LONGREADS

Γιατί έτσι του αρέσει!

Γιατί έτσι του αρέσει!

Λατρεύει τον εαυτό του. Ενδεχομένως όχι όσο θέλει να πιστεύει, όπως φάνηκε από την ταινία "Ronaldo" που έκανε πρεμιέρα, στο Λονδίνο. Τι θα δείτε εκεί; Α, πολλά. Για την ακρίβεια, ο καθένας θα δει ό,τι θέλει να δει.

Δεν ήταν η πρώτη ταινία ή ντοκιμαντέρ που τον είχε για πρωταγωνιστή. Αν μετρήσαμε καλά, πρέπει να ήταν η πέμπτη οργανωμένη απόπειρα να συγκεντρωθούν στοιχεία που τον αφορούν από την ημέρα που ήλθε σε αυτόν τον κόσμο, έως τη σήμερον ημέρα. Το "Ronaldo the movie" είναι η μόνη δημιουργία που χαίρει της απόλυτης έγκρισης του πρωταγωνιστή. Είναι η μόνη επίσημη version, με τον ίδιο να είναι και ο παραγωγός. Τα γυρίσματα κράτησαν 14 μήνες, με τις κάμερες να τον ακολουθούν παντού. Το αποτέλεσμα ήταν ό,τι ήθελε. Όχι απαραίτητα ότι θα ήθελαν αυτοί που είδαν το προϊόν, με κεντρικό πρόσωπο έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

" Γιατί με μισεί ο κόσμος; Ίσως για αυτό που είμαι, για την προσωπικότητα μου, για τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ψεύτικος άνθρωπος. Είναι φυσιολογικό και μέρος της δουλειάς. Κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει". Και εκείνος δεν θέλει καν να προσπαθήσει.

Η ιστορία ξεκινά, όπως όλες, από την ημέρα που γεννήθηκε (5/2/1985) στην περιοχή Santo António της Funchal, που έχει θέα στο ωκεανό. Η Funchal είναι η μεγαλύτερη πόλη της Madeira και έκτη μεγαλύτερη της Πορτογαλίας. Το Santo António εκτείνεται σε 22.16 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατοικείται από 27.383 ανθρώπους.

Ήταν το μικρότερο παιδί της -μαγείρισσας- Maria Dolores dos Santos Aveiro (είχε μεταναστεύσει από τη Γαλλία, στα 20) και του -δημοτικού κηπουρού- José Dinis Aveiro, μετά τους Hugo, Elma και Liliana Catia. Ο πατέρας του είχε πολεμήσει στην Angola και όταν γύρισε δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον άνθρωπο που είχε φύγει για τα ξένα. " Γύρισε πολύ εκνευρισμένος" λέει η γυναίκα του, "στο κεφάλι του υπήρχαν εικόνες του πολέμου. Έγινα θύμα του". Πέθανε το 2005, όταν ο Ronaldo ήταν 19, από τη χρόνια και υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Ο CR7 δεν ήταν... προγραμματισμένος. Προέκυψε. Και ήταν ανεπιθύμητος, όπως εξηγεί στην ταινία η μητέρα του. Ομολογεί πως σκέφτηκε να αποβάλει, μαζί και ότι έκανε διάφορα για το "χάσει". Δεν τα κατάφερε "και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη", λέει τώρα. Η ταυτότητα του γράφει το μακροσκελές Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Επειδή.. αιφνιδίασε, οι γονείς του δεν ήταν πρόχειροι στο θέμα του ονόματος. Το Cristiano προέκυψε από προτροπή της θείας του, η οποία δούλευε σε ορφανοτροφείο. Το Ronaldo ήταν εμπνευσμένο από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ronald Reagan. Ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός του πατέρα του.

Νονός του ήταν ο αρχηγός της CF Andorinha, ομάδα της γενέτειρας του, στην οποία τελούσε χρέη φροντιστή ο πατέρας του. Η τελετή, είχε οριστεί για τις 18.00. Μόνο που ο πνευματικός πατέρας και ο βιολογικός πατέρας είχαν ματς που ξεκινούσε στις 16.00. Και αυτό οδήγησε σε καθυστέρηση. Του τύπου να αγχωθεί ο παππάς που περίμενε επί ματαίω και οι βασικοί πρωταγωνιστές, ήταν άφαντοι έως την προγραμματισμένη έναρξη. Εμφανίστηκαν μισή ώρα αργότερα.

Γιατί έτσι του αρέσει!

Στο σπίτι τους δεν υπήρχαν πολλές ανέσεις. Όποτε έβρεχε, γέμιζε... λίμνες και στις θύελλες κουνιόταν συνθέμελα. Μοιραζόταν ένα δωμάτιο με όλα του τα αδέλφια, κάτι που δεν θα λέγατε πως είναι απαραίτητα και κακό. Τουλάχιστον, αν υπήρχαν κρεβάτια, αντί για στρώματα στο πάτωμα και πεταμένα πράγματα παντού. Πολλοί ποδοσφαιριστές προέρχονται από οικονομικές καταστάσεις σαν και αυτή του Ronaldo. Η φτώχεια, οι δυσκολίες με τις οποίες μεγαλώνουν, γίνονται τα κίνητρα τους και όταν φτάνουν κάπου, δεν ξεχνούν από πού ξεκίνησαν.

Στην ταινία υπάρχει υλικό από την παιδική του ηλικία, που δεν ήξερε πως υπήρχε. " Το έμαθα πέρυσι. Ο αδελφός μου (Hugo, υπεύθυνος του μουσείου CR7 που υπάρχει στη Funchal ) με ενημέρωσε για τις κασέτες που είχε βρει στο σπίτι. Ήταν απίστευτο. Όταν τις είδα, τις λάτρεψα. Όταν ήμουν παιδί, ένιωθα πάντα ιδιαίτερος. Όχι μόνο από αυτά που έκανα, αλλά από τα βλέμματα των άλλων. Ήταν διαφορετικά, από ό,τι όταν έβλεπαν άλλα παιδιά".

Ο άνθρωπος που "ντύνει" με τη φωνή του το video, μας ενημερώνει ότι " δυσκολευόταν να κάνει φίλους, στην ηλικία του. Ήταν μοναχικό παιδί και η μόνη παρέα του ήταν η μπάλα του ποδοσφαίρου". Επειδή δεν είχε φίλους, έκανε σουτ στον τοίχο και ντρίμπλες στο τσιμέντο. Εν τω μεταξύ, σε όλες τις φωτογραφίες, από μωρό, κοιτούσε κατάματα την κάμερα. Έπειτα από μια ηλικία -όταν άρχισε να αλλάζει δόντια- "έκοψε" το χαμόγελο. Ανακάλυψε το ποδόσφαιρο από τα 3. Το αγάπησε αμέσως. Κάποια Χριστούγεννα, ο νονός του του είχε πάρει δώρο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι. Δεν γύρισε να το φτύσει. Σύντομα άρχισε να χάνει γεύματα -γιατί έπαιζε μπάλα- και μαθήματα. Κάπου εκεί, γίνεται στο ντοκιμαντέρ ένας παραλληλισμός με τον Pele -και το πώς είχε ξεκινήσει εκείνος να παίζει ποδόσφαιρο, χωρίς να 'χει καν παπούτσια. "Η αποφασιστικότητα του ήταν αυτή που τον βοήθησε να ανθήσει", ακούμε, πριν μάθουμε ότι " και για τον Ronaldo το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του. Χωρίς εκείνο, δεν είχε τίποτα".

Από τα 8 έπαιζε στην ερασιτεχνική Andorinha " και η σωματοδομή του ουδεμία σχέση είχε με αυτή που έχει σήμερα. Οι μύες δεν υπήρχαν, αλλά παρ' ότι ήταν πιο αδύνατος και μικρόσωμος από τον ανταγωνισμό, το ταλέντο του αναγνωρίστηκε αμέσως". Στα 10 είχε πήγε στην τοπική Nacional. Ηγήθηκε της κατάκτησης πρωταθλήματος και άρχισαν να τον παρατηρούν μικροί σύλλογοι από την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στα 12 μετακόμισε 965 χιλιόμετρα μακριά από τη μικρή πόλη που ζούσε, στη Λισαβόνα. Με την μητέρα του -δηλαδή, τι να πει και ο Messi που έφηβος ακόμα πήγε από το Rosario της Αργεντινής στη Βαρκελώνη και έμεινε κοντά του μόνο ο πατέρας του; Η Maria λέει "τον έστειλα σε άλλη πόλη, στα 12 και ένιωθα σαν να τον εγκαταλείπω" πριν ξεσπάσει σε λυγμούς και τον ίδιο να συμπληρώνει "όταν έφυγα, όλοι έκλαιγαν. Η μαμά μου, τα αδέλφια μου, αλλά ήξεραν πως ήταν μια ευκαιρία που ήθελα". Οι εικόνες του είναι με σιδεράκια στα δόντια και... ένα ανεξέλεγκτο μαλλί.

Εν πάση περιπτώσει, είχε προσκληθεί για ένα δοκιμαστικό τριήμερο από την Sporting CP. Έπεισε και πήρε συμβόλαιο. " Έγινε ο μόνος, στην ιστορία του οργανισμού, με συμμετοχή στην U16, την U17, την U18, τη δεύτερη ομάδα των ανδρών και την πρώτη... την ίδια σεζόν". Ο παρουσιαστής λέει " είναι δύσκολο να πιστέψεις πως αυτός ο παίκτης είχε ποτέ πρόβλημα να είναι δημοφιλής. Πριν όμως, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, τα ακριβά ρούχα και τα μοντέλα που επέλεγε για συντρόφους, ήταν μόνος, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, σε μια μεγαλούπολη. Στο σχολείο είχε πρόβλημα, οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν για την προφορά του και τον απομόνωναν. Έχασε την πίστη του, στους δασκάλους και την παιδεία και ξέσπασε στα 14, οπότε πέταξε καρέκλα στον δάσκαλο του". Τι είχε να πει ο ίδιος, χρόνια μετά για το περιστατικό; " Δεν με σεβάστηκε".

Αποβλήθηκε, κάτι που δεν ήταν πρόβλημα για τη μητέρα του. Ήταν ο μεγαλύτερος σύμμαχος του, ο άνθρωπος που ήταν διαρκώς δίπλα του, τον στήριζε και υποστήριζε τη θέληση του να γίνει ποδοσφαιριστής, από νωρίς. Στα 14 "ένιωσα πως είχα τη δυνατότητα να γίνω ποδοσφαιριστής". Τότε είχαν μείνει κάτι ψήγματα ταπεινότητας, γιατί είχε πει ότι "πίσ τευα πως μπορώ να παίξω σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο". Από τα 22 "όταν πήγα στη Manchester United" ήταν που άρχισε να πιστεύει ότι " είμαι ο καλύτερος". Τι; Δεν είναι; "Είμαι αποφασιστικός, δυνατός, πολύ γρήγορος και πάρα πολύ επαγγελματίας". Οπότε, είναι.

Στα 15 όπως λέει πάντα... το σενάριο " αντιμετώπισε το επόμενο πρόβλημα. Διαγνώστηκε με πρόβλημα αρρυθμίας, στην καρδιά, κάτι που θα μπορούσε να τελειώσει πρόωρα την καριέρα του. Ο νεαρός παίκτης πίστευε πως το όλο θέμα, ήταν χάσιμο χρόνου. Η μητέρα του ήταν συντετριμμένη. Διαλύθηκε όταν της είπαν πως χρειάζεται επέμβαση. Η Maria αντέδρασε, αλλά ευτυχώς για εμάς, μετά την επιμονή του γιου της, ενέδωσε, έδωσε την έγκριση της για την εγχείρηση και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Όπως ξέρετε, τα αστέρια μπήκαν στην ίδια ευθεία τον Αύγουστο του 2003, όταν στα 18 ήταν ήδη στις κορυφαίες θέσεις των "σκάουτς". Η ομάδα του έπαιζε με την Μanchester United και έκανε την καλύτερη εμφάνιση της ζωής του, στη νίκη". Ειλικρινά, αν δεν έχει γράψει ο ίδιος (ή η μητέρα του) αυτές τις γραμμές, ποιος μπορεί να τις έχει γράψει;

Κάπου εδώ βέβαια, θα ήταν χρήσιμο να σας πούμε ότι στο έπος του, η Man United καταλαμβάνει... 0.19'' χώρου, με αυτήν στη Sporting Lisbon να χωρά σε 1.13''. Πώς χώρισε την ιστορία της ζωής του, βάσει του τι έκρινε ότι είχε ενδιαφέρον για εκείνον; Ιδού.

Ο εκπρόσωπος του, Jorge Mendes έχει 30 φορές μεγαλύτερο χρόνο (9.21'', με τις περισσότερες φορές να μιλά στο τηλέφωνο) από την καριέρα του στους "κόκκινους διαβόλους" (0.19''), και μεταξύ αυτών, υπάρχουν εικόνες με τον πρωταγωνιστή ημίγυμνο (3.45'') ή με σμόκιν (7 λεπτά και 28''). Η καριέρα του στη Real Madrid... έπιασε 7' και 24''. Σύμφωνα δε, με την Wall Street Journal " περνά περισσότερη ώρα χωρίς μπλούζα, παρά ως μέλος της εθνικής Πορτογαλίας (3.06''). Τρεις φορές αναφέρεται στον Lionel Messi, ο οποίος εμφανίζεται για 2.37''. Ο Ronaldo εμφανίζεται να τον παρακολουθεί από τη βίλα του, στη Μαδρίτη, αλλά ουδείς αναφέρει το όνομα του Αργεντίνου. Τον αποκαλούν "ο άλλος". Ως ρίζα του... προβλήματος, προσδιορίζεται η "χρυσή μπάλα" που έχει πάρει ο Messi τέσσερις φορές και ο Ronaldo δύο. Ο τελευταίος λέει πως "όταν πήρε την τρίτη διαδοχική, είχα πει πως δεν πρόκειται να επιστρέψω στην εκδήλωση".

Κάπου εδώ, θα ήταν χρήσιμο να σας πούμε ότι με πρόσφατες δηλώσεις είπε πως " αν και φέτος έκανα μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου, για να είμαι ειλικρινής θα σας πω ότι πιστεύω πως ο Messi θα πάρει το τρόπαιο, δεδομένου ότι προηγείται ψηφοφορία. Ήμουν ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, αλλά όλα εξαρτώνται από τις ψήφους. Είναι δύσκολο, αλλά δεν ανησυχώ γιατί όπως έχω πει πολλές φορές, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορώ να κατακτήσω τρεις φορές αυτήν την τιμή". Α, και αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τον Messi ως αντίπαλο του. " Δεν έχω αντιπάλους. Έχουμε μια νορμάλ σχέση. Μοιραζόμαστε αυτήν την ιστορία της FIFA, για οκτώ χρόνια. Κάτι που δεν είχαν καταφέρει άλλοι στο παρελθόν. Μόνο εμείς. Δεν είμαστε φίλοι, αλλά σεβόμαστε ο ένας τον άλλον". Ναι, τα λόγια αυτά ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο με αυτόν που θα δείτε στο video.

Παρεμπιπτόντως, σε άλλη... σκηνή του φιλμ, ο Ronaldo κάνει ένα ντους και σκέφτεται εικόνες από το τέλος της σεζόν 2013-14 οπότε έπαιζε με τραυματισμούς (και αντίθετα με τις εντολές του ιατρικού τιμ), το Παγκόσμιο Κύπελλο... και τον Μessi στον τελικό. Ακούγεται να λέει "δεν θα σας πω ψέματα. Αν είχαμε 2 ή τρεις Cristiano Ronaldos στην ομάδα, θα ένιωθα πιο άνετα. Αλλά δεν έχουμε". Αλλά όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Αργεντίνο. Τουναντίον, έχει μόνο σεβασμό, πράγμα που επαναλαμβάνει σε άλλο σημείο, στο οποίο τον ρωτούν "ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο" και απαντά " εγώ" με ύφος... τι ρωτάτε τώρα, πριν προσθέσει " μέχρι τον Ιανουάριο", πριν διευκρινίσει ότι " πλέον τον βλέπω ως άνθρωπο, όχι ως ανταγωνιστή, αλλά πάντα θα σπάει ο ένας τα αρχ... του άλλου, για το ποιος είναι καλύτερος".

Η παιδική του ηλικία εκτείνεται σε 1.16'' και ένα τραγούδι που ερμηνεύει ένα τραγούδι της Rihanna σε 1.07''. Φιλοξενείται ο Craig Hamilton Parker, αστρολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος εξηγεί πως ήταν και θέμα... άστρων και συναστριών το γεγονός ότι έγινε ο καλύτερος (κατά του ιδίου το ρηθέν). Υπάρχει ξεχωριστή αναφορά στη λατρεία του για τα πολυτελή αυτοκίνητα, με μαρτυρίες που τον θέλουν να αρέσκεται στο να τον βλέπουν να τα οδηγεί "γιατί είναι μέρος του χαρακτήρα του".

Ασχολήθηκε με τη σχέση που έχει με τη μητέρα του (" την απαγορεύω να βλέπει μεγάλα ματς, γιατί αγχώνεται πάρα πολύ και δεν το θέλω", με μια σκηνή να τον δείχνει να της τηλεφωνεί για να τη ρωτήσει αν πήρε τα ηρεμιστικά της, πριν ένα σημαντικό αγώνα), τον -αλκοολικό- πατέρα του (" δεν ήξερα πραγματικά τον πατέρα μου", λέει) και το γιο του και τόνισε πως δεν θα αποκαλύψει ποτέ το όνομα της βιολογικής μητέρας του μικρού. " Θα το πω στον ίδιο, όταν έλθει η ώρα". Τι θα του πει; " Πως πολλά παιδιά στον κόσμο δεν έχουν μητέρες, δεν έχουν πατέρες ή "χάνουν" τους γονείς τους. Ο Cristiano Jr. έχει πατέρα, έναν απίστευτο πατέρα (σ.σ. τον ίδιο), έχει γιαγιά και τη στήριξη της εξαιρετικής οικογένειας μου". Υπάρχει και μια σκηνή που το παιδί του, του λέει πως θα γίνει τερματοφύλακας. Αιφνιδιάζεται και απαντά " κάνεις πλάκα;".

Η... μικρογραφία του, τον ακολουθεί στη γυμναστική και έχει πλήρη επαφή με τα αυτοκίνητα του πατέρα του (σε μια σκηνή, ο Ronaldo ρωτά "ποιο αυτοκίνητο λείπει από το γκαράζ" και ο μικρός... αστοχεί), ενώ ακόμα δουλεύει ως προς το να μπορεί να προφέρει το Lamborghini. Η αλήθεια είναι πως ακόμα παλεύει να μάθει το όνομα του.

Υπάρχει μια άλλη σκηνή, από την ημέρα που έγινε νονός. Ενώ λοιπόν, είναι πάνω από τη κολυμπήθρα και το κεφάλι του μωρού έχει βραχεί, ο παππάς βγάζει το κινητό και τον ρωτά " υπάρχει η δυνατότητα για μια γρήγορη selfie;". Μια άλλη μέρα, σε προπόνηση της Πορτογαλίας, ένα νεαρό κορίτσι εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έτρεχε αλλόφρων να αγκαλιάσει τον ήρωα της. Τι της είπε; "Σταμάτα να κλαις και ηρέμησε". Τι του απάντησε; "Ακολούθησε με στο Twitter, τώρα που ξέρεις ότι υπάρχω".

Γίνεται ξεκάθαρη η σχέση του με τον ατζέντη του " που είναι ο καλύτερος, ο Cristiano Ronaldo των ατζέντηδων". Ο Mendes χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος φίλος του σταρ, ο έμπιστος του, τη στιγμή που αφήνει να φανεί ότι δεν έχει πολλούς φίλους " στο ποδόσφαιρο. Πόσους μπορώ να εμπιστευτώ; Όχι πολλούς. Τις περισσότερες φορές, είμαι μόνος. Θεωρώ τον εαυτό μου απομονωμένο". Έχει λίγους και καλούς ανθρώπους κοντά του και τους θεωρεί όπως λέει, εξίσου σημαντικούς με την οικογένεια. Τι έχει σε αφθονία; Haters. " Κάποιοι με μισούν, άλλοι με αγαπούν, αλλά "φτιάχτηκα" για να είμαι ο καλύτερος" καταλήγει. Και κάπου εδώ, είναι χρήσιμο να σας πούμε τι έκαναν αυτοί που τον μισούν και αφορά την ταινία του. Παρακολουθείστε.

Στο μυαλό του, η ταινία αυτή ήταν η ευκαιρία του να δείξει στον κόσμο ποιος είναι μέσα στο σπίτι του, μαζί με τους φίλους του και τους συγγενείς του. " Υπάρχουν χαρούμενες στιγμές, λύπες, γέλια. Νομίζω πως θα έχει ενδιαφέρον. Στο τέλος της ημέρας, το αποτέλεσμα είναι απίστευτο, κατά την άποψη μου". Η άνεση που έχει με τις κάμερες και τα media τον βοήθησε " να ξεχνάω πως γίνονται γυρίσματα. Βοήθησε βέβαια, και το συνεργείο, όπως και ο σκηνοθέτης. Θετικό ήταν ότι δεν ντρέπομαι για τη ζωή μου ή για οτιδήποτε κάνω". Ποια σκηνή απήλαυσε περισσότερο; " Ήταν πολλά αυτά τα κομμάτια. Ένα αφορά τον αδελφό μου και τη μητέρα μου. Είμαι ειλικρινής όταν σας λέω ότι σε εκείνο το διάστημα αισθάνθηκα τη μεγαλύτερη ένταση". Λάτρεψε και τις σκηνές που είναι με το γιο του.

Τι είχαν να πουν όμως, όσοι το είδαν; Ο Daniel Taylor της Guardian, κατέληξε στο ότι "είναι δύσκολο να βγεις από την αίθουσα και να μην έχεις την αίσθηση πως φωνάζει το όνομα του, κατά τη διάρκεια του σεξ". Ο Geoffrey MacNab έγραψε στην Indipendent ότι "αυτό που μένει είναι η απομόνωση στην οποία ζει και η ανάγκη του να δείξει πως είναι πειθαρχημένος. Όχι μόνο στις προπονήσεις και τα παιχνίδια, αλλά και στον τρόπο που επικοινωνεί με τον κόσμο. Δεν ντρέπεται για το ναρκισσισμό του και ξεκαθαρίζει πως ο πλούτος και το status του δεν ήλθαν χωρίς προσωπικό κόστος". Ο Alan Tyers ανέφερε στην Daily Telegraph ότι "πρόκειται για τύπο που αντιμετωπίζει και το βούρτσισμα των δοντιών, ως ευκαιρία να δείξει το τέλειο μαλλί του, τους κοιλιακούς του και τα χρήματα του. Δεν είναι όμως, μόνο αυτό. Πρόκειται για διορατική και λυπηρή ματιά ενός εθισμού, μιας μοναχικής ζωής και της ανάγκης να γεμίσει ένα κενό που δεν γεμίζεται". Ο David Parkinson είπε στους Radio Times ότι "είναι φαινομενικός ποδοσφαιριστής, αλλά το προφίλ που του έκανε ο σκηνοθέτης Anthony Wonke είχε ως στόχο να τον εμφανίσει σαν ημίθεο. Είναι ένα χυδαίο έργο ματαιοδοξίας, που χάνει μαζικά μια μοναδική ευκαιρία". Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να λειτουργήσουν ως λόγοι για να δείτε την ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ