OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ πάει με... χειρόφρενο

Ο ΠΑΟΚ πάει με... χειρόφρενο

O Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τις "χαμηλές πτήσεις" του ΠΑΟΚ πού συνεχίζονται και τους "ασπρόμαυρους" που δείχνουν ανήμποροι να αξιοποιήσουν το ατού έναντι των υπόλοιπων του "Big-4".

Με το φιλικό αγώνα κόντρα στη Λαμία, η αυλαία των "εκπαιδευτικών" αναμετρήσεων που έδωσε ο ΠΑΟΚ έπεσε και η κύρια αίσθηση που άφησαν αυτά, σε συνδυασμό και με τα δυο ματς κόντρα στην Ολίμπικ για την τρίτη προκριματική φάση του Europa League, είναι αυτή της απορίας.

Και η απορία έγκειται στην πλέον χτυπητή αδυναμία που έχει παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ και δεν είναι άλλη από την αξιοποίηση του μεγάλου ατού που "διαφήμισαν" οι ασπρόμαυροι στο διάστημα ανάμεσα στο φινάλε της περσινής σεζόν και των πρώτων προπονήσεων της φετινής.

"ΟΜΑΔΑ ΕΤΟΙΜΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ

Ο ΠΑΟΚ "πορεύτηκε" όλο το καλοκαίρι με το σλόγκαν της "έτοιμης ομάδας", η οποία έχει ανάγκη μόνο λίγες 11άδες προσθήκες, που θα τις έδιναν τα στοιχεία που τις έλειψαν πέρυσι. Θεωρητικά, το συγκεκριμένο "πιστεύω" δεν απέχει από την πραγματικότητα. Πρακτικά όμως, ο ΠΑΟΚ όπως έχει μέχρι τώρα παρουσιαστεί εντός γηπέδου στην εποχή Στανόγεβιτς, δείχνει να απέχει αρκετά από τον ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν, αν και μέχρι τώρα, στον κύριο κορμό του, η μοναδική προσθήκη ήταν αυτή του Ρόμπερτ Μακ, καθώς ο Ροδρίγο Ρέι ήρθε για να αντικαταστήσει τον τραυματία Γλύκο.

Η προετοιμασία κύλισε με την συζήτηση για τον σχηματισμό να κυριαρχεί, και την ανάγκη απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού και ενός εσωτερικού μέσου να είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Τα όσα έγιναν με το 4-4-2 που έμεινε στο συρτάρι, το 4-2-3-1 που επέστρεψε αλλά δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει, και τις μεταγραφές που έπονται είναι λίγο – πολύ γνωστά.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ, ακόμα και χωρίς τον Ελ Καντουρί, με τους Μακ, Πρίγιοβιτς, Τζάλμα είναι μια μηχανή τούρμπο, αλλά εντός γηπέδου δείχνει να πηγαίνει με σηκωμένο το χειρόφρενο. Ο 43χρονος τεχνικός του Δικεφάλου του βορρά καλείται να βρει σύντομα την άκρη, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και τις απαντήσεις που περιμένει. Να πάρει, πλην του δημιουργικού χαφ, και έναν εσωτερικό χαφ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των παικτών που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει επέμβει "φανερά" μόνο μια φορά στην ομάδα, με την ομιλία του την επόμενη της δεύτερης αναμέτρησης με αντίπαλο την Ολίμπικ και ο τρόπος με τον οποίο μίλησε, αν κανείς τον "στύψει" θα καταλάβει ότι το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο... "καθίστε όλοι μαζί, πείτε μου τι πρέπει να κάνουμε και εγώ είμαι εδώ".

Ο ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΦΩΝΑΖΕΙ"

Ο μεγαλομέτοχος των ασπρόμαυρων έχει αποδείξει πως όταν άπαντες του πουν "πρόεδρε, αυτό πρέπει να γίνει" θα το κάνει. Απόδειξη η περίπτωση Ρέι, μια μεταγραφή που καθυστέρησε, μια μεταγραφή που ίσως στα μάτια του δεν είχε την "λάμψη" του "γνωστού" Οτσόα, αλλά όταν άκουσε τους πάντες να του μιλάμε για τον Αργεντινό, τους άκουσε.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρόκριση με την Ολίμπικ, που δεν "χόρτασε" κανέναν, έχει φέρει αρκετή εσωτερική συζήτηση, η οποία θα πρέπει να τελειώσει με πράξεις από όλους. Από τη μια, πράξεις του προπονητή στα παιχνίδια της ερχόμενης Πέμπτης με την Έστερσουντ και αμέσως μετά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για αρχή, και από την άλλη πράξεις στήριξης του προπονητή με την απόκτηση εσωτερικού μέσου αλλά και κεντρικού αμυντικού.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Μάλιστα, στις δηλώσεις τους μετά το φιλικό με αντίπαλο την Λαμία, ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς όχι απλά ζήτησε αλλά επέμεινε για "άλλες δυο μεταγραφές" πλην του Ομάρ Ελ Καντουρί και του Αντελίνο Βιεϊρίνια, για τον οποίο ο Σέρβος τεχνικός... ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα τονίζοντας πως "είναι ευπρόσδεκτος". Ουσιαστικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ "φωνάζει"

για έναν κεντρικό αμυντικό και έναν box to box μέσο, προσθήκες τις οποίες θεωρεί πως είναι απαραίτητες λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου μισού της προετοιμασίας στην Ολλανδία, όταν και διαπίστωσε με δεν μπορεί να "περάσει" στο 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει.

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ...

Τα δυο παιχνίδια με 'Εστερσουντ και Λεβαδειακό είναι κομβικά για τον ΠΑΟΚ που από τη μια καλείται να κόψει από το πρώτο παιχνίδι τον αέρα των Σουηδών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και το "πιστεύω" τους έχει περάσει πάνω από το ταβάνι τους, και από την άλλη καλείται να ξεκινήσει την συλλογή "τριπόντων" στις έδρες των ομάδων που θα κινηθούν στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Διότι στο φινάλε, όταν κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό κάνει τη σούμα της, αυτά τα ματς "μετράνε" διπλά αν ο αντίπαλος καταφέρει να τα πάρει. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του Ιβάν Σαββίδη στα εκτός έδρας ματς με την Βέροια και τον Ηρακλή όταν είχε μιλήσει στους φίλους του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη....

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η κίνηση για τον Ομάρ Ελ Καντουρί λέει πολλά. Η διάθεση του μεγαλομετόχου να βάλει και πάλι το χέρι στη τσέπη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η διάθεση των φιλάθλων. Λίγοι είναι εκείνοι που θα στοιχημάτιζαν ότι σε μια σεζόν που ξεκινά με επτά εντός έδρας κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, θα είχαν βρεθεί μέχρι σχεδόν τα μέσα Αυγούστου περίπου 10.000 άνθρωποι που θα είχαν πάρει εισιτήριο διαρκείας.

Η στήριξη των φίλων του ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Οι ΠΑΟΚτσήδες είναι κόσμος που έχει τις παραξενιές τους. Και έχει μέσα του και την υπερβολή. Αν στραβώσει, στραβώνει υπερβολικά, αν πιστέψει, πιστεύει υπερβολικά. Και αυτά τα περίπου 10.000 εισιτήρια διαρκείας δείχνουν πίστη. Αλλά δείχνουν και απαίτηση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ