OPINIONS

Το πρωτάθλημα έρχεται και χωρίς Σισέ...

Το πρωτάθλημα έρχεται και χωρίς Σισέ...
Κουίνσι Τοτσέ INTIME SPORTS

"Ο Παναθηναϊκός πείθει πλέον και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο του ότι είναι ικανός να αρπάξει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό που διαθέτει πλουσιότερο και ποιοτικότερο ρόστερ", γράφει ο Σάββας Λιβάνιος

Οι «πράσινοι» ανεξάρτητα από την απόδοση τους ξέρουν πως να βάζουν πόντους στο σακούλι τους και λίγο πριν από την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος έχουν «χτίσει» μία διαφορά πέντε βαθμών από τον «αιώνιο αντίπαλο» τους.

Ο πρωτοπόρος της Σούπερ Λίγκας έχει σκοράρει και στα 19 παιχνίδια που έχει δώσει και η ψαλίδα από τον Ολυμπιακό άνοιξε γιατί η άμυνα του διατήρησε το μηδέν στην εστία της στα έξι τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Αβαντάζ

Ο Χοσέ Τοτσέ μπορεί να μην είναι Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά όποτε παίζει τη δουλειά του την κάνει, έστω κι αν δεν είναι δεινός σκόρερ. Με την Δόξα Δράμας πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και έδωσε άλλο ένα «τρίποντο» στους «πράσινους» που από δω και πέρα θα παίζουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ για το «τριφύλλι», καθώς ο έτερος διεκδικητής του τίτλου έχει υποχρεώσεις και στο κύπελλο Ελλάδας και στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει.

Ο Ισπανός φορ είναι ένας μαχητής, τρέχει πολλά χιλιόμετρα κι αν είχε καλύτερη επαφή με τα δίκτυα θα ήταν κι αυτός ένας από τους σταρ της ομάδας. Σε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει πέντε φορές, αλλά έχει χάσει και αρκετά γκολ που δεν χάνονται, όπως αυτό στο παιχνίδι με την Δόξα στο 73 λεπτό. Και το ένα γκολ όμως ήταν αρκετό για να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις και είναι θετικό για την ομάδα ότι έχει στο ρόστερ ένα κλασικό φορ που είναι μέσα στις φάσεις και σε κάποιες απ’ αυτές σκοράρει. Σε αντίθεση με τον Τοτσέ, ο Ρούντολφ δεν έχει βοηθήσει καθόλου και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η Τζένοα τον έδωσε δανεικό, επειδή είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Κέρβερος

Στον πρώτο γύρο ήταν ο Στέφανος Καπίνο που είχε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των εμφανίσεων του που τον έφεραν μέχρι την Εθνική Ομάδα. Τη δόξα όμως στο δεύτερο γύρο του την έκλεψε ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα δεν δέχτηκε γκολ. Ο Φερέιρα τον εμπιστεύεται κι αν ο 26χρονος «άσος» συνεχίσει έτσι, τότε δεν θα ξαναβγει από την ενδεκάδα. Με τη Δόξα δεν είχε σχεδόν καθόλου πίεση, αλλά μία φορά που χρειάστηκε αντέδρασε γρήγορα και «καθάρισε» τη φάση.

Αλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Σιμάο που έτρεξε για... δύο και η διοίκηση πρέπει άμεσα να του ανανεώσει το συμβόλαιο, γιατί ενδέχεται να τον χάσει, όπως έχασε και τον Σωτήρη Νίνη που έχει συμφωνήσει με την Πάρμα. Στα συν για τον Παναθηναϊκό είναι η καλή παρουσία του Μπίαρσμιρ και η επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που θα δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Σφήνα στον Τσάκα

Το τοπίο στα διοικητικά είναι πιο θολό από ποτέ, αφού ο Βλάσης Τσάκας δεν παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για τα 15 εκατ. ευρώ των Σαουδαράβων που εκπροσωπεί και υποτίθεται ότι θέλουν να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό. Εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, τότε δεν αποκλείεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες παλιοί μέτοχοι, όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος που ήδη έχει κάνει τις προτάσεις του στον Δημήτρη Γόντικα.

Κινητικότητα πάντως στο θέμα των Αράβων υπάρχει και από άλλους Ελληνες που προσπαθούν να μπουν σφήνα στον Τσάκα. Κι αν τα καταφέρουν, τότε ο Βλάσης δεν θα συμμετέχει διοικητικά στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Ολα αυτά όμως είναι σενάρια και φήμες και την κούρσα θα κερδίσει όποια πλευρά καταθέσει 15 εκατ. ευρώ στην «πράσινη» ΠΑΕ. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί αγωνιστικά, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρέπει να πληρωθούν. Πέρα απ’ αυτό ο Παναθηναϊκός δεν θα αντέξει κι άλλη σεζόν εάν δεν βρεθεί επενδυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ