LONGREADS

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

H World Wrestling Entertainment Inc. τον εξαφάνισε από τα κιτάπια της. Και είχε τους λόγους της. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Hulk Hogan θα ξεχαστεί τόσο εύκολα, γιατί ήταν το wrestling για 30 χρόνια. Ήταν και πολλά άλλα. Τι; Διαβάστε.

H World Wresting Entertainment Inc. δημιουργήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1980, ως ιδιωτική εταιρία διασκεδαστικού χαρακτήρα που είχε ως... αντικείμενο το επαγγελματικό wrestling. Αργότερα, οι αγώνες της θα γίνονταν 320 το χρόνο (η πλειοψηφία των οποίων είχε τηλεοπτική μετάδοση μέσω του δικού της τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και πλήθους άλλων που έχουν τα δικαιώματα -με τους τηλεθεατές να φτάνουν τους 36 εκατομμύρια, σε περισσότερες από 150 χώρες), η εταιρία θα έμπαινε στο χρηματιστήριο, θα συνδεόταν με τον κινηματογράφο, τη μουσική και θα αποκτούσε μια δική της αγορά -με πάσης φύσεως προϊόντα.

Το καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας

Όλα αυτά θα κατέληγαν στην αύξηση των εσόδων κατά 40%, το πρώτο τρίμηνο του 2015. Τα 176.2 εκατομμύρια δολάρια που μπήκαν στο ταμείο ήταν η μεγαλύτερη... επίδοση τριμήνου, στην ιστορία της WWE. Μόνο το WWE Network είχε 1.3 εκατομμύρια συνδρομητές, με την αύξηση σε διάστημα μιας σεζόν να φτάνει το 99% και τα έσοδα να εκτινάσσονται στα 28.6 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, η αξία όλης της επιχείρησης έχει ξεπεράσει πια το 1 δισεκατομμύριο δολάρια! Για το τυπικό του πράγματος, οφείλουμε να σας πούμε πως η όλη ιστορία που εξελίχθηκε σε αυτό που είναι γνωστό ως wrestling ξεκίνησε το 1952, από δυο αδέλφια-μετανάστες δεύτερης γενιάς από την Ιρλανδία-, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Vincent McMahon Sr. (στη φωτογραφία), πατέρας του νυν προέδρου, κατόχου του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και CEO της WWE, Vince. Ο πρώτος εντόπισε τον Hulk Hogan, ο δεύτερος τον χρησιμοποίησε για να κάνει την WWE την εταιρία που είναι τη σήμερον ημέρα.

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

Στη διαδρομή για την ανάδειξη σε ένα από τα πλουσιότερα σπορ/show, πέραν των ουκ ολίγων ρεκόρ- θα παρατηρούνταν διάφορα προβλήματα ( όπως ο θάνατος ουκ ολίγων παλαιστών ), τα οποία ωστόσο, πάντα με κάποιον τρόπο γίνονταν μια δυσάρεστη παρένθεση, που δεν ήταν ικανή να επηρεάσει το σύνολο. Κάτι που οι διοικούντες ευελπιστούν πως θα γίνει και με το χουνέρι που τους επιφύλασσε ο Hulk Hogan, μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές του WWE. Ήταν ο πιο δημοφιλής wrestler στη δεκαετία του '80, οπότε το wrestling έγινε από σπορ που απαιτούσε τεχνική κατάρτιση και αντοχή, σε διασκέδαση. Υπήρξαν πολλοί που ήταν καλύτεροι ως παλαιστές. Λίγοι (έως κανένας -άντε ο The Rock) που είχε την επιρροή που άσκησε εκείνος στο λαό. Εξ ου και το Hulkmania, αλλά και το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος wrestler που "έπιασε" το εξώφυλλο του Sports Illustrated, το 1985.

Η καθαρή αξία (σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, για το 2015) φτάνει τα 26 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν 32 εκατομμύρια, αλλά η απόφαση του να πάρει διαζύγιο από την πρώτη σύζυγο του (Linda Bolea), για να εισέλθει εις γάμου κοινωνία με την Jennifer McDaniel του στοίχισε κάτι τις (6 εκατ. δολ.). Σημείωση: μεταξύ των δεινών που τον είχαν βρει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν κάποιες σοβαρές και επώδυνες επεμβάσεις στην πλάτη (τον Ιανουάριο του 2013 κατέθεσε μήνυση εναντίον του Laser Spine Institute, με την κατηγορία ότι τον υπέβαλε σε έξι αχρείαστες και αναποτελεσματικές εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη, σε διάστημα 19 μηνών που έκαναν χειρότερη την κατάσταση της μέσης του και ζητούσε 50 εκατ. δολ. ως αποζημίωση), αλλά και η... απόδραση της πρώην συζύγου του με 19χρονο συμμαθητή των παιδιών τους!

Ο τύπος αυτός ξεκίνησε να ασχολείται με το wrestling το 1978, ένα χρόνο μετά γνώρισε τον Vincent McMahon και όλα τα υπόλοιπα έγιναν ιστορία. Μαζί και το όνομα του (Terry Eugene Bollea). Έως το 2015 που έκανε τέσσερις τις επιστροφές του στην WWE -αυτή τη φορά για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση-, είχε δοκιμάσει και άλλες λίγκες, ενώ στις 27/2 του 2015 έζησε στο Madison Square Garden την απόλυτη τιμή: τη βραδιά Hulk Hogan Appreciation Night, οπότε ανέβηκε στην οροφή banner με το όνομα του και όλα αυτά έγιναν σε live μετάδοση.

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

Στα 12 ήταν ήδη 1.83 και ζύγιζε 89 κιλά και είχε ως χόμπι να κερδίζει τους συγγενείς του στο διαγωνισμό "πόσο φαγητό μπορείς να φας σε μισή ώρα" και στο να παίζει μπάσο -από το δημοτικό πάλευε να φτιάξει ένα γκρουπ. Δεν είχε φίλους. Είχε τρεις "εντολές": να κάνει προπονήσεις, να λέει τις προσευχές του και να παίρνει τις βιταμίνες του. Στα 14 πέρασε αρκετό καιρό σε εκκλησιαστική κατασκήνωση (Christian Youth Ranch) και όταν επέστρεψε, αφενός ενημέρωσε ότι "με έσωσε ο Χριστιανισμός. Δέχθηκα το Χριστό ως σωτήρα μου. Πέθανε στο σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες μου. Ήμουν αυτοκαταστροφικός, αλλά σώθηκα την ημέρα που αποφάσισα να γίνω Χριστιανός". Παρεμπιπτόντως, άρχισε και το boddybuilding. Στα 16 άρχισε να παρακολουθεί wrestling και το πρώτο ίνδαλμα του ήταν ο Dusty Rhodes. Μετά... άλλαξε είδωλο και άρχισε να μιμείται τον Billy "Superstar" Graham. Περισσότερο του άρεσε το εξωπραγματικό look του. Μπορείτε να δείτε το γιατί -και όχι, δεν θα το λέγατε σύμπτωση.

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

Όταν τελείωσε το high school πήγε να σπουδάσει στο Hillsborough Community College διοίκηση επιχειρήσεων και δυο χρόνια μετά μετακόμισε στο University of South Florida. Ήταν όμως, η εποχή που είχε πέραση ως μπασίστας, η μπάντα του (Ruckus, 1976) είχε "κλείσει" πολλές εμφανίσεις και εκείνος έπαψε να 'χει χρόνο για διάβασμα. Το σκέφτηκε από εδώ, το σκέφτηκε από εκεί και αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές! Κάτι που στο 99% των περιπτώσεων, δεν το λέτε καλό. Έλα όμως, που αυτός άνηκε στο 1%, γιατί στα μπαρ που έπαιζαν οι Ruckus, ο Hogan μπήκε ουσιαστικά στο μαγικό κόσμο του wrestling, μέσω της γνωριμίας του με παλαιστές που... έκαναν διπλοβάρδια με τα νυχτοκάματα -είτε ως μουσικός, είτε ως "πορτιέρης". Τότε ήταν που απέκτησε ως διέξοδο (ως χόμπι) το γυμναστήριο.

Στον ελεύθερο χρόνο του σήκωνε μπάρες και "έφτιαχνε" σώμα, με τα αδέλφια Brisco (Jack και Gerald) να τον προσεγγίζουν και να τον καλούν να δοκιμάσει το wrestling. Έξι χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη σε γυμναστήριο, για να δει τι είναι αυτό το... πράγμα, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο WWW: νίκησε τον Iron Sheik στο Madison Square Garden, για να κάνει δικό του το στέμμα. Κάποιους μήνες νωρίτερα, είχε κερδίσει το πρώτο τίτλο της καριέρας του, στην Ιαπωνία. Με αυτά και με αυτά, έγινε εξόχως δημοφιλής στα παιδιά. Ως Hulk Hogan. Αλλά δεν ξεκίνησε με αυτό το παρατσούκλι.

Επαναπροσδιορίστηκε αναρίθμητες φορές

Το πρώτο του όνομα, ως παλαιστή, ήταν "The Super Destroyer", ένας χαρακτήρας με κουκούλα που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς άλλους -πριν, αλλά και μετά τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας. Με αυτό, πάλεψε για πρώτη φορά στο Florida Inependent Circuit, με αυτό έδωσε και τον πρώτο επαγγελματικό αγώνα (25/8 του 1977, εναντίον του Don Serrano). Μετά, έγινε Sterling Golden, Terry Boulder, Hulk Machine, Mr. America και μετά ήλθε το Hulk Hogan. Το μικρό το "έκλεψε" από τον Incredible Hulk (aka Lou Ferrigno) όταν σε σόου που βρέθηκαν μαζί, ο παρουσιαστής διαπίστωσε πως ο άνθρωπος μας ήταν πιο μεγαλόσωμος και άρα άξιζε την κλοπή, ενώ το Hogan προέκυψε μετά τη συνάντηση με τον Vincent McMahon, που ήθελε κάτι ιρλανδικό.

Ο πρώτος του προπονητής, ήταν ο Hiro Matsuda, ένας θρύλος των ρινγκ που για να μη χάνει χρόνο, έλεγξε την αφοσίωση του Hogan με τον πλέον σκληρό τρόπο: στην πρώτη προπόνηση... για μεγάλους τον ενημέρωσε πως θα μείνει στο γυμναστήριο μέχρι να λιποθυμήσει. Έμεινε, μέχρι να πάθει κάταγμα στο πόδι. Επέστρεψε στο γυμναστήριο, μόλις κατάφερε να περπατήσει χωρίς πατερίτσα, με τον Matsuda να αναγνωρίζει ότι ο άνθρωπος αυτός άξιζε την προσοχή του. Η βούλα μπήκε το 1980, οπότε κέρδισε τον Andre the Giant (ύψους 2.26 και βάρους 240 κ.) στην Alabama.

Έκανε μια στραβοτιμονιά τον Μάρτιο του 1985 καθώς λίγες ημέρες πριν την πρώτη WrestleMania χρησιμοποίησε την κίνηση-σήμα κατατεθέν -Guillotine choke- στον Richard Belzer, κατόπιν αίτησης του τηλεοπτικού show "Hot Properties", αλλά το παρατράβηξε. Ο Βelzer πήγε στο νοσοκομείο, του έκανε μήνυση ζητώντας 5 εκατ. δολ., με τις πληροφορίες να λένε πως τα βρήκαν στο 1.500.000 δολ. πριν το θύμα ομολογήσει ότι πήρε μόλις 400.000 δολ.

Η ιστορία μόλις είχε ξεκινήσει και θα γινόταν... εγκυκλοπαίδεια, με πολλούς τίτλους (πήρε τον πρώτο το 1984 και ήταν πρωταθλητής για 1.474 μέρες) και ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες στιγμές. Όπως η πρόσκληση που είχε λάβει από τον Sylvester Stallone για να πάρει μέρος στο Rocky III ως ο "Thunderlips the Ultimate Male" -και με την ευκαιρία ξεκίνησε μια φιλία-, ενώ έκανε περάσματα και από άλλες κινηματογραφικές ταινίες, στο διάστημα μιας πενταετίας. Η παράλειψη του να ζητήσει άδεια από το αφεντικό της WWF για να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη, του στοίχισε την απόλυση του. Θα επέστρεφε όταν ανέλαβε ο γιος McMahon -στα ντουζένια της καλωδιακής τηλεόρασης-, θα γινόταν ένας εκ των πιο δημοφιλών κατοίκων του πλανήτη. Η λίστα με τις συγκινήσεις που μπορούσε να ζήσει, στέρευε, τα εκατομμύρια στο λογαριασμό του είχαν γίνει ήδη αναρίθμητα και το 1990 θα έλεγε ότι "θέλω να κάνω άλλα πράγματα", μετά την ήττα του από τον Ultimate Warrior.

Παρεμπιπτόντως, τότε ήταν που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο ότι ο McMahon έδινε αναβολικά και στεροειδή στους αθλητές του. Ο Hogan κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, ζήτησε να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός (θα κατέθετε, αν δεν τον κυνηγούσε η δικαιοσύνη). Ομολόγησε πως για 14 χρόνια έπαιρνε στεροειδή, αλλά είχε σταματήσει το 1994 για να γίνει μέλος της WCW. Για κάποιο λόγο οι αρχές δέχθηκαν πως έλεγε την αλήθεια και ο Vince McMahon γλίτωσε τη φυλακή. Ειρήσθω εν παρόδω, οι δυο άνδρες (Hogan και McMahon) έμεναν δίπλα δίπλα, για δέκα χρόνια.

Το κόστος της παραδοχής ήταν το τέλος της καριέρας του ως παλαιστή και ως... ανθρώπου του σινεμά. Όχι για πολύ, αφού το 1996 επαναπροσδιορίστηκε (έγινε o Hollywood Hogan και το κακό παιδί των ρινγκ) και διατηρήθηκε στους πιο δημοφιλείς του κόσμου. Αργότερα, θα έπαιρνε τον έλεγχο όλων όσων κυκλοφορούσαν και τον αφορούσαν και θα δημιουργούσε τη δική του εταιρία εκμετάλλευσης. Απέκτησε και το δικό του reality show (διήρκεσε τέσσερις σεζόν και έπιασε την κορυφή του είδους, σε τηλεθέαση), μπήκε στο Hall of Fame του WWE και έγραψε και αυτοβιογραφία (φευ).

Παράλληλα βέβαια, είχε και φιλανθρωπικό έργο, με τη συμμετοχή του στο Make A Wish (είναι εκείνος που ζητούν τα παιδιά περισσότερο από τον καθένα) και την American Diabetes Association να ξεχωρίζει. Εκεί συνεργάστηκε με την κόρη του Muhammad Ali, Laila (μαζί ανέλαβαν την παρουσίαση του American Gladiators, το 2008), που κατά του ιδίου το ρηθέν "με έσωσε από την αυτοκτονία". Ήταν εκείνη που τον κάλεσε στο τηλέφωνο, ενώ είχε μεθύσει, είχε πάρει ηρεμιστικά και κρατούσε ένα όπλο στον κρόταφο. Πώς έφτασε εκεί;

Το 2007 ΔΕΝ ήταν η χρονιά του

Τον Αύγουστο του 2007, ο γιος του Nick, ο οποίος ήθελε να γίνει ραλίστας, μέθυσε και διέλυσε το αυτοκίνητο του, έπειτα από σύγκρουση του οχήματος με δέντρο. Ο συνοδηγός και φίλος του, John Graziano δεν φορούσε ζώνη και "έφυγε" από το παρμπρίζ, για να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Τόσο σοβαρά που επρόκειτο να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του, παρέα με νοσηλεύτρια, ανήμπορος πια να αυτοεξυπηρετηθεί, λόγω τραύματος στον εγκέφαλο. Ο Nick συνελήφθη και δεν δήλωσε τίποτα ενώπιον του δικαστηρίου, όπου πήγε με την κατηγορία της απρόσεχτης οδήγησης. Καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης και μετά από αυτό, τον Nοέμβριο του 2007, έγινε γνωστό πως ο γάμος του Hulk με την Linda είχε φτάσει στο τέλος του (είχε ξεκινήσει στις 18/12 του 1983). Το πώς έμαθε ότι χωρίζει, ήταν ένα θέμα.

Του το αποκάλυψε ρεπόρτερ των St. Petersburg Times, όταν τον ρώτησε αν ισχύει η φήμη. Εκείνος έχασε το χρώμα του και ψέλλισε " είμαι σοκαρισμένος. Με πιάσατε στον ύπνο. Η σύζυγος μου είναι στην Καλιφόρνια εδώ και τρεις εβδομάδες. Ω Θεέ μου. Νιώθω λες και ήμουν... αλλού". Στην αίτηση διαζυγίου, η Linda (που έφυγε με το 70% της περιουσίας που είχε αποκτήσει ο Hogan στα χρόνια του γάμου) ανέφερε ως λόγο την "απιστία" -και όχι απαραίτητα μόνο με το αντίθετο φύλο, σίγουρα όμως, με συμμαθήτρια των παιδιών τους. Θα επιστρέψουμε σε αυτό, αφού σας πούμε η σύζυγος ότι έκανε σχέση με τον 19χρονο Charlie (συμμαθητή της κόρης της) και μετά αρραβωνιάστηκε μαζί του, για να χωρίσουν το 2012 "έπειτα από βαθιά αναζήτηση ψυχής και θεραπείας", όπως είπε η Linda στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

Ας επιστρέψουμε τώρα, στην απιστία που είχε καταγγείλει η Linda. Το 2007 ο Hulk είχε δημιουργήσει μια sex tape (κατέγραψε σε video ερωτική συνεύρεση) με συμπρωταγωνίστρια την Heather Clem. Σύζυγο του ραδιοφωνικού παραγωγού και κολλητού φίλου του Hogan, Bubba the Love Sponge. Στις... σκηνές φαίνεται ο απατημένος να δίνει τη συγκατάθεση του (!), λέγοντας πως πάει στο γραφείο του και εκείνοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Η διάρκεια ήταν 30'. To εν λόγω DVD έφτασε -από ανώνυμη πηγή- στα γραφεία της Gawker media, στις 4/10 του 2012.

Ο τότε διευθυντής, AJ Daulerio "έκοψε" τα best of (διάρκειας 1.30''), έκανε και το σχολιασμό και το "ανέβασε" στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Ο Hogan έκανε μήνυση, για προσβολή της ιδιωτικής ζωής, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και ζήτησε προσωρινή διαταγή για να "κατέβει" από το διαδίκτυο το... υλικό ενόσω η υπόθεση δεν είχε τελεσιδικήσει. Η αίτηση του δεν έγινε αποδεκτή, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Βλέπετε, εμφανίστηκε ένας δικηγόρος από το Los Angeles, ο οποίος είχε αποπειραθεί να πουλήσει το DVD, με το δικηγόρο του Hogan να επικοινωνεί με το FBI και να ζητά να αποδοθεί εγκληματική ευθύνη.

Η Gawker media κατέθεσε αίτηση FOIA (Freedom of Information Act, που δίνει το δικαίωμα στην πρόσβαση στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση -επί της ουσίας επιτρέπει στους πολίτες να ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας των κυβερνώντων), για να πάρει πίσω το υλικό, πριν ο Hogan κινηθεί εναντίον της Clem, με την κατηγορία ότι εκείνη διέρρευσε το DVD. Τον Απρίλιο του 2013, η δικαστής Pamela Cambell έκανε δεκτό το αίτημα να εξαφανιστεί το video από το Internet, μαζί και το σχόλιο του Daulerio. Η Gawker media ικανοποίησε το πρώτο αίτημα, όχι όμως και το δεύτερο -αντ' αυτού ανάρτησε την απόφαση του δικαστηρίου. O Hogan ζητά αποζημίωση της τάξεως των 100.000.000 δολ. για "παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, αμέλεια και εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας", με τη δικάσιμο να 'χει οριστεί για την 1η του Οκτώβρη. Και οι πιθανότητες να κερδίσει είναι πολλές.

H "εξαφάνιση" του Hulk Hogan

Για την ιστορία, στο πλευρό του ήταν και παραμένει η Jeniffer McDaniel, 21 χρόνια μικρότερη του Hogan, με την οποία έγιναν ζευγάρι τον Απρίλιο του 2008 και παντρεύτηκαν στις 14/12 του 2010. " Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το sex tape, η σχέση μας έγινε λίγο περίεργη, αλλά πολύ γρήγορα επανήλθε στην καταπληκτική κατάσταση που ήταν από την ημέρα που γνωριστήκαμε" δήλωσε σε συνέντευξη του στην Huffington Post ο ίδιος, το 2014, πριν προσθέσει "είναι πολύ μικρότερη από εμένα, κάτι που είναι... cool. Αρχικά, ένιωθα κάπως, αλλά πλέον δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα". Από ό,τι φαίνεται, ούτε η Jeniffer έχει κάποιο θέμα. Δεν σας είπαμε όμως, τι άλλο υπήρχε στο ίδιο video.

Fucking negers

Πέραν της συνεύρεσης με τη σύζυγο του καλύτερου φίλου του, στη sex tape ο Hogan ακουγόταν να λέει κάποια πράγματα για τον τότε σύντροφο της κόρης του, Brook. Αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες και κρίθηκαν ως ρατσιστικά σχόλια. Η κοινή έρευνα του Radaronline.com και του National Enquirer κατέληξαν στο χρησιμοποίησε τη λέξη "νέγρος" πέντε, έξι φορές, ενόσω κατηγορούσε την κόρη του πως κοιμάται με μαύρο. Ακούγεται να λέει πως " αυτή τη στιγμή, η Brook έχει πάρει κάποιες λανθασμένες αποφάσεις. Έχω ξοδέψει 2-3 εκατομμύρια δολάρια, για να κάνει καριέρα ως μουσικός. Έχω κάνει τα πάντα, σαν μαλάκας για εκείνη και τώρα έχει βρει έναν μαύρο δισεκατομμυριούχο να γίνει χορηγός της. Δεν ξέρω αν κάνει σεξ και με το γιο του γαμ... μαύρου. Δεν φάσκω και αντιφάσκω. Είμαι ρατσιστής μέχρι ένα σημείο, γαμ... νέγροι. Αλλά μετά όλοι λένε για καλούς τύπους και... σκατά. Εννοώ πως αν ήθελε να γαμ... με έναν νέγρο, ας διάλεγε ένα τρίμετρο νέγρο που να αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Έναν παίκτη του μπάσκετ", πριν καταλήξει στο " υποθέτω πως όλοι είμαστε λίγο ρατσιστές, γαμ... νέγροι". Έως τότε, ο Hogan διατράνωνε την πίστη του στο Θεό και στη θρησκεία του. Όλα αυτά πια έχουν πάει περίπατο. Και δεν εννοούμε μόνο την εικόνα του καλού Χριστιανού που προσπαθούσε να διατηρήσει.

Στις 8/7 η Wells Fargo θα ενημέρωνε ότι οι μετοχές του WWE είχαν παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 14%, με τους μετόχους να γίνονται κατά 160 εκατ. δολ. πλουσιότεροι. Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη των ρατσιστικών σχολίων που είχε κάνει ο Hogan (το 2007, μεν, αλλά μικρή σημασία έχει) η World Wresting Entertainment Inc. έχασε 50 εκατ. δολ. Για να περιορίσει τις -μεγαλύτερες- ζημιές, η WWE ενημέρωσε ότι απέλυσε τον άνθρωπο που επί δεκαετίες είχε προσφέρει στην εταιρία ων ουκ έστι αριθμό εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, τον "έσβησε" και από την επίσημη ιστοσελίδα, αλλά και από το online Hall of Fame. Η τελευταία φορά που "εξαφάνισαν" οι της WWΕ μέλος τους, ήταν το 2007 οπότε διέγραψαν τον Chris Benoit -ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύζυγο του και το παιδί του, πριν αυτοκτονήσει.

Ο δικηγόρος του Hogan διόρθωσε, εξηγώντας πως "παραιτήθηκε. Δεν απολύθηκε. Δεν ήθελε να βάλει την οικογένεια του, στην WWΕ σε περιπέτειες", ενώ ο πελάτης του έκανε δήλωση μετάνοιας. Μεταξύ αυτών που είπε, ήταν ότι "πριν οκτώ χρόνια χρησιμοποίησα επιθετική γλώσσα, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης και αυτό ήταν απαράδεκτο εκ μέρους μου. Δεν έχω δικαιολογία και ζητώ συγγνώμη. Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο είναι σημαντικός και δεν πρέπει να του συμπεριφέρονται ανάλογα με το σε ποια φυλή, θρησκεία, καταγωγή κλπ ανήκει. Νιώθω απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Δεν ήμουν συνεπής με τα "πιστεύω" μου".

Δεν είναι ο πρώτος. Τι έγιναν οι άλλοι;

Με αφορμή τον Hogan, το Radaronline.com που έκανε και την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου (η αστυνομία ερευνά το πώς διέρρευσε) θυμήθηκε άλλους celebrities που προέβησαν σε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Τι απέγιναν; Ο Michael Richards "αυτοκτόνησε" όταν σε comedy club του Χόλιγουντ απευθύνθηκε σε δυο μαύρους που κάθονταν στο κοινό και τους αποκάλεσε "νέγρους" -μεταξύ άλλων. Έκτοτε, αγνοείται η τύχη του. Ο Mel Gibson είχε πει στη μητέρα του παιδιού του, Oksana Grigorieva πως "την έχουν βιάσει ένα γκρουπ νέγρων" και πλήρωσε 750.000 δολ., ο τραγουδοποιός John Mayer επίσης χρησιμοποίησε τη λέξη "νέγρος" σε συνέντευξη για το Playboy και μετά την κυκλοφορία του περιοδικού ζήτησε συγγνώμη, με όποιο μέσο διέθετε. Στο ίδιο μέσο, ο John Wayne είχε πει πως "πιστεύω στην ανωτερότητα της άριας φυλής, μέχρι οι μαύροι να μάθουν να είναι υπεύθυνοι", ο Charlie Sheen άφησε ηχητικό μήνυμα στην πρώην σύζυγο του, Denise Richards λέγοντας "ελπίζω να ψηθείς στην γαμ... κόλαση. Είσαι ένα σκατό, μια γαμ... ψεύτρα, μια γαμ... νέγρα" μολονότι είναι άσπρη, ενώ ο Πρίγκιπας Xάρι είχε συλληφθεί να αποκαλεί Ασιάτη μέλος της σειράς του στον στρατό "our little Paki friend". Σε όλες τις περιπτώσεις, υπήρξε ένας καταιγισμός απολογιών και... μια μίνι εξαφάνιση -μέχρι να παρουσιαστεί ένα άλλο σκάνδαλο, να σκεπάσει το δικό τους. Ο Hogan είναι μεν, 61, αλλά αν έχει αποδείξει κάτι στη ζωή του αυτό είναι πως αν μη τι άλλο ξέρει να επαναπροσδιορίζεται. Την Κυριακή (26/7), πήρε την τσάντα του και τη σύζυγο του και πήγαν στο γυμναστήριο σαν να μην συνέβαινε τίποτα, ενώ υπέγραψε και αυτόγραφα. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση, μετά τον κακό χαμό που ξέσπασε και τον αφορούσε, ενώ είχε προηγηθεί μια σειρά από "τιτιβίσματα" με τα οποία ευχαρίστησε τον κόσμο που του συμπαραστέκεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες -και δεν είναι λίγοι, αν σκεφτείτε πως έχει 1.350.000 followers.

Λίγες ώρες μετά, έκανε retweet στο "ο bi-racial Πρόεδρος Ομπάμα χρησιμοποιεί τη λέξη από "ν", τον χειροκροτούν και κρατά τη δουλειά του. Ο Hogan χρησιμοποιεί τη λέξη από "ν", διασύρεται και απολύεται", ενώ πόσταρε και το link με το ποίημα που έγραψε η κόρη του για εκείνον. Παρεμπιπτόντως, προώθησε και το " μη μιλάτε ακατάσχετα για τον Hogan. Αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει περισσότερα για εμένα από οποιονδήποτε άλλον" του Virgil, μαύρου wrestler που ήλθε στον κόσμο ως Michael Jones. Για την ιστορία, ο Ομπάμα είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη "νέγρος", σε online συζήτηση που αφορούσε τις φυλές της Αμερικής, πριν καταλήξει στο " δεν έχουμε γιατρευτεί από τον ρατσισμό. Το θέμα είναι πολλά περισσότερα από το να είσαι ευγενικός και να μη λες "νέγρος" μπροστά σε κόσμο. Οι κοινωνίες δεν μπορούν να διαγράψουν σε μια νύχτα, όσα γίνονταν 200-300 χρόνια πριν". Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του Πλανητάρχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ