OPINIONS

Υγεία στην εξέδρα, χαμόγελα στον αγωνιστικό χώρο...

Υγεία στην εξέδρα, χαμόγελα στον αγωνιστικό χώρο...
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τις ελάχιστες πιθανότητες να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, αλλά και την συσπείρωση που έχει φέρει το "αντίο" της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Τα συν και τα πλην με ΠΑΣ.

Στην πράσινη μιζέρια της πολυμετοχικότητας, η νίκη και κυρίως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μία ευχάριστη νότα στο μικρόκοσμο της ομάδας. Το "τριφύλλι" έχει πολλά θετικά να κρατήσει από την τριάρα επί του ΠΑΣ και με την απόδοση τους οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι πιθανότητες βέβαια για να κατακτήσουν τον τίτλο είναι ελάχιστες, αλλά τουλάχιστον δείχνουν διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ίσως όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους έχουν πεισμώσει και τους έχουν συσπειρώσει.

Η συνολική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μπορεί να ήταν και ένα "ευχαριστώ" στους σχετικά λίγους φιλάθλους που πήγαν στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι. Ο κόσμος στήριξε την ομάδα και απέφυγε τις ύβρεις και τις αποδοκιμασίες προς τους μετόχους της ΠΑΕ που για μεγάλο χρονικό διάστημα την είχαν εγκαταλείψει. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε οριστικά από την ΠΑΕ, όπως του ζητούσαν επίμονα οι οργανωμένοι οπαδοί, και έτσι σταμάτησαν οι ακρότητες από την εξέδρα. Κι αν αυτό συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια, η ομάδα μόνο οφέλη θα έχει.

Συν και πλην

Στη δεύτερη αγωνιστική της "λαβωμένης" Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός εκτός από τα τρία γκολ, είχε τρία δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε ουσία στο παιχνίδι του.

Οι "πράσινοι" σκόραραν νωρίς και έτσι τους έφυγε το άγχος, ενώ το γκολ του Τοτσέ στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου έδωσε και διαφορά ασφαλείας. Ο Ισπανός είναι αργός, αλλά ξέρει καλά τη θέση του σέντερ φορ. Οσο σκοράρει θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του και θα κάνει καλύτερα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τα γκολ του Τοτσέ για να μείνει στην κορυφή. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να τον συγκρίνουν με τον Τζιμπρίλ Σισέ που για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν από άλλον… πλανήτη.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά το 2-1 και με καλύτερο παίκτη του, τον Σεμπάστιαν Λέτο, έφτασε εύκολα στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντίνος είναι σε πολύ κατάσταση, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και μπορεί μόνος του να "καθαρίσει" ένα ματς. Έχει γίνει πιο ομαδικός στο παιχνίδι του κι αυτό είναι… έργο του Φερέιρα.

Το "τριφύλλι" έκανε διάνα με την απόκτηση του Ζέκα, ο οποίος είναι ένα τρεχαντήρι και μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Με τον ΠΑΣ ξεκίνησε καλά, αλλά στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του και έκανε αρκετές λανθασμένες πάσες.

Παραφωνία ήταν ο Λουκάς Βύντρα που δεν έχει ξεκινήσει καλά την χρονιά και από δικό του λάθος σκόραρε ο ΠΑΣ. Κακός ήταν και ο Κουίνσι, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο… αλάνας και ο Φερέιρα πρέπει να του κάνει εντατικά μαθήματα για να παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του.

Δεν χαλάρωσαν

Ο Φερέιρα και ο κάθε σοβαρός προπονητής ζητάει από τους παίκτες του να μην χαλαρώνουν ούτε λεπτό μέσα στο παιχνίδι. Με τον ΠΑΣ οι "πράσινοι", παρότι το σκορ ήταν στο 3-1, προσπάθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Υ. Γ. Ο Βιτόλο εξακολουθεί να μην είναι 100% έτοιμος κι αυτό είναι ένα θέμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς αποκτήθηκε για να καλύψει σε ένα βαθμό το κενό του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ