LONGREADS

Φάκελος: NFL και μαριχουάνα

Φάκελος: NFL και μαριχουάνα

Η καριέρα παίκτη του NFL κρατά από 3.3 έως 6 χρόνια -ανάλογα με τη θέση που παίζει. Το 2014 η καταμέτρηση των τραυματισμών σταμάτησε στους 1.300. Κάποιοι ήταν από αυτούς που τελειώνουν καριέρες. Ένας στους τρεις αποκτά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που γιατρεύεται με κάνναβη. Και κάπου εκεί... αρχίζουν τα γλέντια!

Η αποποινικοποίηση της κάνναβης, για ιατρική χρήση ενισχύεται κάθε χρόνο με περισσότερες έρευνες που αποδεικνύουν πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες για προβλήματα υγείας που εκτείνονται από χρόνιες παθήσεις (πόνοι, σπασμοί νεύρων), πολλαπλή σκλήρυνση, απώλεια όρεξης, Alzheimer, διαβήτη, επιληψία, γλαύκωμα, σύνδρομο Tourette, την ανάγκη να απαλλαγούν από τις συνέπεις της χημειοθεραπείας (τάση προς έμετο, ναυτία κλπ), ενώ φτάνει και στα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν φορείς του AIDS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νομιμοποίηση της ουσίας (το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου), το News247.gr είχε δημοσιεύσει ένα ενδιαφέρον κουίζ , στο οποίο επαναπροσδιόριζε κάποια στοιχεία που δεν ήταν ακριβώς δεδομένα -όπως αποδεικνύεται. Η ίδια ιστοσελίδα, είχε ενημερώσει για τις 23 πολιτείες των ΗΠΑ που διαθέτουν έως και αυτόματους πωλητές για τους ασθενείς, μαζί και τις προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα προϊόντα .

Θα λέγατε λοιπόν, και οξύμωρο (εκτός και αν εστιάσετε στην ιατρική χρήση) το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξοδεύουν 51 δισεκατομμύρια δολάρια, στη μάχη κατά των ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένου του χασίς, που είναι ο λόγος 750.000 συλλήψεων κάθε χρόνο.

Πιο απλά, γίνεται μια σύλληψη ανά 42''.

Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζουν σιγά σιγά περισσότερες περιοχές την ιατρική της σημασία. Και κάπως έτσι, φτάσαμε και στο θέμα μας: το NFL. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο αμυντικός των New York Jets, Sheldon Richardson, αποκάλεσε αστυνομικό του Ferguson "γουρούνι". Στην υπεράσπιση του, είπε πως ο λόγος που προέβη σε αυτόν το χαρακτηρισμό ήταν γιατί το εν λόγω όργανο (ονόματι Darren Wilson) ήταν ο δολοφόνος του 18χρονου Michael Brown. Μια εκτέλεση άοπλου άνδρα που μετέτρεψε σε πεδίο μάχης την πόλη του Missouri -στο σημείο που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης- και οδήγησε σε πορείες σε όλον τον κόσμο για τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μειονότητες από την αστυνομία. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε ποιος είναι ο Michael Brown, δείτε το video που ακολουθεί. Για την ιστορία, ο Wilson αθωώθηκε .

Εν πάση περιπτώσει, ο Richardson τιμωρήθηκε σήμερα (9/7) από το NFL, με τέσσερα ματς, επειδή απέτυχε να περάσει το ντόπινγκ κοντρόλ. Ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι θα έγραφαν πως ο λόγος ήταν άλλος: το tweet "άφησαν το "γουρούνι" να γλιτώσει", στις 24/11 του 2014 οπότε απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο Wilson. Ο Richardson ήταν και ένας εξ αυτών που υποστήριξαν δημοσίως τους πέντε παίκτες των St. Louis Rams, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο, στις 30/11 με τα χέρια ψηλά, για να ξεκινήσουν κάτι που εξελίχθηκε σε κίνημα. Το μήνυμα ήταν πως όταν κάποιος είναι άοπλος και παραδίδεται, δεν πυροβολείς.

Φάκελος: NFL και μαριχουάνα

"Είμαι χαρούμενος που κάποιος σε αυτή τη λίγκα λέει κάτι, που κάποιος -πλην εμού- παίρνει θέση", είχε σχολιάσει ο αμυντικός των Jets, ο οποίος πέρασε δύσκολες ώρες ακόμα και στα αποδυτήρια της ομάδας του, γιατί κάποιοι συμπαίκτες του διαφωνούσαν μαζί του -αλλά απέφυγαν να το ξεκαθαρίσουν δημοσίως. Και κάπως έτσι, ήλθε και η ποινή από το NFL, για χρήση κάνναβης. Το όνομα του Richards προστέθηκε σε λίστα που υπήρχαν ήδη αυτά του Antonio Gates (New York Jets) και Ronaldo McClain (Dallas Cowboys) και αφορά μόνο την τελευταία εβδομάδα. Το nationalfootballpost.com έγραψε πως " πολλοί θα πουν ότι η μαριχουάνα δεν είναι πιο επιβλαβής από το αλκοόλ και ότι το έθνος αποδέχεται όλο και περισσότερο τη χρήση της. Οι επιστημονικές έρευνες που συγκρίνουν τα όσα προκαλεί το αλκοόλ με όσα... αφήνει η μαριχουάνα, καταλήγουν με την πλειοψηφία (53%) να πιστεύει πως η κάνναβη πρέπει να γίνει νόμιμη. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ωστόσο, πως το NFL είναι επιχείρηση και οφείλει να κάνει ό,τι είναι καλό για το brand και για τα πορτοφόλια. Δεν πρέπει να λησμονείτε ότι το NFL είναι εργοδότης και υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι εργοδότες που τιμωρούν τους υπαλλήλους τους αν δεν περάσουν τα ντόπινγκ κοντρόλ ή αν διαπιστωθεί χρήση. Είναι ξεκάθαρο πως ως επιχείρηση που εκτίθεται απεριόριστα στο κοινό, το NFL έχει λόγους να μη θέλει να ενθαρρύνει αυτές τις συμπεριφορές".

Δεν παραλείπει ωστόσο, να επισημάνει ότι " η απάντηση σας ενδεχομένως να είναι "οκ, όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά το να "κλέβεις" είναι ακόμα χειρότερο. Καταστρέφει την αξιοπιστία του παιχνιδιού και άρα θα πρέπει να επιβάλλονται πολύ μεγαλύτερες ποινές". Ξεχνάτε κάτι. Πως η απουσία αυτών που "κλέβουν" (όπου "κλέβουν" αναφέρεται σε άλλες ουσίες) είναι κακή για το προϊόν. Το NFL θέλει πιο μεγαλόσωμους, πιο γρήγορους, πιο δυνατούς παίκτες, οι οποίοι να μπορούν να αποθεραπεύονται το συντομότερο δυνατό. Και όταν πιάνουν κάποιον να "κλέβει", η λίγκα θέλει να τον δει το συντομότερο δυνατό πάλι στο γήπεδο, διότι στο τέλος της ημέρας ο κόσμος πληρώνει για να τον δει να αγωνίζεται. Η λαϊκή απαίτηση πιέζει το NFL να καταδικάζει τις κακές συμπεριφορές ή τουλάχιστον να φαίνεται πως αυτό κάνει, ώστε να μειωθούν, αλλά δεν ενεργοποιείται και ιδιαίτερα ώστε να δώσει σε αυτούς τους τύπους μεγάλες ποινές, αν πρόκειται να χάσει χρήματα από την τιμωρία των αστέρων της".

Το ερώτημα, ουσιαστικά είναι ανάλογο με το "το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αβγό;"

Το άρθρο καταλήγει στο ότι " το NFL είναι επιχείρηση και θα συνεχίσει να κάνει το σωστό, σε σχέση με τη κατάχρηση ουσιών και την πολιτική για τις απαγορευμένες ουσίες", με το Bleacher Report να κάνει μια πιο ειλικρινή τοποθέτηση, με τη βοήθεια του Jamal Anderson, παίκτη των Atlanta Falcons που υπέστη το 2001 τραυματισμό στο γόνατο, από αυτούς που τελειώνουν καριέρες. Όπως είπε, στα 8 χρόνια που ήταν στη λίγκα "και τότε τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, πιο "βρώμικα" και οι ποινές πιο αυστηρές" και για αυτό οι παίκτες χρειάζονταν ό,τι βοήθεια μπορούσαν να 'χουν, για να μην πονούν. Ομολογεί ότι έκανε χρήση (" το 40 με 50% έκανε χρήση, τότε, ενώ σήμερα πρέπει να είναι πολλοί περισσότερο, αφού δεν φοβούνται μη στιγματιστούν ως χρήστες, κάτι που ίσχυε για εμάς. Τώρα είναι το ίδιο με το να σε πιάσουν να πίνεις μπύρα"), όχι μόνο για λόγους διασκέδασης, αλλά και για να καταπραΰνει τους πόνους που ένιωθε στις κλειδώσεις του και όλα τα "σουβενίρ" που έπαιρνε από κάθε ματς. Κάπου εδώ θα ήταν χρήσιμο να σας πούμε ότι ο μέσος όρος καριέρας των NFLers είναι 3.3 χρόνια, σύμφωνα με την ένωση παικτών και 6 χρόνια, σύμφωνα με τη λίγκα. Όχι. Δεν τα βρίσκουν ούτε εκεί. Δεδομένο ωστόσο, είναι ότι η κρανιοεγκεφαλική κάκωση επηρεάζει έναν στους τρεις αθλητές!

Στην κάνναβη στρέφονταν και όσοι προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τις συνέπειες κακώσεων στο κεφάλι.

Ο Mike Freeman είναι ο δημοσιογράφος που μίλησε με 16 παίκτες του NFL, για να προσπαθήσει να βγάλει μια άκρη, επί του τι ισχύει και τι όχι, μαζί και του τι πρέπει να γίνει. Όλοι -πλην του Anderson- διατήρησαν την ανωνυμία τους. Παρ' όλα αυτά, αποκάλυψε πως ένας εξ αυτών του είπε ότι " έκανα χρήση, για να μην αποπειραθώ να αυτοκτονήσω". Αν σκεφτείτε πως στη σεζόν απασχολούνται περί τους 1700 αθλητές, ακόμα και το 10% να κάνει χρήση, είναι 170 παίκτες. Και δεν είναι μόνο το 10%. Με αυτά και με αυτά, η συζήτηση του NFL για την κάνναβη έχει γίνει πιο σοβαρή από ποτέ. Γιατί υπάρχουν και νέες έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι διαδοχικές διασείσεις και οι όποιες συνέπειες των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλο εγκεφαλικό πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι, οι footballers διακυβεύουν πολλά και για αυτό πλέον κάποιοι δεν διστάζουν να αποσυρθούν νωρίς νωρίς, όπως έκαναν ο 24χρονος Chris Borland και ο 25χρονος Anthony Davis, οι οποίοι είχαν ήδη υποστεί το δικό τους μερίδιο τραυματισμών. Αμφότεροι εξήγησαν πως θέλουν να δώσουν στο μυαλό και το σώμα τους την ευκαιρία να γιατρευτούν. " Ξέρω πως πολλοί δεν θα καταλάβουν την απόφαση μου, αλλά... όλα καλά. Ελπίζω να 'χετε όλοι το κουράγιο να ζήσετε τη ζωή σας, όπως την ονειρευτήκατε όταν ήσασταν παιδιά", πρόσθεσε ο Davis.

Πολλοί καπνίζουν μαριχουάνα τρεις με 4 φορές την εβδομάδα -ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας των ματς και των προπονήσεων

Αν υποθέσουμε πως υπήρχε υπήρχε μια ατάκα που είπαν όλοι στον Freeman, ήταν ότι " όταν δεν είσαι σε πρόγραμμα για κατάχρηση ουσιών, σου κάνουν ένα τεστ το χρόνο". Από τις 20/4 έως τις 9/8. Άρα είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο, να τους "πιάσουν" -και το ξέρουν. Αυτό το "μια φορά το χρόνο" υπάρχει στη συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει η ένωση των παικτών με τη λίγκα. Και για να γλιτώσουν περιττά έξοδα, εκπρόσωπος της ένωσης αποκάλυψε πως οι περισσότεροι έλεγχοι γίνονται στα training camps, όπου είναι μαζεμένοι οι περισσότεροι παίκτες. Ο μόνος τρόπος για να γίνουν δυο οι έλεγχοι είναι να είναι ο παίκτης... αρκετά ηλίθιος να καπνίσει κοντά σε αυτόν που θα λέγατε και προγραμματισμένο έλεγχο, να "πιαστεί" και μετά να μπει στο πρόγραμμα για κατάχρηση. Και τότε περνά από έως και 10 ελέγχους, κάθε μήνα.

Φάκελος: NFL και μαριχουάνα

Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο Aaron Hernandez, ο οποίος έπαιζε στους New England Patriots από το 2010 έως το 2012. Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις του α) το 2007 για καβγά που δημιούργησε σε μπαρ, ενώ ήταν 17 χρόνων -μέθυσε, δεν πλήρωσε και όπως τον έβγαζαν έξω από το μαγαζί, γρονθοκόπησε την ασφάλεια, β) το 2007 για την εμπλοκή του, ως μάρτυρα, σε απόπειρα δολοφονίας στο Giainesville, ενώ ήταν ακόμα ανήλικος, γ) το 2012, ως κύριος κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία σε κλαμπ της Bοστώνης, δ) το 2013 για χρήση όπλου εναντίον φερόμενου ως φίλου του, μετά τη μήνυση του τελευταίου, που απεδείχθη πως είχε παραστεί στην απόπειρα του 2012 και ε) το 2014 για τη δολοφονία του Odin Lloyd, παίκτη των Boston Bandits. Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκαν ισόβια, για δολοφονία πρώτου βαθμού, κατοχή όπλου και πυρομαχικών. Είχε το δικαίωμα να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, στις 15/4, το έκανε, αλλά απορρίφθηκε. Παρεμπιπτόντως, στις 4/1 του 2016 θα ξεκινήσει η δίκη του για τη σύλληψη του 2012. Αλλά γιατί σας τα λέμε όλα αυτά;

Διότι στο δικαστήριο, ο Hernandez χρησιμοποίησε ως... δικαιολογία (τρόπον τινά) τη χρόνια χρήση μαριχουάνας, για την οποία ουδείς εκ των ανθρώπων που τον πλήρωναν για να παίζει football είχε ιδέα. Όχι γιατί είναι τυφλοί, αλλά επειδή όπως ομολόγησαν συνεντευξιαζόμενοι του Freeman " υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ του NFL και των παικτών, να μην γίνουν πιο αυστηρά τα τεστ, γιατί ξέρουν πως αν συμβεί αυτό θα αυξηθούν κατακόρυφα εκείνοι που θα αποτύχουν να τα περάσουν".

Αν αυτά τα τεστ γίνονται κάθε εβδομάδα, μέσα στη σεζόν, δεν θα μείνουν αρκετοί παίκτες να παίξουν κάθε αγωνιστική!

Όλοι όσοι μίλησαν στο Bleacher Report (πλην ενός) ομολόγησαν ότι καπνίζουν μαριχουάνα, για να ηρεμήσουν τις ενοχλήσεις που νιώθουν στα πλευρά, στους μηρούς και όπου αλλού δέχονται σοβαρά χτυπήματα, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η εξαίρεση του κανόνα, είπε πως το κάνει για να χαλαρώνει και να διασκεδάζει. Ουδείς είπε πού τη βρίσκει ή πόσο χρησιμοποιεί. Κανείς δεν κάνει χρήση στις εγκαταστάσεις της ομάδας, ενώ ένας ενημέρωσε ότι η σύζυγος του είναι αυτή που κάνει τις προετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν επιστρέφει από τα εντός έδρας ματς. Άλλος εξήγησε πως μέσω της μαριχουάνας, έλυσε το σοβαρό πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ, το οποίο απέκτησε στην προσπάθεια του να απαλλαγεί από τους πόνους στα γόνατα και στους ώμους. Ήταν πολλοί εκείνοι που παραδέχθηκαν ότι για εκείνους η κάνναβη είναι... η σωτηρία τους, το "κλειδί" για να επιβιώσουν σε αυτό το άθλημα. Και οι 16 αποκάλυψαν πως ξεκίνησαν την εν λόγω διαδικασία, έπειτα από διάσειση " με την αποθεραπεία να είναι συντομότερη του αναμενόμενου και τις παρενέργειες λιγότερες". Αν λένε αλήθειες;

Ο Lester Grinspoon, καθηγητής της ψυχιατρικής στο Harvard "πόσταρε" ένα έγγραφο στο Vice, με το οποίο προτείνει στο ΝFL να υποστηρίξει την έρευνα που αναφέρει ότι η μαριχουάνα μπορεί να είναι αντίδοτο στη διάσειση. Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως " το NFL έχει ήδη προσφέρει σε πρώην παίκτες το ποσό των 765.000.000 δολ. σε συμβιβασμούς μηνύσεων που κατέθεσαν οι μεν για δεδομένη σχέση μεταξύ τις τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο και το επαγγελματικό football. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ποιο είναι το ανθρώπινο τίμημα από πλευράς πόνου, ταλαιπωρίας έως και πρόωρου θανάτου πρώην παικτών".

Και γιατί δεν παίρνουν παυσίπονα;

Κάποιοι παίκτες δεν χρειάζονται την επιστήμη, να επιβεβαιώσει τις προσωπικές εμπειρίες. Ένας βετεράνος linebacker εξήγησε πως στην αρχή της καριέρας του είχε πάθει διάσειση και δεν έκανε χρήση κάνναβης. " Είχα πονοκέφαλο για μέρες και τότε ήταν που κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι που 'χουν τραύματα στο κεφάλι θέλουν να αυτοκτονήσουν". Ο γυμναστής της ομάδας του, του πρότεινε να πάρει μαριχουάνα, χωρίς φυσικά να το πει σε κανέναν. Το έκανε " και σώθηκα. Όχι μόνο μου πέρασαν οι ενοχλήσεις, αλλά η αποθεραπεία έγινε πιο γρήγορη". Και γιατί δεν πήρε αναλγητικό χάπι; Σύμφωνα με τη Milwaukee Journal Sentinel, τέτοιου τύπου φάρμακα στοίχισαν τη ζωή περισσότερων από 16.000 ανθρώπων, το 2010. Επίσης, έχουν καταγραφεί ουκ ολίγοι που εθίστηκαν στα χάπια (πράγμα που είχε δημοσιοποιήσει το ESPN) και δη αφότου αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Σε όλα αυτά, ήλθε να προστεθεί τον περασμένο Μάιο η μήνυση 13 παικτών εναντίον του NFL, στην οποία αναφέρεται πως " και οι 32 ομάδες, οι γυμναστές και οι γιατροί αυτών απέκτησαν παυσίπονα με παράνομο τρόπο και επί τούτου τα διέθεσαν σε παίκτες, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια ή τη μακροπρόθεσμη ευημερία τους". Προηγήθηκε ο θάνατος του Charles Evans, running back των Baltimore Ravens, ο οποίος είχε αποσυρθεί το 2000 και έπαθε ανακοπή καρδιάς, στα 41, στη φυλακή της Georgia -όπου βρέθηκε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει διατροφή. "Γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει; Γιατί "έτρωγε" όλα του τα χρήματα, στα χάπια" ανέφερε η μήνυση.

Δεν ήταν η πρώτη μήνυση παικτών, εναντίον της λίγκας

Τον Μάιο του 2014, 1.300 πρώην παίκτες του NFL κατέθεσαν μήνυση στο US Nothern District της Καλιφόρνια, στην οποία ανέφεραν πως το NFL λάμβανε και χορηγούσε παράνομα φάρμακα, χωρίς συνταγή και παρέλειψε να προειδοποιήσει τους παίκτες, για τις δυνητικές παρενέργειες. Γιατί; Διότι ζητούμενο ήταν η συντομότερη δυνατή επιστροφή των τραυματιών στα ματς. Ο δικαστής William Alsup έκρινε πως αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να λύσει το NFL με την ένωση παικτών, στη συζήτηση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι παίκτες έκαναν έφεση και τώρα έχουν και τη νέα μήνυση υπέρ τους.

Ο Scott Fujita, πρώην παίκτης των Saints που είναι στους ενάγοντες εξέφρασε την εξής απορία: " Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γιατρός του NFL ή ένας γυμναστής λέει σε έναν παίκτη, ιδιαίτερα ρούκι "μην καπνίζεις μαριχουάνα, αλλά πάρε αυτά τα αναλγητικά χάπια. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Δεν έχει λογική". Τι λέει όμως, η λίγκα για όλα αυτά;

Φάκελος: NFL και μαριχουάνα

Ο κομισάριος του NFL, Roger Goodell διαβεβαίωσε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης, σε ό,τι αφορά την κάνναβη και τη λίγκα. " Δεν είμαι ειδικός. Φυσικά και παρακολουθώ τα σημάδια. Ακολουθούμε τις εξελίξεις και αν αποφασιστεί πως μπορεί να γίνει υπό όρους, θα το σκεφτούμε να αλλάξουμε τους κανονισμούς. Οι ειδικοί επί της ιατρικής που έχουμε, δεν μας έχουν πει κάτι σχετικό έως τώρα". Ούτε πρόκειται, καθώς είναι κοινό μυστικό πως το NFL δεν πρόκειται να επιτρέψει τη χρήση κάπου εδώ κοντά. Τουναντίον, έως το 2021 οπότε λήγει η ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας θα συνεχίσει να απαγορεύεται. Είναι δεδομένο πως αν το ήθελαν και οι δυο πλευρές, το θέμα θα 'χε ήδη λήξει. "Αλλά οι ιδιοκτήτες, όπως είναι σήμερα, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη χρήση κάνναβης. Αυτή η ομάδα ανθρώπων δεν θα δώσει ποτέ το ΟΚ", ομολογεί πρώην μέλος της λίγκας.

Το 2012 ο ιδιοκτήτης του Texas, Bob McNair είχε δηλώσει στη Houston Chronicle πως "τ ρεις τύποι παικτών δεν είναι καλοδεχούμενοι από τους Τεξανούς. Αυτοί που κακοποιούν γυναίκες, εκείνοι που κάνουν χρήση ουσιών και αυτοί που επαναστατούν κατά της αρχής. Όταν κάνεις χρήση, αποκτάς εθισμό και τον φέρνεις στην πόλη". Μετά... έκανε μια απρόσμενη στροφή ("δ εν μιλώ για μαριχουάνα, αλλά για βαριά ναρκωτικά") και από τότε δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, ξανά! Και όχι, δεν ήταν τυχαίο.

Ο Anderson, από τον οποίον άρχισε η ιστορία μας, έγραψε τον καλύτερο επίλογο που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. " Το ΝFL μπορεί να μην επιτρέπει τη μαριχουάνα στους παίκτες, αλλά εκείνοι θα την καπνίζουν όπως και να έχει. Με ή χωρίς την έγκριση της λίγκας". Γιατί για κάποιους είναι θέμα ζωτικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ