαθεί τουλάχιστον. Η Ένωση όχι, στοχεύει σε Λιβάια και Αραούχο.

Και αρκετά ακόμη στοιχεία που καταδεικνύουν τις διαφορές τους. Στο τέλος της διαδρομής κατά 90% η ΑΕΚ θα φτάσει πιο ψηλά από τον Παναθηναϊκό. Στο ματς της Κυριακής πάντως βλέπω πιο πολύ πράσινο.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ