LONGREADS

Φάκελος ΠΑΟΚ: Φτιαγμένος για μαραθώνιο

Φάκελος ΠΑΟΚ: Φτιαγμένος για μαραθώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές και ο ρόλος του Μίχελ. Ο Ίβιτς που κράτησε τον Αθανασιάδη στην Τούμπα και οι επιθετικοί που δεν ήρθαν. Τα παθήματα-μαθήματα και η σοβαρότητα των "πλέι οφ". Ο Κώστας Πετρωτός ανοίγει τον φάκελο του ΠΑΟΚ που φέτος θέλει να αντέξει στον μαραθώνιο και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκλεισε τετραετία στον στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Αν καλύψει και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη, σ' αυτό το διάστημα θα έχει βάλει 73 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου. Ξεχρέωσε την ΠΑΕ καλύπτοντας την οφειλή προς το Δημόσιο, τη νοικοκύρεψε και οι παίκτες (και όλοι υπάλληλοι) που ανήκουν στο δυναμικό της αισθάνονται από τους πλέον προνομιούχους εργαζόμενους στην χώρα μας σε μία από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

Παράλληλα, έχει φτάσει αισίως τις 53 μεταγραφές. Πέρασαν από την Τούμπα παίκτες της αξίας του Νομπόα, του Νάτχο και του Στοχ, προπονητές του μεγέθους του Χουμπ Στέφενς, ωστόσο τίτλο δεν κατάφερε να βάλει στην τροπαιοθήκη του.

Μέχρι και πετυχημένες και άκρως προσοδοφόρες επενδύσεις σε παίκτες έκανε (Λούκας, Μακ), όμως κούπα δεν μπόρεσε να σηκώσει στον Πύργο τον Λευκό. Οι απαιτήσεις των οπαδών, ωστόσο, δεν μειώθηκαν. Ίσα-ίσα συνέβη το αντίθετο. Ως τώρα αναγνώριζαν στον ομογενή επιχειρηματία την υποχρέωση που είχε να συμμαζέψει τον σύλλογο, να μάθει σε κάθε λεπτομέρεια του το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και φυσικά να ξεπεράσει την απειρία του και τα λάθη που αυτή φέρνει.

Η σεζόν 2016-2017 που ήδη διανύουμε είναι η πρώτη στην οποία δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην ιεράρχηση πάνω από το "πάμε για τίτλο". Γι' αυτό και το άνοιγμα του φακέλου "νέος ΠΑΟΚ" που ανοίγει το Sport24.gr παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα συν και τα πλην των μεταγραφών

Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές. Αυτό είναι δεδομένο. Μπρκιτς για την εστία, Μάτος, Κρέσπο και Βαρέλα για την άμυνα, Κάνιας, Σάχοφ για το κέντρο και μία τριάδα παικτών, Τζάλμα-Μπίσεσβαρ-Τιάμ για την γραμμή πίσω από τον φορ. Προσθέστε και τους Περέιρα, Κουλούρη, Γιαννούλη και Πούγγουρα που επέστρεψαν από δανεισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι το βασικό σχέδιο των Μίχελ-Ίβιτς ήταν να αποκτηθούν καλύτεροι παίκτες από αυτούς που ήδη διέθετε ο ΠΑΟΚ για να ανέβει η ποιότητα του ρόστερ.

Φάκελος ΠΑΟΚ: Φτιαγμένος για μαραθώνιο

Το αν όλοι είναι καλύτεροι από ποδοσφαιριστές όπως ο Πέλκας ή ο Μυστακίδης και ο Χαρίσης, είναι κάτι που θα απαντηθεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε βάθος και δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνισμού σχεδόν σε κάθε θέση. Επίσης, ανέβασε κάπως τον μέσο όρο ηλικίας (χωρίς να πάρει παίκτες στο κλείσιμο της καριέρας τους) και αυτό μεταφράζεται και σε εμπειρίες από υψηλό επίπεδο που είναι απαραίτητες στην παρούσα φάση για τον Δικέφαλο.

Στα μείον μπορεί κανείς να βάλει το 0 στα 9 σε Έλληνες στις μεταγραφές, που μετριάζει μόνο η επιστροφή των νεαρών Κουλούρη, Γιαννούλη και Πούγγουρα. Ο ΠΑΟΚ γύρισε την πλάτη στην αγορά Ελλήνων ποδοσφαιριστών και αυτό φαινομενικά, στα μάτια του διψασμένου να δει τίτλο κόσμου του ΠΑΟΚ, μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα, όμως, για όσους βλέπουν και λίγο πιο πέρα είναι στοιχείο προβληματισμού. Οι Έλληνες είναι αυτοί που δένονται περισσότερο με τον σύλλογο και τους οπαδούς και περνάνε και τη νοοτροπία της ομάδας στα αποδυτήρια.

Τα μυστικά του καλοκαιριού

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, ο ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι πέτυχε πολύ καλούς χρόνους στην υλοποίηση των μεταγραφών του. Απόρροια του γεγονότος ότι ο άνθρωπος που τελείωσε την περσινή σεζόν στο πόστο του τεχνικού διευθυντή (Λούμπος Μίχελ) συνεχίζει και στη φετινή, πράγμα σπάνιο για τον ΠΑΟΚ επί ημερών Σαββίδη. Για όλες τις θέσεις είχε ξεκάθαρες επιλογές από την αρχή. "Κόλλησε" μόνο για κάποιες εβδομάδες στο θέμα του στόπερ, αφού η μεταγραφή Βαρέλα από τη Στεάουα είχε ιδιαιτερότητες (με μεγαλύτερη το ότι η διαπραγμάτευση γινόταν με τον ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι), αλλά και σ' αυτό του επιθετικού.

Ο ΙΒΙΤΣ "ΚΡΑΤΗΣΕ" ΤΟΝ ΚΛΑΟΥΣ

Για την υπόθεση φορ, που τελικά ο ΠΑΟΚ δεν απέκτησε, κομβικό ρόλο έπαιξε η διχογνωμία στις απόψεις για τον Κλάους. Ο Βλάνταν Ίβιτς τον εκτιμά ιδιαίτερα και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε έχτισε την επίθεση γύρω του, ενώ αντίθετα Μίχελ και Σαββίδης, πριν αναλάβει ο Σέρβος, σκέφτονταν την πώλησή του. Το ενδιαφέρον από Κίνα δεν είχε προκύψει τυχαία, αλλά πολύ απλά επειδή ο Σλοβάκος πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε στείλει το μήνυμα στην πιάτσα των ατζέντηδων "αν έρθει καλή πρόταση πωλείται".

Φάκελος ΠΑΟΚ: Φτιαγμένος για μαραθώνιο

Η εκτίμηση του Σέρβου τεχνικού στον Κλάους φάνηκε και στις περιπτώσεις παικτών που απασχόλησαν τον Δικέφαλο. Αρχικά, στου Ματέους που είχε όλα τα στοιχεία της εξαιρετικής περίπτωσης-πλην της ηλικίας-στην οποία ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τις δεύτερες σκέψεις που έκανε. Όταν πήρε την απόφασή να τον φέρει στην Ελλάδα είχε δώσει τον χρόνο στους πολλούς εκπροσώπους του του να του φέρουν πρόταση με τα διπλά λεφτά από την Κίνα.

Η δεύτερη περίπτωση στην οποία ο ΠΑΟΚ αφιέρωσε αρκετό χρόνο ήταν του Ζοζούλια. Λίγο οι τρελές απαιτήσεις του Ουκρανού για την προκαταβολή (ήθελε άμεσα 500.000 ευρώ), λίγο ο υπερεθνικισμός του που δεν "κούμπωνε" με το γεγονός ότι συζητούσε να πάει σε μία ομάδα με ιδιοκτήτη που έχει την έδρα των επιχειρήσεών του στη Ρωσία, έφεραν το ναυάγιο και ο πρώην παίκτης της Ντνίπρο πήγε στην Μπέτις.

Όσον αφορά τους Βάθκεθ και Μίκου που απασχόλησαν στο φινάλε των μεταγραφών (κι αφού εξετάστηκε αλλά δεν προχώρησε την περίπτωση του Γκαστόν Ροντρίγκες), μπορεί πολλοί να ασπάζονται το σενάριο της διαφωνίας Μίχελ και Γιώργου Σαββίδη (ο Σλοβάκος πρότεινε τον Ισπανό και ο υιός Σαββίδης τον Βενεζουελάνο), όμως ο ΠΑΟΚ μάλλον "πλήρωσε" την... απομόνωση του Ιβάν Σαββίδη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που συνέπεσε με το κλείσιμο των μεταγραφών, αφού κανείς άλλος δεν μπορούσε να πάρει απόφαση για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ σε αγορά παίκτη κόστους 2 και 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι θέλει να επαναλάβει

Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει θετικά από την περσινή μέτρια σεζόν είναι η παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Η σοβαρότητα, η οργάνωση και η συγκέντρωση με την οποία αντιμετώπιζαν τα παιχνίδια οι "ασπρόμαυροι" σαφώς και είναι η πιο μεγάλη "προίκα" που κουβαλούν. Και πάνω σ' αυτή προσπαθούν να επενδύσουν από την αρχή του καλοκαιριού. Θετικό στοιχείο και μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια της περασμένης περιόδου, το passing game, κάτι που αποτυπωνόταν και στα στατιστικά (ο ΠΑΟΚ είχε 2882 πάσες έναντι 2127 του δεύτερου Ολυμπιακού) και οδήγησε και σε ορισμένα πολύ θεαματικά διαστήματα αγώνων.

Τι θέλει να αφήσει πίσω

Αυτό που με τίποτα δεν θέλουν να ξαναδούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι η προχειρότητα, η νευρικότητα και η στενοκεφαλιά που ήταν σήματα κατατεθέντα της περιόδου Τούντορ. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφθασε να έχει περίπου 40 τραυματισμούς (ο Κροάτης έκανε του κεφαλιού του με την αποκατάσταση παικτών που είχαν πρόβλημα και δεν άκουγε ούτε τον Ιταλό γυμναστή Πάολο Αρτίκο που είχε φέρει ο ίδιος στην Τούμπα γι΄αυτή τη δουλειά), πολλές τσάμπα κάρτες λόγω εκνευρισμού και αμέτρητες δηλώσεις που δημιουργούσαν συνεχώς ένταση εντός και εκτός αποδυτηρίων και ας προσπαθούσαν αρκετοί άνθρωποι του συλλόγου να λειτουργήσουν σε ρόλο πυροσβέστη, ενώ και ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει τρεις και τέσσερις ευκαιρίες στον νεαρό Κροάτη τεχνικό.

Τι θα μετανοιώσει στη διάρκεια της σεζόν

Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η σεζόν που αρχίζει αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο. Το αγωνιστικό χάσμα με τον Ολυμπιακό πλέον δεν υφίσταται, στη σύγκριση με τους άλλους δύο ανταγωνιστές (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) επικρατεί η άποψη "γιατί να μην θεωρηθούμε εμείς καλύτεροι" και κατά συνέπεια οι απαιτήσεις είναι στο υψηλότερο σημείο. Αυτό είναι και το πιο σοβαρό επιχείρημα για όσους υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είχε κινηθεί και για έναν-δύο παίκτες που θα ήταν αρκετά πάνω από το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι απλά να μαζέψει αρκετούς καλούς, όπως και έκανε.

Αν εστιάσουμε σε συγκεκριμένες θέσεις, σαφώς και ένα ερώτημα που ζητά απάντηση μέσα από τους αγώνες είναι αν ο ΠΑΟΚ έχει εναλλακτική λύση στη θέση 6 πίσω από τον Χοσέ Κάνιας, με δεδομένο και το ότι ο Αλέξανδρος Τζιόλης παραμένει ξένο σώμα και προπονείται μόνος του.Και φυσικά, αν ο Κλάους με το δίδυμο Περέιρα-Κουλούρη αρκούν για να κάνουν τη δουλειά στη θέση του φορ

Τα πρόσωπα που θα κρίνουν την επιτυχία

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα γκρουπ Ελλήνων παικτών που έχουν καθοριστική συμβολή στη συνολική παρουσία του ως ομάδα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο Παναγιώτης Γλύκος είναι οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις και αυτοί που τα έχουν ακούσει αρκετές φορές από τον κόσμο ακριβώς γιατί στα δικά τους χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Φέτος, τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν το απωθημένο πράξη με σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες, αφού πλαισιώνονται από ένα ρόστερ πολύ πιο αξιόλογο. Τόσο αξιόλογο που ο ρόλος των δύο, του Γλύκου και του Αθανασιάδη έχει φτάσει να αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης για τους οπαδούς από την αρχή του καλοκαιριού.

Φάκελος ΠΑΟΚ: Φτιαγμένος για μαραθώνιο

Για τη θέση του τερματοφύλακα αποκτήθηκε ο Ζέλικο Μπρκιτς και από το πόσο ανταγωνιστικός θα εμφανιστεί θα κριθούν πολλά. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ως τρίτος και ένας; διεθνής πορτιέρε, ο Βελλίδης που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο ρόλο θα έχει μέσα στη σεζόν. Αντίθετα, γι' αυτή του φορ, πίσω από τον Κλάους υπάρχουν μόνο ο Φακούντο Περέιρα και ο Ευθύμης Κουλούρης και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει μία χρυσή ευκαιρία να βουλώσει στόματα και να αποδείξει ότι τα προηγούμενα χρόνια το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν η παραγωγή φάσεων και όχι η μετατροπή τους σε γκολ.

Το καθοριστικό σημείο πάντως είναι αν ορισμένοι από τους νεοφερμένους δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπάρχουν γι' αυτούς. Ήδη ο Λέο Μάτος θεωρείται καθοριστικός στη δεξιά πλευρά της άμυνας και προφανώς το ίδιο θα γίνει σε κάποια ματς και για την αριστερή, αν λάβουμε υπόψη τις δοκιμές που κάνει τελευταία ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Φερνάντο Βαρέλα έχει προλάβει να δώσει μικρά μόνο δείγματα των ικανοτήτων του, όμως ήδη ενσαρκώνει τις προσδοκίες όλων να γίνει ο ηγέτης της άμυνας, κουβαλώντας και το παράσημο "του μοναδικού ξένου παίκτη που έγινε αρχηγός στη Στεάουα".

Στη μεσαία γραμμή, ανάλογο ρόλο περιμένουν άπαντες να έχει ο Χοσέ Κάνιας που με τις πρώτες εμφανίσεις του έκανε τους ΠΑΟΚτσήδες να αναφωνήσουν "επιτέλους βρήκαμε κόφτη" και παράλληλα να αναρωτηθούν αν θα βρεθεί εναλλακτική λύση στα ματς που δεν θα αγωνιστεί.

Το μεγαλύτερο στοίχημα, πάντως, είναι η γραμμή πίσω από τον φορ γιατί εκεί έγινε και η μεγαλύτερη ενίσχυση. Τζάλμα Κάμπος, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Μαμ Τιάμ και ο "παλιός" Γκάρι Ροντρίγκες πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ανάπτυξη από τα άκρα και τον άξονα και τελικές πάσες, κάτι που αποτελεί μεγάλη αδυναμία των τελευταίων χρόνων. Ας μην ξεχνάμε και τον Γιάννη Μυστακίδη που πάντα έχει τον τρόπο να εκπλήσσει ευχάριστα.

Ο προπονητής

Το άκρως θετικό, για εκείνον, τεστ των περσινών πλέι οφ βοήθησε τον Βλάνταν Ίβιτς να πατήσει γερά στα πόδια του και να αποκτήσει καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κατάφερε, μάλιστα, από την αρχή του καλοκαιριού να κερδίσει δύο στοιχήματα. Το πρώτο ήταν αυτό της αντιμετώπισης-της μεγάλης μάστιγας πέρυσι-των τραυματισμών. Έδωσε μεγάλα βάρος στην αποκατάσταση των παικτών μετά τις προπονήσεις. Με δική του εισήγηση η ομάδα προμηθεύτηκε μηχανήματα κρυοθεραπείας και άρχισε συνεργασία με νέο γυμναστή αποκατάστασης, τον συμπατριώτη του Πέταρ Μιλκάνοβιτς, αλλά και έναν άλλο Σέρβο, τον Νέναντ Κοβάσεβιτς που ειδικεύεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών και διαθέτει δικό του κέντρο στο Βελιγράδι.

Φάκελος ΠΑΟΚ: Φτιαγμένος για μαραθώνιο

Το δεύτερο στοίχημα έχει να κάνει με τη διαχείριση των αποδυτηρίων. Παρότι ο 39χρονος τεχνικός βρέθηκε στη δύσκολη θέση να "κόψει" παίκτες με ειδικό βάρος (Τζιόλης) ή να περιορίσει αισθητά τον ρόλο άλλων, βασικότατων πέρυσι (Πέλκας), απέφυγε τους κραδασμούς, καθώς είχε φροντίσει να κάνει τετ-α-τετ με όλους και να εξηγήσει το σκεπτικό του. Και στους δύο τομείς, βέβαια, το τελικό πρόσημο θα κριθεί στο τέλος της σεζόν που μόλις άρχισε.

Υπάρχουν όμως και αγωνιστικές προκλήσεις ενόψει για τον Ίβιτς. Η διαχείριση του υλικού και το κοουτσάρισμα στη διάρκεια των αγώνων. Είναι ξεκάθαρο ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο μαθαίνει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του υλικού του. Δείγμα αυτού, το πως άλλαξε από τον πάγκο την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με τη Ντίναμο Τιφλίδας. Του είχε χρεωθεί βέβαια η μη χρησιμοποίηση του Περέιρα στα ματς με τον Άγιαξ. Τέτοια ζητήματα θα προκύψουν πολλά μέσα στη σεζόν και η σούμα θα δείξει πόσο έτοιμος, αν και άπειρος, ήταν τελικά ο 39χρονος κόουτς για το άλμα στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η τακτική

Ο Βλάνταν Ίβιτς από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ, έδειξε την προτίμησή του στο 4-3-3 και την πιο επιθετική εκδοχή του, σε 4-2-3-1. Έτσι, πορεύτηκε με επιτυχία στα πλέι οφ, πάνω σ' αυτή τη λογική σχεδίασε μαζί με τον Λούμπος Μίχελ την ομάδα του καλοκαιριού και επιλέχθηκαν οι μεταγραφές.

Από τα πρώτα κιόλας φιλικά φανέρωσε τις προθέσεις του και η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα παιχνίδια με αντίπαλο τον Άγιαξ τα αντιμετώπισε με την πιο συντηρητική επιλογή των τριών μέσων που τρέχουν, μαρκάρουν και πασάρουν και όχι με δύο κόφτες και ένα δεκάρι. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλοί που εκτιμούν ότι θα έπρεπε να είναι λιγότερο συντηρητικός στα ματς με τον Άγιαξ, καθώς η τωρινή ομάδα του Αίαντα δεν άξιζε τόσο μεγάλο σεβασμό. Τα ματς με τον ολλανδικό σύλλογο, όμως, είναι παρελθόν και το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Σέρβος τεχνικός από εδώ και στο εξής.

Στα φιλικά παιχνίδια που μεσολάβησαν και κυρίως στο τελευταίο ικανό για συμπεράσματα κόντρα στη Βέροια (και όχι όπως εκείνο με τη Δόξα που αγωνίστηκαν πιτσιρίκια της Κ20 και της Κ17), ο 39χρονος τεχνικός πειραματίστηκε και σε σχήμα βασισμένο στο 4-4-2 με τον Περέιρα δίπλα στον Αθανασιάδη, που είναι πιθανό να δούμε σε ματς με μικρομεσαίους του Πρωταθλήματος. Με την απόκτηση του Μαμ Τιάμ, άλλωστε, υπάρχει και άλλος παίκτης μετά τον Αργεντινό που μπορεί να αγωνιστεί σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού

Προφανώς, τον καθοριστικότερο ρόλο στην τακτική που θα ακολουθείται θα παίξουν οι επιλογές παικτών κυρίως στη μεσαία γραμμή, εκεί που υπάρχουν και “οκτάρια” και “δεκάρια“, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας και ο Ίβιτς θα πρέπει να μοιράσει σωστά τον χρόνο συμμετοχής.

Το διάστημα "φωτιά"

Με νωπό ακόμη το παράδειγμα της σεζόν 2014-2015, όταν ο ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή αρχή, κέρδισε με 1-2 μέσα στο “Καραϊσκάκη” και μετά ξεφούσκωσε, είναι προφανές ότι το βασικό ζητούμενο είναι η σταθερότητα στα καλά αποτελέσματα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Φυσικά, το πρώτο διάστημα που θα “τρέχουν” παράλληλα τα ματς Πρωταθλήματος και οι αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League (και στην πορεία θα μπει στη ζωή του και το Κύπελλο) είναι αυτό στο οποίο θα δοκιμαστεί το πολυσυζητημένο φέτος βάθος του ρόστερ.

Αν θέλουμε να απομονώσουμε συγκεκριμένες αγωνιστικές και αφού βάλουμε και την υποσημείωση ότι υπάρχει η εκκρεμότητα με τις δύο πρώτες (Λεβαδειακός εκτός και Γιάννινα εντός), το πιο κομβικό διάστημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αρχίζει από την 8η (εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό) και ολοκληρώνεται με την 13η αγωνιστική (εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό).

Στο ενδιάμεσο, ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην Τούμπα, διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια τον Πανιώνιο και τη Λάρισα και υποδέχεται τον Ατρόμητο πριν πάει στη Λεωφόρο. Οι αντοχές και η αποτελεσματικότητα που θα έχει σ' αυτό το διάστημα θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια.

Όμως, όπως σημειώσαμε και προηγουμένως, ο ΠΑΟΚ φέτος πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για μαραθώνιο και όχι για κούρσα ταχύτητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ