LONGREADS

O Gypsy Warrior που έγινε Gypsy King!

O Gypsy Warrior που έγινε Gypsy King!

Είχε χαθεί ο λογαριασμός των φορών που είχε δηλώσει -με βεβαιότητα- ότι "θα εκθρονίσω τον Klitschko". Είχε αναλύσει -εκτενώς- και τα γιατί. Όλοι γελούσαν. Το βράδυ του Σαββάτου (28/11) ήταν η ώρα του Tyson Fury να γελάσει, όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής!

Έλεγε και ξαναέλεγε πως θα σηκώσει τον Wladimir Klitschko από το θρόνο του, για να καθίσει ο ίδιος. Ήταν κάτι που είπε τόσες φορές, που μοιραία ήταν πολλοί εκείνοι που πίστεψαν ότι κάνει αυθυποβολή. Εκείνος επέμενε πως "γιατί να μη νικήσω; Ό,τι και αν έχει κάνει ο Wladimir στη ζωή του, δεν παύει να είναι άνθρωπος. Επίσης, είναι μικρόσωμος, ενώ είναι και γέρος. Έχει τελειώσει. Για αυτό και είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ. Για αυτό και έχω τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που είχα ποτέ. Ο κόσμος λέει πως είναι μεγάλος πρωταθλητής, ότι είναι το ένα, πως είναι το άλλο. Αλλά who gives a fuck; Θα τον βγάλω νοκ άουτ. Θα παλέψω μέχρι να πεθάνω και πιστέψτε με, δεν θα χάσω". Δεν έχασε.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ενώ ο νέος πρωταθλητής κόσμου , στην κατηγορία "βαρέων βαρών" της πυγμαχίας, Tyson Fury φαινόταν στο απαίδευτο μάτι, ως τύπος που ζει για να τη... λέει σε όλους, που δεν σέβεται κανέναν, ανέκαθεν έλεγε πράγματα που πίστευε ακράδαντα. Στο βαθμό που ήταν διατεθειμένος να στοιχηματίσει στις λέξεις του, όλα τα λεφτά του. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο απαιτεί και από τους άλλους.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει, πριν το ματς με τον επί 9 1/2 χρόνια πρωταθλητή, στην κατηγορία βαρέων βαρών, Klitschko, είχε αναλύσει έναν προς έναν τους τελευταίους αγώνες του αντιπάλου του. Για την ακρίβεια, εξήγησε... τι είχε αντιμετωπίσει: παιδιά χωρίς εμπειρία και χωρίς λεφτά "που ήταν και ο κύριος λόγος που θέλησαν να τον αντιμετωπίσουν". Και έχασαν. "Ρωτήστε όποιον επαγγελματία θέλετε, αν είναι γέρος ή όχι και αν η ηλικία του επηρεάζει και την ταχύτητα των ποδιών του. Για πόσο θα είναι ο καλύτερος; Πείτε μεου έναν που κατάφερε στη δύση της καριέρας του να κερδίσει αυτόν που τον απειλούσε. Ψάξτε όσο θέλετε. Δεν θα βρείτε κανέναν. Και δεν μιλώ στον "αέρα". Είμαι μεγάλος γνώστης της ιστορίας στην πυγμαχία και ιδιαίτερα στην κατηγορία μου.

Το γεγονός ότι είμαι αθίγγανος με έχει βοηθήσει να προσαρμόζομαι. Αν με πετάξεις στην Αφρική, στη μέση της ζούγκλας, όχι μόνο θα βρω το δρόμο μου, αλλά θα εμφανιστώ μπροστά σου φορώντας ένα τσιντσιλά, γιατί αυτό ξέρω να κάνω. Να προσαρμόζομαι. Είμαι χαμαιλέοντας, ξέρω να επιβιώνω. Αν βάλεις αυτόν στη μέση της ζούγκλας, θα τον σκοτώσουν τα λιοντάρια. Δεν έχει ιδέα από προσαρμογή. Ό,τι και αν κάνει, απέναντι μου, θα μπορέσω να προσαρμοστώ. Είμαι Transformer. Ποιος; Ο καλύτερος. Ο Optimus Prime. Αν με νικήσει, θα είναι ο πρωταθλητής. Αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να με κερδίσει". Είχε δίκιο. Δεν τον κέρδισε. Για την ακρίβεια, ο Fury επικράτησε σε όλους τους τομείς. Αυτόν της φυσικής δύναμης, εκείνον του μυαλού. Επιβλήθηκε σε όλα τα επίπεδα. Και δικαιώθηκε, με ομόφωνη απόφαση των τριών διαιτητών (115-112, 115-112, 116-111). Οι ειδικοί εξήγησαν πως δεν επρόκειτο για αγώνα πυγμαχίας, αλλά "για σκάκι".

O Gypsy Warrior που έγινε Gypsy King!

Ήλθα απόψε, για να απομακρύνω τον Klitschko από τη θέση του και αυτό έκανα, στο όνομα του σωτήρα μου, Ιησού. Πέρασα έξι δύσκολους μήνες" είπε με δάκρυα στα μάτια, κατά τη στέψη του. Δίπλα του, ήταν ο πατέρας του John, ο οποίος ούρλιαζε στις τηλεοπτικές κάμερες " διέψευσε τους πάντες, γιατί κανείς δεν είχε πιστέψει σε εκείνον". Παρένθεση: ο John στα νιάτα του ήταν πυγμάχος του δρόμου (χωρίς γάντια και λοιπές ανέσεις) και μετά έγινε επαγγελματίας, πριν μπει φυλακή το 2011 για επίθεση εναντίον άνδρα, που είχε χτυπήσει με μπουκάλι στο κεφάλι το 1999, στην Κύπρο. Αυτή τη φορά, του "έβγαλε" το μάτι, σε δημοπρασία αυτοκινήτων και "έφαγε" 11 χρόνια. Κατάφερε να ταξιδέψει στο Dusseldorf, για να δει το γιο του, αφού πρώτα εξασφάλισε ειδική άδεια.

Μάλλον, το πάθημα του πατέρα του ήταν ο λόγος που ο Fury περιόριζε την... τέχνη για τις ώρες που ήταν σε ρινγκ. " Στα ταξίδια της οικογένειας, ήταν εκατοντάδες αυτοί που με προκαλούσαν. Έπιναν μπύρες και νόμισαν πως είναι ο Tyson ή ο Ali, χοροπηδώντας με τις μεγάλες τους κοιλιές, προσποιούμενοι ότι ρίχνουν γροθιές. Θα λάτρευα θα εξοντώσω κάποιους από αυτούς. Δεν το έκανα, γιατί θα πήγαιναν αμέσως στην αστυνομία και αυτό θα σήμαινε το τέλος της καριέρας μου, ως πυγμάχου. Αλλά ακόμα νωρίτερα, στο σπίτι που παίζαμε με τον αδελφό μου, Shane δέναμε τα χέρια μας με πετσέτες". Μετά, μαζί με τον εξάδελφο του, Andy Lee ηγήθηκαν μιας ομάδας αθίγγανων πυγμάχων.

Όταν όλα είχαν τελειώσει το Σάββατο (28/11) και είχε γίνει ο 8ος πρωταθλητής, στην κατηγορία βαρέων βαρών, της Μεγάλης Βρετανίας, άρπαξε το μικρόφωνο και τραγούδησε το "I don't want to miss a thing", το οποίο αφιέρωσε στη γυναίκα του, Paris που επίσης, ήταν εκεί. Είναι εκεί, δίπλα του απ' όταν ήταν και οι δυο 15 χρόνων. Σύμφωνα με τους αυστηρούς κώδικες των Ιρλανδών Ταξιδιωτών (παραδοσιακό εθνικό γκρουπ πλανόδιων που διατηρούν μια μακρά σειρά παραδόσεων) εκείνος κοιμόταν στο τροχόσπιτο της οικογενείας και εκείνη στο σπίτι των γονιών της, έως και πριν έξι χρόνια που παντρεύτηκαν. Μετά, απέκτησαν δυο παιδιά: τη -5χρονη- Venezuela και τον -3χρονο- Prince John James, που... ήθελε να ονομάσει Ιησού, αλλά το έσωσε η σύζυγος του, την τελευταία στιγμή. Το στιγμιότυπο... με την καντάδα, όπως και τον αγώνα, παρακολούθησαν 11 εκατομμύρια τηλεθεατές. Κάτι που επίσης, χρωστούν οι διοργανωτές στον Fury, ο οποίος είχε δημιουργήσει -μέσω των συνεντεύξεων του- πλήθος "εχθρών".

Έχει πληρώσει ουκ ολίγα πρόστιμα στην πειθαρχική επιτροπή της βρετανικής πυγμαχίας, για σχόλια που έχει κάνει. Θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι τύπος που θέλει να λέει ό,τι σκέφτεται και δέχεται να πληρώσει τις συνέπειες. Πριν λίγα χρόνια, είχε κατηγορήσει τους David Price και Tony Bellew ότι είναι εραστές (σχόλιο που του κόστισε 3.000 λίρες) Είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Dereck Chisora και μετά το πρόστιμο των 15.000 λιρών, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου με μια ταινία στο στόμα.

Πιο πρόσφατα, τον περασμένο Αύγουστο, σε συνέντευξη του στη Daily Mail είχε εκφράσει την οργή του, για τον αυξανόμενο αριθμό των χωρών που νομιμοποιούν τις εκτρώσεις και το γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. Για την ακρίβεια, είχε πει πως " υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που χρειάζεται να γίνουν, πριν έλθει ο Διάβολος: ένα είναι να νομιμοποιηθεί η ομοφυλοφιλία, ένα δεύτερο οι εκτρώσεις και ένα τρίτο η παιδοφιλία. Ποιος μπορούσε να φανταστεί στις δεκαετίες του '50 και του '60 ότι τα δυο πρώτα θα γίνονταν νόμιμα; Όταν λέω πως οι παιδόφιλοι μπορούν να γίνουν νόμιμοι, ακούγεται τρελό, σωστά; Αλλά πριν κάποιες δεκαετίες και τα άλλα δυο φαίνονταν τρελά. Αν σας έλεγα πριν 120 χρόνια ότι ένα αεροπλάνο 1000 τόνων, από ατσάλι, θα πετούσε στον ουρανό πάλι θα με λέγατε ανόητο".

Πού ήθελε όμως, να καταλήξει; " Ο Klitschko λατρεύει τον διάβολο. Μετέχει σε μεγαλύτερους κύκλους, στους οποίους ασχολούνται με τη μαγεία. Μπορείτε να μπείτε στο YouTube και να τον δείτε. Όλοι οι rock starts, οι τραγουδιστές και οι διάσημοι άνθρωποι, ασχολούνται με τη μαγεία και αγαπούν το Σατανά. Είναι κάτι που το ξέρει όλος ο κόσμος". Δεν το "έπαιζε" θρήσκος. Είναι. "Όλη μου η πίστη και η κουλτούρα μου, έχουν βασιστεί στη Βίβλο" έχει ξεκαθαρίσει. Για αυτό και πριν κάθε αγώνα, φυλά έναν σταυρό τον οποίον παραδίδει μετά, στα χέρια του θείου του, Peter. Αυτό έκανε και το Σάββατο, με τη συνήθεια να επαναλαμβάνεται έπειτα από κάθε διαδικασία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήταν πρωταθλητής!

Στις 13 Νοεμβρίου, σε τηλεοπτική συνέντευξη των αντιπάλων, είχαν ρωτήσει τον Klitschko αν νιώθει πως ο Fury του φέρθηκε με ασέβεια, μέσω όσων είχε πει για εκείνον. " Αυτός ο νέος άνθρωπος χρειάζεται δίχως αμφιβολία, ένα μάθημα συμπεριφοράς και ήμουν ευτυχής να του δώσω δύο (τον είχε νικήσει δυο φορές). Είμαι έμπειρος ψυχοθεραπευτής και έχω δει πολλά. Έχω δει και κάτι νέο, κάτι διαφορετικό σε εκείνον. Μπορώ να τον κάνω καλύτερο". Είχε να του προτείνει και μια δουλειά: "Έχει πει ότι αν χάσει, θα αλλάξει δουλειά. Έχω λοιπόν, νέα για εκείνον. Έχω πολύ καλούς φίλους στο Cirque du Soleil" που θα λατρέψουν αυτό που κάνεις".

Τι είχε να σχολιάσει ο Fury; " Λέω την αλήθεια. Ο τρόπος που το βλέπω το θέμα είναι πως ο Klitschko είναι ψυχοθεραπευτής και καταλαβαίνει το παιχνίδι του, το πεδίο δράσης του. Αντιλαμβάνεται ό,τι διδάσκει. Δεν πιστεύω ότι καταλαβαίνει την πυγμαχία βαρέων βαρών. Δεν πιστεύω πως μπορείς να με διδάξεις κάτι". Θύμισε πως έχει πει τα ίδια και για άλλον πριν καταλήξει "δεν συνηθίζω να επαναλαμβάνομαι". Μα μιλά τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. "Μπορεί να μιλά και 50 διαφορετικές γλώσσες. Δεν είναι κάτι που με εντυπωσιάζει. Είναι πολύ καλός αθλητής, έχει καταφέρει πολλά. Αλλά αυτά δεν αρκούν για να νικήσεις κάποιον σαν και εμένα".

Ο Ουκρανός ομολόγησε πως ο Fury έχει δυνατότητες επί του σπορ "αλλά υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορείς να κάνεις". Όταν ήλθε η σειρά του Fury να μιλήσει, ο Klitschko τον διέκοψε και εκείνος του είπε " έδειξα σεβασμό, όταν μιλούσες και δεν σε διέκοψα. Θα σε παρακαλούσα να κάνεις το ίδιο. Δεν είναι συζήτηση μεταξύ δυο πυγμάχων, αλλά δυο ενηλίκων", πριν καταλήξει πως οι δυο φορές που έχασε από εκείνον ήταν... παλιά " και από τότε έχω βελτιωθεί". Και πάλι έλεγε αλήθεια. Αλλά ποιος μπορούσε να τον πιστέψει, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του τελικού (πριν την αναβολή που έστειλε το ματς στην 28η Νοεμβρίου), ντυμένου ως Batman; Μάλιστα, είχε φτάσει στο χώρο της συνέντευξης, στο Λονδίνο, με ένα κίτρινο Batmobile. Ο Klitschko τον είχε χαρακτηρίσει "κλόουν" και μεταξύ μας, δεν είχε και πολύ άδικο. Ποια ήταν η απάντηση του Βρετανού; "Δεν έχεις αντιμετωπίσει ξανά έναν Gypsy King. Ανυπομονώ για την εμπειρία, αλλά... μεταξύ μας, με έπιασε υπνηλία όταν σε άκουγα να μιλάς. Έχεις το ίδιο χάρισμα που έχουν τα εσώρουχά μου".

Δεν του δίδαξε κάποιος αυτού του είδους τις συμπεριφορές -για λόγους προώθησης του προϊόντος του. Έτσι μεγάλωσε. Γεννήθηκε στο Manchester, από γονείς που είχαν ρίζες στους Ιρλανδούς ταξιδευτές. Ο παππούς του, από τη μεριά του πατέρα του, ήταν από το Tuam, της δεύτερης μεγαλύτερης περιοχής στην County Galway της Ιρλανδία. Εκεί γεννήθηκε και ο πατέρας του -αδελφός του Uriah Burton. Οι πρόγονοι της μητέρας του, ήταν από το County Tipperary, περιφέρεια της Ιρλανδίας. Η μητέρα του -αδελφή του Bartley Gorman- είχε γεννηθεί ωστόσο, στο Belfast.

Εκείνος βιάστηκε να έλθει σε αυτόν τον κόσμο. Τόσο που γεννήθηκε τρεις μήνες πρόωρα (12/8/1988). Ήταν ένα από τα 4 παιδιά που επιβίωσαν, από τις 14 εγκυμοσύνες της μητέρας του. Ζύγιζε μόλις 453 γραμμάρια. Το όνομα του προφανώς και δεν αποτελεί μυστήριο (ναι, τον ονόμασαν από τον Mike Tyson, τότε παγκόσμιο πρωταθλητή). Τώρα, είναι 2.06 και 117 κιλά. Είναι και ασθενής: παθαίνει κρίσεις κατάθλιψης και έχει ενημερώσει ότι βρίσκει καταφύγιο στα ρινγκ, όπου νιώθει πιο ευτυχισμένος από οπουδήποτε αλλού. " Είναι ο λόγος που δεν έχω χάσει τα λογικά μου. Αυτό και η γέννηση των παιδιών μου". Το σπορ του, είναι το επίκεντρο της ζωής του και προφανώς βοήθησε και η επιτυχία του, που το Σάββατο (28/11) έφτασε στο 25-0.

Δεν είχε το παραμικρό άγχος να μιλήσει και για την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του, που πριν 4 χρόνια έφτασε στο σημείο να αποκτήσει και διατροφική διαταραχή. " Έπινα έως το πρωί, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένας παντρεμένος και δεν με ενδιέφερε η πυγμαχία. Πίστευα πως δεν υπήρχε λόγος να ζω. Δεν με ένοιαζαν τα χρήματα, δεν με ενδιέφερε τίποτα. Και ναι, σκέφτηκα πολλές φορές το θάνατο. Σαν τρελός. Δεν διάβαζα τη Βίβλο, ενώ έκανα κακές σκέψεις και για τη γυναίκα μου. Ήταν τρομερό. Ο διάβολος είναι πολύ δυνατός και μπορεί να σε τραβήξει σε τραγικές καταστάσεις". Πώς σώθηκε; " Αρρώστησε ο γιος μας, που τότε ήταν βρέφος και φοβήθηκα πως θα τον χάσουμε. Έπεσα στα γόνατα και ζήτησα από το Θεό να με βοηθήσει. Έκτοτε, κάθε βράδυ προσεύχομαι για την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειας μου και των φίλων μου, μαζί και για παγκόσμια ειρήνη. Το έκανα αυτό ακι όταν ήμουν παιδί. Τώρα όμως, νιώθω πως είμαι στο σωστό δρόμο. Ότι κάνω κάτι για ένα σκοπό". Όπου "κάτι" εννοούσε την πυγμαχία. " Χωρίς την πυγμαχία i' m fucked και ο Θεός με συγχωρεί που βρίζω".

O Gypsy Warrior που έγινε Gypsy King!

Πλέον, επιτρέπει στον εαυτό του μια βραδιά με τους φίλους του. Μόνο με τους φίλους του. Και αν κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να του ανεβάσει την πίεση, είναι έτοιμος. " Τους εξηγώ ότι είμαι επαγγελματίας και δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία. Και συμπληρώνω ότι αν θέλουν να προκαλέσουν ένα από τα φιλαράκια μου, εκείνα μπορούν να παίξουν ξύλο, γιατί δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη φυλάκιση. Και τι γίνεται; Οι... επίδοξοι ήρωες, εξαφανίζονται". Έχει ξεκαθαρίσει εν τω μεταξύ, από πολύ νωρίς ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει πρότυπο. " Είμαι πολύ περίπλοκος τύπος. Τη μια στιγμή σκέφτομαι τα αστέρια και την άλλη... να ρίξω μια γροθιά στο πρόσωπο κάποιου. Όταν κάνεις αμφιλεγόμενα πράγματα στη ζωή, είναι αυτά για τα οποία θα σε θυμούνται. Κανείς δεν θυμάται κάποιον, επειδή ήταν καλό παιδί. Για παράδειγμα, ποιος θυμάται ότι ο Mike Tyson ήταν ο νεαρότερος σε ηλικία πρωταθλητής, βαρέων βαρών, στην ιστορία; Μπορώ να καθίσω στη γωνία και να είμαι ο "κύριος βαρετός". Αλλά δεν είμαι αυτό. Όπου και αν εμφανίζομαι, θα είμαι το επίκεντρο. Η ψυχή του πάρτι. Και ό,τι κάνω, το κάνω με πάθος".

Πέρυσι, το σπίτι του στην περιοχή Morecambe του Manchester πήρε φωτιά. Όχι κατά λάθος. Από εμπρησμό. Εκείνος ήταν στη Γαλλία και έκανε προπονήσεις. Είχε και την οικογένεια του μαζί του. Οι απώλειες ήταν μόνο υλικές. Οπότε ούτε που ασχολήθηκε. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν αποφεύγει ποτέ τις προκλήσεις, αρκεί αυτές να αφορούν και το ρινγκ. " Όταν μπαίνω εκεί μέσα, δεν έχω πρόβλημα να σκίζω την μπλούζα μου και να προκαλώ τους πάντες. Είναι κάτι που αγαπά το κοινό. Το έκανα με τον Chisora, στην Ο2 και του είπα να παλέψει σαν άντρας, αντί να τρέχει μακριά. Η ασφάλεια με συνόδευσε έξω από το κτίριο, αλλά είχα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μου. Η αλήθεια είναι πως έκανα παντομίμα, γιατί κατά τα άλλα έχω να πω ότι ο Chisora είναι καλός άνθρωπος, ένας πραγματικός άνδρας. Γενικότερα, είμαι αθίγγανος και αυτό σημαίνει ότι δεν αποφεύγω ποτέ μια σωστή μάχη. Λέγοντας "σωστή μάχη" δεν εννοώ τον κάθε χοντρό ηλίθιο που με προκαλεί, αλλά τύπους σαν τον Neven Pajkic, ο οποίος είχε προσβάλει την οικογένεια μου, τη σύζυγο μου, τον πατέρα μου. Το έκανε προσωπικό και ήθελα πραγματικά να τον δείρω". Τον έδειρε στους αγώνες Commonwealth και πήρε τον τίτλο.

" Είμαι ένας άνθρωπος που ταξιδεύω διαρκώς, από όταν ήμουν παιδί. Δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι νομάς, ταξιδευτής της ζωής, όπως δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι μαύρος. Και να σας πω την αλήθεια, είναι πολλοί "πλαστικοί" αθίγγανοι εκεί έξω. Για εμένα, αυτή είναι η ζωή μου. Αυτό που είμαι. Ακόμα και αν είχα 10 εκατ. λίρες, πάλι θα κοιμόμουν σε καραβάνι (για την ιστορία, μετά τις κατακτήσεις σε WBA, IBF και WBO "έβγαλε" 4 εκατ. λίρες) . Δεν θα αλλάξω ποτέ. Δεν είμαι σε αποστολή να γίνω ο βασιλιάς των τσιγγάνων. Θέλω όμως, να αντιληφθεί ο κόσμος πως υπάρχουν πολλά που αφορούν τον τρόπο που ζω, πέραν των μεγάλων γάμων, των "αρπαγών", των εκατοντάδων παιδιών που τρέχουν χωρίς να φορούν παπούτσια". Υπερήφανος για την καταγωγή του, είχε εξηγήσει πως " στην ταινία My Big Fat Gypsy Wedding μας είχαν παρουσιάσει ως ζώα. Είχα εκνευριστεί". Δεν έδειρε κάποιον. Απλά άρχισε να μιλά για τη ζωή των αθίγγανων και το ταλέντο που είχε στην πυγμαχία -μαζί και οι διαδοχικές νίκες του- έγιναν το όχημα του.

O Gypsy Warrior που έγινε Gypsy King!

" Ο τρόπος που ζούμε, υπάρχει περίπου 1000 χρόνια και τώρα είναι σαν να ζούμε ακόμα στο 1800. Και η πυγμαχία ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Σε άλλες κοινωνίες, το παιδί παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς ρίχνουμε γροθιές. Αν δείτε τι έκανε η προπρογιαγιά μου, θα διαπιστώσετε πως κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα και σήμερα. Σε ό,τι αφορά την πυγμαχία, αν θες να παλέψεις, βγάζεις την μπλούζα σου, πας έξω, κάνεις δουλειά, μετά ανταλλάσσεις χειραψία και πας με τον αντίπαλο σου για ένα ποτό.

Αυτή είναι η κουλτούρα μας: αν υπάρχει διαφωνία, δεν πας στην αστυνομία. Αν το κάνεις, γίνεσαι γνωστός ως "καρφί" και σε "πετά" το σύστημα. Έχουμε μάθει να χειριζόμαστε διαφορετικά τα θέματα μας και δεν μπλέκουμε ποτέ το νόμο. Επίσης, παντρευόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους. Υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά είναι ελάχιστες. Δεν είμαστε ράτσα με παιδεία. Δεν πάμε στα σχολεία και εξακολουθούμε πως αυτός ο κόσμος ανήκει στους άνδρες. Οι άνδρες μπορούν να κάνουν τα πάντα και οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τις δουλειές του σπιτιού και για τα παιδιά. Δεν έχουν δικαιώματα οι γυναίκες στην κοινότητα μας".

Όταν παντρεύτηκε την Paris, αγόρασαν ένα τροχόσπιτο και έμειναν σε αυτό, στην περιοχή Morecambe για αρκετά χρόνια. Όταν του είπαν πως ο τρόπος που βλέπει τις γυναίκες είναι αναχρονιστικός, απάντησε " δεν θα μπορούσα να ενδιαφέρομαι λιγότερο για την άποψη μιας τακτοποιημένης κοινωνίας. Είμαστε outsiders, αλλά με το δικό μας τρόπο. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους. Υπάρχουν αυτά τα κορίτσια που θέλουν να ανοίξουν τα πόδια τους, στον Tim, τον Dick, τον Harry και αυτά είναι τα "σκουπίδια" της κοινότητας μας. Αν είχα αδελφή και φερόταν έτσι, θα την κρεμούσα. Θα ντρόπιαζε την οικογένεια. Οι γυναίκες πρέπει να είναι αγνές και ευσεβείς. Δεν γίνεται να βγαίνουν και να πίνουν, να κάνουν ό,τι θέλουν. Απλά, δεν γίνεται. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως ο τρόπος που ζούμε είναι τελείως διαφορετικός. Μπορεί να έχουμε το ίδιο χρώμα στο δέρμα, μπορεί να μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά επί της ουσίας δεν μοιάζουμε καθόλου. Είμαστε εξωγήινοι και έχουμε άλλους στόχους. Θέλουμε άλλα πράγματα".

Εκείνος θέλει να είναι πυγμάχος και για να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας του. " Θέλω να παρέχω έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν, να γίνω ίνδαλμα. Ο καθένας έχει τους δικούς του στόχους, ο καθένας τραβά το δικό του μονοπάτι". Το δικό του, τον "έβγαλε" στην κορυφή του κόσμου, στο σπορ του. Και έτσι δικαίωσε τον πατέρα του, ο οποίος την ημέρα που είδε για πρώτη φορά τον Tyson, όταν οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα καταφέρει να ζήσει, είπε πως "θα ζήσει και θα γίνει τεράστιος, μαζί και πρωταθλητής". Δικαιώθηκε. " Νιώθω πως αν δεν νικήσω άλλο παιχνίδι, έχω ήδη πραγματοποιήσει το όνειρο μου, το όνειρο της οικογενείας μου. Και έχω βάλει το όνομα μας στην ιστορία της πυγμαχίας". Α, και τώρα που είναι το Νο1 " κανείς δεν μπορεί να μου πει τι θα κάνω. Κανείς δεν μπορεί πια να μου δώσει συμβουλή. Βέβαια, και όταν μου έδιναν πάλι έκανα τα δικά μου. Τώρα, όμως έχω και επιπλέον λόγο".

Boxing - Wladimir Klitschko v Tyson Fury WBA, IBF & WBO Heavyweight Title's - Esprit Arena, Dusseldorf, Germany - 28/11/15
 Tyson Fury celebrates winning the fight with his uncle and trainer Peter Fury 
 Action Images via Reuters / Lee Smith
 Livepic
Boxing - Wladimir Klitschko v Tyson Fury WBA, IBF & WBO Heavyweight Title's - Esprit Arena, Dusseldorf, Germany - 28/11/15 Tyson Fury celebrates winning the fight with his uncle and trainer Peter Fury Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ