LONGREADS

O Asensio μόλις μας συστήθηκε

O Asensio μόλις μας συστήθηκε

Η FC Barcelona τον έχασε, επειδή ήθελε να βάλει δόσεις για την αγορά του. Την ίδια ώρα, η Real Madrid έβαλε τον Rafael Nadal να βοηθήσει στη μετακόμιση του από τη Mallorca. Ο Marco Asensio είναι το next best thing της Ισπανίας "και ικανός αντικαταστάτης του Cristiano Ronaldo". Πάμε να γνωρίσουμε τον 21χρονο που σύντομα θα 'χει buy out 500 εκατ. ευρώ.

Σε μια πρόχειρη απόπειρα παρουσίασης του ποιος είναι ο Marco Asensio, ο οποίος παίζει στη θέση του Cristiano Ronaldo τώρα που ο Πορτογάλος τελεί υπό τιμωρία στην Ισπανία, θα μπορούσαμε να έχουμε αρκεστεί σε αυτό:

Επειδή όμως, εδώ στο Sport24.gr δεν είμαστε πρόχειροι, ακολουθεί η ιστορία του 21χρονου που έχει για παρατσούκλι το "Golden Boy". Θα διαβάσεις τι έχει κάνει για να το αξίζει σε αυτήν την ηλικία, αλλά και γιατί μετά τις εφετινές του εμφανίσεις δεν υπάρχει μέσο που να μη γράφει πως "έχει μπει στη διαδρομή για να γίνει σταρ". Ξεκινάμε;

O -Ισπανός- Gilberto Asensio, η -Ολλανδή- Maria Gertruida Margaretha Willemsem γνωρίστηκαν, όταν ο πρώτος εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Mallorca και η δεύτερη ήταν πελάτισσα στις εγκαταστάσεις. Ερωτεύθηκαν, παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια. Η... πρώτη άφιξη ήταν ο Igor. Η δεύτερη, ο Marco, στις 21/1 του 1996. Ο Gilberto είχε δώσει στην Maria το ελεύθερο να επιλέξει το όνομα του αγοριού. Δεν της έβαλε δύσκολα. Τουναντίον, η Maria ανακοίνωσε πως το παιδί θα ονομαζόταν Marco, όπως ο αγαπημένος της ποδοσφαιριστής (ναι, ο van Basten). Κατόπιν τούτου, δεν θα εκπλαγείς μόλις μάθεις πως το πρώτο δώρο που έκανε στο αγόρι της ήταν μια μπάλα ποδοσφαίρου.

O Asensio μόλις μας συστήθηκε
© INSTAGRAM - MARCO ASENSIO

Ιnstagram: marcoasensio10

Καθημερινά ωστόσο, θύμιζαν στα αγόρια τους πως "προτεραιότητα είναι τα μαθήματα. Σε αυτά έδιναν έμφαση οι γονείς μου. Θυμάμαι να ασχολούμαι με διάφορα σπορ, κυρίως με το ποδόσφαιρο και εκείνους να μου λένε να διαβάζω, κάτι που φυσικά ίσχυε και για τον αδελφό μου". Κάτι άλλο που θυμάται από τα παιδικά του χρόνια "είναι πως ήμουν φαν της Real Madrid. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα θαύμαζα αυτήν την ομάδα".

Στον τοίχο του δωματίου του είχε τον Zidane. "Ήταν το είδωλό μου. Σκέψου πώς αισθάνομαι τώρα που μπορώ να μαθαίνω από εκείνον, να παίζω για εκείνον". Σημείωση: αγαπούσε πολύ και τον Ronaldinho. Είχε και δική του αφίσα στο δωμάτιο -μικρότερη του Γάλλου, αλλά είχε. Και τώρα σκέψου πώς αισθάνθηκε όταν το 2014 είχε να επιλέξει μεταξύ της FC Barcelona και της Real Madrid. Κάτσε όμως, γιατί έχουμε λίγο δρόμο μέχρι εκεί.

Μια μέρα ο γιος μου θα παίξει στη Real Madrid

Cut. Επόμενη σκηνή: Αύγουστος 2006. Ο Florentino Perez έκανε τις διακοπές της ζωής του, το 2006. Ήταν το πρώτο καλοκαίρι, έπειτα από έξι χρόνια, που δεν είχε "φάει" λεπτό από την ημέρα του, για να μιλήσει με εκπροσώπους παικτών ή να λύσει κάποιο από τα δεκάδες θέματα που αφορούν έναν οργανισμό, όπως η Real Madrid -και δη τα καλοκαίρια. Είχε παραιτηθεί τον Φλεβάρη που είχε προηγηθεί, από το πόστο του προέδρου, αποκαμωμένος -όπως είχε πει- από την προδοσία συνεργατών του, αλλά και τα "μαχαιρώματα" -ένθεν κι ένθεν- των υποψηφίων για τη θέση.

Απαλλαγμένος λοιπόν, από άγχη και έγνοιες, πήρε το σκάφος του, Pitina II και "ανοίχτηκε". Στις αρχές του Αυγούστου (του 2006) έφτασε στη Real Mallorca και "έδεσε" στο Puerto Portals (glamour μαρίνα, για τα πιο πολυτελή σκάφη με κορυφαία εστιατόρια και τα καλύτερα διεθνή brands).

Ενώ απολάμβανε το πρωινό του σε ένα restaurant από αυτά που έχουν αστέρια Michelin, άκουσε κάποιον από πίσω του, να λέει "συγγνώμη, αλλά δεν επιτρέπεται να τον ενοχλήσετε". Γύρισε το κεφάλι του και είδε μια γυναίκα, να κρατά από το χέρι ένα παιδί και να του λέει "συγγνώμη κύριε Perez. Αυτός είναι ο γιος μου, ο Marco και μια μέρα θα παίξει για τη Real Madrid". Ατάκα που πιθανόν είχε ακούσει χιλιάδες φορές ο Perez. Αυτή τη φορά, έστρεψε το βλέμμα του στο λιπόσαρκο αγόρι, το κοίταξε στα μάτια και "έμεινε" για λίγο στο λαμπερό και συνάμα άγριο βλέμμα του. Έβγαλαν μια φωτογραφία, όλοι μαζί και χαιρετήθηκαν. Σημείωση: τον Perez τον είχε αναγνωρίσει -από μακριά- η Μaria, η οποία και έκανε την προφητεία. "Αυτή ήταν η ημέρα που αποφάσισα πως θα γίνω Galactico", ομολόγησε πριν 3 χρόνια ο Marco.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη από την Athletic Bilbao

Ο πατέρας του, Gilberto είχε αγωνιστεί σε ομάδες της Βασκονίας (Barakaldo CF, SD Basurto, Erantdio Club) και είχε μετάσχει σε τελικό (Trofeo Hierro) που διεξήχθη στο San Mamés -τότε χρησιμοποιείτο για αγώνες της περιφέρειας και U19. Ένα όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα. Βλέπεις, ο Gilberto ήταν φαν της Athletic Bilbao, όπου προτάθηκε ο Marco, αλλά ο José María Amorrortu (τεχνικός σύμβουλος, τότε) τον απέρριψε, σχολιάζοντας "δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του club". Αφού του ευχηθούμε "καλή τύχη", να συνεχίσουμε εξηγώντας πως ο μικρός δεν απογοητεύτηκε... όσο ο πατέρας του, ο οποίος συνήθιζε να πηγαίνει με τα αγόρια του στο Lezama για να παρακολουθούν προπονήσεις των "λιονταριών".

O Asensio μόλις μας συστήθηκε

Τα δάκρυα του Asensio, την ημέρα της παρουσίασης του (Credit: realmadrid.com)

Πίσω στον Αύγουστο του 2006, ο Perez δεν είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πως ο Marco εκτελούσε ήδη τη "ρουλέτα" του Ζinedine Zidane -και σίγουρα δεν φανταζόταν πως θα ξημέρωνε η μέρα που θα ζητούσε από τον Rafa Nadal να... βάλει πλάτη, για να τον πείσει να πάει στη Μαδρίτη. Έως ότου φτάσουμε εκεί, δες τη "ρουλέτα", εκτελεσμένη από τον master.

Αυτή η κίνηση ήταν που έπεισε τον Celente Martin, "κατάσκοπο" της Real Mallorca πως το παιδί αυτό, από την Platges de Calvià (ομάδα που προέκυψε το 1990 από συγχώνευση τριών του δήμου Calvià, βορειοδυτικά όπως βλέπεις το χάρτη της Mallorca) άξιζε μια ευκαιρία. "Όταν τον πρωτοείδα, το 2003, σκόραρε από το κόρνερ και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση του Zidane. Δεν είχα δει ποτέ άλλοτε, παιδί της ηλικίας του (9 χρόνων) να τα κάνει αυτά. Και μπορώ να σας πω ότι έχω παρακολουθήσει... αρκετά. Τέλος πάντων, ο Marco μου θύμιζε ποδοσφαιριστές του δρόμου, της γειτονιάς", δήλωσε χρόνια μετά ο Martin, πριν σταθεί στη συμπαράσταση της οικογένειάς του που τον ακολουθούσε παντού.

Πήγε λοιπόν, ο Asensio στη Mallorca, ομάδα που ωστόσο δεν είχε ομάδα παίδων. Τον έστειλαν στην εφήβων. Δηλαδή, έπρεπε να ανταγωνιστεί παιδιά που ήταν τουλάχιστον 2 χρόνια μεγαλύτερα του. Αυτό για αρχή, γιατί πολύ σύντομα έπαιζε εναντίον 15χρονων αγοριών. "Ουδείς μπορούσε να του πάρει την μπάλα. Περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, με εκνευριστική ευκολία" θυμάται ο Martin, μαζί και τις τρομερές ενοχλήσεις που ένιωθε στα γόνατα, λόγω θεμάτων που είχε όταν ήταν στην ανάπτυξη. Ησύχασε από αυτές, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Ο πατέρας του έχει πει πως "συνήθιζα να τον παίρνω στους ώμους μου, μετά τα παιχνίδια και έδενα τα γόνατα του με αλουμινόχαρτο".

Η ένταση αυτού του πόνου δεν μπήκε καν στη σύγκριση με εκείνη που έφτασε έως τα μύχια της ψυχής του, στις 31 Αυγούστου του 2011: η μητέρα του πέθανε. Λίγο καιρό νωρίτερα, είχε διαγνωσθεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Την ημέρα της κηδείας αποφάσισε πως στο εξής θα της αφιέρωνε κάθε γκολ που θα έβαζε στην καριέρα του -αποφάσισε και πως θα γινόταν εξαιρετικός παίκτης, ώστε να σκοράρει συχνά. "Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν πολύ σκληρό χτύπημα. Η οικογένειά μας ήταν πολύ δεμένη και ο λόγος ήταν η μητέρα μου. Στη μνήμη της συνεχίσαμε με τον πατέρα μου και τον αδελφό μου να είμαστε πολύ κοντά, να στηρίζει ο ένας τον άλλον, να βοηθά ο ένας τον άλλον".

Real Madrid's Marco Asensio, right, celebrates after scoring his side's second goal against Valencia during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, Aug. 27, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Marco Asensio, right, celebrates after scoring his side's second goal against Valencia during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, Aug. 27, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP


Δείχνει τον ουρανό, μετά το τελευταίο γκολ με τη Valencia (AP Photo/Francisco Seco).

Δεν παραδόθηκε στη θλίψη του. Αντιθέτως, την έκανε κίνητρο για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, αυτά που είχε μοιραστεί με τη μητέρα του. Το 2012 κλήθηκε για πρώτη φορά να φορέσει φανέλα με εθνόσημο. Μπορούσε να φορέσει αυτό της Ισπανίας ή εκείνο της Ολλανδίας. Οι Ολλανδοί είχαν δημιουργήσει και hashtag (#AsensioWillemInOranje ) για να τον πείσουν να τους προτιμήσει. Ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν πιστέψει πως λόγω της μητέρας του θα γινόταν "οράνιε". Έκανε τις επαφές του, με όλους και αποφάσισε να εκπροσωπεί την Ισπανία. Η ολλανδική ομοσπονδία του ευχήθηκε "καλή τύχη και κάθε επιτυχία".

Πρώτος πήγαινε στις προπονήσεις και τελευταίος έφευγε, κυρίως γιατί ο πατέρας του δούλευε σε super market (το έκανε μέχρι το 2015), ο αδελφός του είχε τη δική του δουλειά και δεν υπήρχε κάποιος να τον προσέχει. Στα 17 του βρέθηκε, με τη Mallorca, στην πρώτη ομάδα και την Tercera División. Κατηγορία που -όπως λένε οι έχοντες γνώση- μπορεί να μασήσει και να φτύσει ακόμα και τους πιο ικανούς ποδοσφαιριστές. Η αυτοπεποίθησή του ήταν τέτοια που όχι μόνο... δεν ένιωσε, αλλά πρόσφερε και θέαμα. Έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2013 και αμέσως αμέσως σκόραρε τρεις φορές. Πήρε τον πρώτο του μισθό στα 18. Ήταν 1.500 ευρώ το μήνα και τότε πήρε το πρώτο του αυτοκίνητο (ένα Polo). Οι διοικούντες το club είχαν πια, πλήρη επίγνωση του τι είχαν στα χέρια τους. Αλλά δεν βιάζονταν. Περίμεναν να έλθουν οι προσφορές.

ΤΟΝ ΕΧΑΣΕ Η BARCA ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2013, η diariodemallorca.es αποκάλυψε στον κόσμο πως η "Real Madrid και η Barça δίνουν τη μάχη τους για τον Asensio". Στο ρεπορτάζ μπορούσες να διαβάσεις ότι "ο νέος μέσος της εφηβικής ομάδας της Mallorca είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από scouts μεγάλων ομάδων, όπως η Real Μadrid, η Barcelona η West Ham, η Valencia, η Manchester City και η Fiorentina. Ο παίκτης που θα ενσωματωθεί σήμερα στην εθνική U17 σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του". Κάπως έτσι, έγινε γνωστό πως οι δύο μεγάλοι τον είχαν στις σημειώσεις τους, με την Barcelona να προσφέρει το 2014 το ποσό των 4.5 εκατ. ευρώ του buy out στη Mallorca, για να τον αποκτήσει. Ο Marco βρισκόταν ήδη στη Βαρκελώνη και έψαχνε σπίτι, όταν οι "μπλαουγκράνα" άρχισαν τις... καθυστερήσεις και πρότειναν να δώσουν το ποσό, σε δυο δόσεις. Εκεί "πετάχτηκε" η "βασίλισσα", έδωσε 3.9 εκατ. ευρώ και τελείωσε, για να τον κάνει δικό της για έξι χρόνια. Ειρήσθω εν παρόδω, η Barça πήρε τον Douglas.

Ήλθε η ώρα να γίνεις παίκτης της Real Madrid

Ο Horacio Gaggioli, ατζέντης του Asensio και ο τύπος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πάει ο Lionel Messi στην FC Barcelona είχε πολλή δουλειά, από το φθινόπωρο του 2014 έως το καλοκαίρι του ίδιου έτους, χάριν του Μarco. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, είχαν καταμετρηθεί στις εξέδρες των γηπέδων στα οποία έπαιζε "κατάσκοποι" από 20 μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

"Ήλθε το χειμώνα ο εκπρόσωπός μου και μου είπε "σου έχω μια έκπληξη". Τον ρώτησα "τι" και μου αποκάλυψε πως ενδιαφέρεται για εμένα η Real Μadrid. Μου είπε επίσης, ότι είχε δεχθεί τηλεφωνήματα από πολλές ομάδες και πως θα έπρεπε να αποφασίσω τι ήθελα να κάνω. Ώσπου μια μέρα, πριν έναν αγώνα, με πήρε ο Perez για να μου πει "ήλθε η ώρα να γίνεις παίκτης της Real Madrid. την ίδια ημέρα (5/12), η ομάδα έστειλε ιδιωτικό τζετ για εμάς (σ.σ. τον ίδιο, τον πατέρα του και τον αδελφό του), πήγαμε στη Μαδρίτη, υπέγραψα, επισκέφτηκα το Bernabéu και το Valdebebas και επέστρεψα στη Mallorca, ώστε να τελειώσω τη σεζόν". Ναι, ο Perez είχε θυμηθεί το παιδί με το λαμπερό και συνάμα, άγριο βλέμμα.

O ρόλος του Nadal στη μεταγραφή

Για να κερδίσει η Real Madrid τη μάχη για τον Asensio (από... τους άλλους) χρησιμοποίησε ό,τι μέσο είχε στη διάθεση της. Το εξής ένα: να μιλήσει με το θείο του, Miguel Angel, αθλητικό διευθυντή της Mallorca και να του πει ότι η "βασίλισσα" θέλει τον Marco. Αυτήν την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο Perez, στο Onda Cero, τον τρίτο δημοφιλέστερο σταθμό της Ισπανίας (με 1.900.000 ακροατές), στις 20/6 του 2017. Να ανοίξω εδώ μια παρένθεση: ο Nadal είναι γνωστός φαν των Blancos, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Mallorca. "Ο Rafael έκανε αυτό που χρειαζόμασταν και έτσι η συμφωνία έκλεισε αμέσως" εξήγησε ο Perez, με τον κορυφαίο τενίστα να ζητά να μείνει το παιδί στις Βαλεαρίδες Νήσους έως το τέλος της σεζόν, για να βοηθήσει την ομάδα της γενέτειρας του. Μια που το είπε και μια που έγινε.

Το καλοκαίρι πήρε το χρυσό, με την U19 της Ισπανίας στο Euro της κατηγορίας. Αναδείχθηκε και MVP ή για την ακρίβεια Golden Player, καθώς του είχαν δώσει το ελεύθερο να εκφραστεί και απάντησε με πέντε γκολ, δυο εκ των οποίων μπήκαν στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Στον τελικό με τη Ρωσία, έδωσε ασίστ που οδήγησε τη χώρα του στην πρώτη θέση. Στις 4/8 του 2015 έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Real Madrid, εναντίον της Tottenham, για το Audi Cup. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, στη θέση του Isco.

Στις 20/8 πήγε -ως δανεικός- στην RCD Espanyol (βάσει της συμφωνίας, έπρεπε να αγωνιστεί σε τουλάχιστον 30 ματς της σεζόν), με την οποία έπαιξε για πρώτη φορά στις 19/9, για 86', εναντίον της Real Sociedad. Έως το τέλος της σεζόν, είχε 12 ασίστ και 4 γκολ. Όταν επέστρεψε για τα καλά στη Μαδρίτη, με τον Zidane να λέει πως "θα έχει χώρο να εξελιχθεί", συστήθηκε με ένα θαυμάσιο γκολ στο 3-2 επί της Sevilla, για το UEFA Super Cup (3/9/2016). Ήταν αυτό που "άνοιξε" το σκορ. Ο ομοσπονδιακός κόουτς, Julen Lopetegui ήταν στις εξέδρες, για να τον δει στο πρώτο παιχνίδι με τη "βασίλισσα".


Η πρώην σύντροφος του Asensio

Στις 9/9 η τότε σύντροφος του, Marina Muntaner (μοντέλο στο επάγγελμα) "πόσταρε" στο λογαριασμό της στο Instagram ένα video με τον Asensio να οδηγεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο, με το κινητό στο χέρι, κοιτώντας την κάμερα της αγαπημένης του εν κινήσει. Προφανώς και του δημιούργησε πρόβλημα που έγινε αντιληπτό στα επόμενα λεπτά, με την Marina να πατά το delete -αλλά ήταν αργά. Τα παιδιά είχαν ανακοινώσει τη σχέση τους (την επιβεβαίωσε και η Real Madrid) το 2016 και είχαν δημιουργήσει κοινό profile στο Instagram, το οποίο δεν υπάρχει πια.

Την επομένη του συμβάντος έγινε η επίσημη παρουσίαση του παίκτη από τους "Merengues". Ξέσπασε σε κλάματα, όταν ο Perez μίλησε για την συνάντηση που είχαν όταν ήταν παιδί. Αυτήν που είχε "στήσει" η μητέρα του 21χρονου επιθετικού μέσου.

Στις 21/4 του 2017, η "As" αποκάλυψε πως η Liverpool χτύπησε την πόρτα των Μαδριλένων και ενημέρωσε πως διατίθεται να δώσει 43 εκατ. ευρώ, για να πάρει τον Asensio. Η απάντηση ήταν αρνητική, μετά σκόραρε στον τελικό του UEFA Champions League και η φετινή ιστορία είναι η συνέχεια αυτού που είχε δηλώσει ο Zidane: έχει το χώρο του, για να γίνει ακόμα καλύτερος, διότι πια είναι μέλος του rotation των πρωταθλητών Ευρώπης και ο σκόρερ της παρέας του, εν τη απουσία του Cristiano Ronaldo -λόγω της τιμωρίας των πέντε παιχνιδιών. Πέρυσι -στο αριστερό άκρο- έπαιξε για 1.300 λεπτά, έβαλε 13 γκολ και πέρασε 3 ασίστ. Αυτά τα νούμερα δεν τα λες αδιάφορα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΙΖΕΙ

Δεν είναι από τους τύπους που μόνο σκοράρουν. Μπορεί να τα κάνει όλα. Και τη "βρώμικη" δουλειά. Οι προπονητές του λένε πως μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε από τις έξι θέσεις, μπροστά, γιατί του το επιτρέπουν οι ικανότητες του -το ταλέντο που διαθέτει. Ο Vinvete Del Bosque έχει πει πως "αυτήν την στιγμή είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ισπανία", με μεγαλύτερο προσόν το γεγονός ότι κάθε φορά που πατά το πόδι του στο χορτάρι, είναι σαν να έχει τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη του. Είναι αυτός που διαχειρίζεται το σόου, που ορίζει το ρυθμό, που φτάνει μέχρι μέσα και βρίσκει όποιον είναι σε καλύτερη θέση, που "χτίζει". Μπορεί να αλλάζει ταχύτητα όποτε και όπως θέλει και θα έλεγες πως έχει χρυσό αριστερό πόδι.

"Νιώθω πως ο προποπνητής μου με εκτιμά. Μου μιλά πολύ. Με πιστεύει πολύ και εγώ προσπαθώ να ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο" λέει. Στα 21 δείχνει να 'χει τη σωστή νοοτροπία. Δεν νιώθει ο βασιλιάς του κόσμου, αλλά ένας χαρισματικός τύπος που είναι στην αρχή της διαδρομής. Θα μου πεις "με αυτούς που 'χει δίπλα, τι άλλο να κάνει;". Θα σου πω ότι είχε επικεντρώσει στο να γίνει όσο χρήσιμος χρειάζεται να είναι, για να παίζει και να βοηθά την ομάδα του να κερδίζει. Από την πρώτη στιγμή που πήγε στη Μαδρίτη, έβλεπε τι υπήρχε γύρω του και φρόντιζε να μαθαίνει όσα περισσότερα μπορούσε. Κάπως έτσι, τον εκτίμησαν και οι φαν που τον στήριζαν, με τον Zidane να παραδέχεται στις 16/8 (φέτος) πως "δεν είναι εύκολο να μπαίνεις στο ματς στα τελευταία 15' και να παίζεις... σαν να είχες ξεκινήσει, αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο Marco". Έκανε και κάτι άλλο: σκόραρε στο ντεμπούτο του στη LaLiga, το Champions League και το Copa del Rey.

Φέτος, είχε συμμετοχή στο 3-1 επί της FC Barcelona, στο πρώτο ματς για το ισπανικό Super Cup, καθώς σκόραρε ένα από τα γκολ. Παραβίασε τα δίχτυα των "μπλαουγκράνα" και στον επαναληπτικό (2-0), ενώ έκανε τέσσερα τα τέρματα στο πρώτο παιχνίδι της Real στo Santiago Bernabéu, για την ισπανική λίγκα ( 2-2 με τη Βαλένθια). Και κάπως έτσι, δικαιολόγησε και σε ένα μεγάλο βαθμό το "Golden Boy" που είναι το παρατσούκλι του. Βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής, μπορείς να πεις με ασφάλεια πως τα καλύτερα έρχονται. Προς το παρόν, κράτα πως "ο Asensio είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης του Ronaldo, στη Μαδρίτη", τίτλος της goal.com πριν λίγες ώρες. Πριν σε αφήσω, να σου πω ότι το buy out που υπάρχει στο τρέχον συμβόλαιο (έως το 2020) είναι στα 350 εκατ. ευρώ. Στο νέο συμβόλαιο που θα του δώσει η Real Madrid (έως το 2023 με απολαβές που από τα 3.5 εκατ. ευρώ το χρόνο θα φτάσουν στα 4.5 εκατ. ευρώ), θα εκτιναχθεί στα 500 εκατ. ευρώ, όπου βρίσκεται των Toni Kroos και Luka Modric. Μόνοι οι Cristiano Ronaldo, Gareth Bale και Karim Benzema έχουν μεγαλύτερα (1 δισ. ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ