OPINIONS

Nick the... Green

Nick the... Green

Η Νίκη Μπάκουλη θυμίζει τη διαφορά μεταξύ της είδησης και της αναπαραγωγής και εξηγεί γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ο Νικ Καλάθης -μαζί και το λόγο που δεν υπάρχει -επισήμως- κινητικότητα στα θέματα του Παναθηναϊκού.

Η φάση (λέξη trend τη σήμερον ημέρα) έχει ως εξής: ο Νικ Καλάθης είχε ανακοινώσει τι θα κάνει με την καριέρα του, όταν έφευγε από το ΝΒΑ από τις 21/7 του 2014. Τότε που στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είχε εμφανιστεί κείμενο, με τίτλο " ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: "Όταν φύγω από το ΝΒΑ, θα παίξω μόνο στον Παναθηναϊκό ".

Αυτό που δεν είχε πει -και ο λόγος ήταν προφανής- είναι το ποσό, για το οποίο θα επέστρεφε στους "πράσινους". Οι πληροφορίες τον θέλουν να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, για 7 εκατομμύρια δολάρια. Πράγμα που σήμαινε πως όταν φέτος τελείωνε το συμβόλαιο (το εγγυημένο συμβόλαιο) με τους Γκρίζιλς, θα συζητούσε το ενδεχόμενο να μείνει στο ΝΒΑ, για προσφορά που θα έφτανε τα 14 εκατομμύρια δολάρια -καθώς αν βγάλετε στην άκρη τους φόρους στις ΗΠΑ, μένουν τα 7 εκατομμύρια που είχε ήδη, ως προσφορά.

Για να καταλάβετε το δικαιολογημένο της βεβαιότητας που αισθάνονταν στον Παναθηναϊκό για τον 26χρονο γκαρντ, αρκεί να σας πούμε ότι υπήρξε η πρώτη προτεραιότητα της Φενέρμπαχτσε , με τους Τούρκους να αποσύρονται. Όχι γιατί δεν είχαν χρήματα να τον διεκδικήσουν και ενδεχομένως να τον μεταπείσουν, αλλά επειδή έμαθαν για τη δέσμευση που είχε με τον ΠΑΟ.

Τι έγινε όμως και καθυστέρησαν οι εξελίξεις; Η υπογραφή και η ανακοίνωση; Κατ' αρχάς, η περίοδος των free agents "άνοιξε" την 1η Ιουλίου. Αφότου οι Γκρίζιλς του έκαναν την qualifying offer -κάνοντας χρήση του σχετικού τους δικαιώματος- και του πρόσφεραν 1.453.000 δολ. για ένα χρόνο, εμφανίστηκαν οι Μαβς και του ζήτησαν να περιμένει να ακούσουν τη δική τους πρόταση. Ο διεθνής γκαρντ συμφώνησε και έδωσε χρονικό περιθώριο έως την Κυριακή 12/7. Δηλαδή, αύριο. Στο μεσοδιάστημα, το Ντάλας υπολόγιζε στα λόγια του Ντι Αντρε Τζόρνταν -πως θα φύγει από τους Κλίπερς για να γίνει Μαβ-, για να μάθει με τον πλέον άκομψο τρόπο πως ο 27χρονος σέντερ προτίμησε να επιστρέψει στο Λος Αντζελες. Και ως αντιλαμβάνεστε, η ομάδα του Μαρκ Κιούμπαν απέκτησε άλλες προτεραιότητες. Και αυτό σημαίνει ότι η πιθανότερη εξέλιξη είναι πως τη Δευτέρα (13/7) ο Καλάθης θα ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό.

Πού θέλω όμως, να καταλήξω. Στο ότι δεν έγινε κάτι τις τελευταίες ώρες, που να δικαιολογεί την όποια αναγωγή αυτού του θέματος, σε είδηση. Περισσότερο ήταν αναμασήματα που προσφέρθηκαν ως είδηση -για να υπάρχει... ροή. Πάμε όμως, να δούμε τι θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το θέμα του Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός συζητά τον τελευταίο καιρό με διάφορους παίκτες που θέλει να δει στο ρόστερ του, για τη σεζόν 2015-16. Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως για να προχωρήσουν οι υποθέσεις, χρειάζονται επίσημες προσφορές που να αναφέρουν συγκεκριμένα ποσά. Αυτό είναι κάτι που λείπει από το θέμα του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, με τις πληροφορίες του Sport24.gr να αναφέρουν πως αυτή η υπόθεση είναι στο χέρι των "πρασίνων". Δηλαδή, ο παίκτης έχει μιλήσει με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης, αλλά δεν μπορεί να συμφωνήσει πριν πάρει στα χέρια του συγκεκριμένη πρόταση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την υπόθεση του Στεφάν Λασμέ, ενώ και για τους δύο οι καθ' ύλην αρμόδιοι έχουν βρει εναλλακτικές -για να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Από Δευτέρα θα υπάρξουν εξελίξεις και στις δύο περιπτώσεις, με τον Λασμέ να είναι τρίτη επιλογή της Εφές, μετά τους Παλάσιος και Τάιους.

Για τον τρόπο που δουλεύει ο Τζόρτζεβιτς και τα κύρια "θέλω" του, θα ασχοληθούμε εν καιρώ -όταν αρχίσει να γεμίζει σιγά σιγά το ρόστερ που ήδη έχει τον Σάσα Πάβλοβιτς και κρατά τον Γιώργο Παπαγιάννη, κινήσεις που δεν τις λέτε αμελητέες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ