OPINIONS

Το δίδυμο και ο αδικημένος Βιτόλο

Το δίδυμο και ο αδικημένος Βιτόλο

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για το δίδυμο Λέτο-Κλέιτον που εμπιστεύεται ο Φερέιρα αλλά και τον αδικημένο Βιτόλο. Τι γίνεται με τους πρίγκιπες

Είχαν… ουσία Λέτο και ΚλέιτονΤο επιθετικό δίδυμο που εμπιστεύεται από την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι Σεμπάστιαν Λέτο, Σίλβα Κλέιτον, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Βίκτορ Βιτόλο, ξεκλείδωσαν την καλοστημένη άμυνα της Κέρκυρας και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία αγχωτική νίκη.

Ο Λέτο είναι φέτος ο ηγέτης και ο σκόρερ του «τριφυλλιού» (έφτασε τα 15 γκολ), ενώ ο Κλέιτον είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να αντέξει στον ίδιο ρυθμό πάνω από 60-65 λεπτά (έχει γίνει αλλαγή στα 12 από τα 13 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί!), αλλά στο διάστημα που παίζει κάνει όσα του ζητάει ο προπονητής του και γι’ αυτό είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός στον αγώνα με τους Φαίακες, όμως αυτό που μετράει σε ένα πρωτάθλημα είναι οι βαθμοί. Αλλωστε, πρώτος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είπε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. Από την αρχή της περιόδου παίζουν 13-14 ποδοσφαιριστές και είναι λογικό να υπάρχει κούραση, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για γκέλες στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας που ενδεχομένως να κρίνει πολλά στην «μάχη» του πρωταθλήματος και η νίκη επί της Κέρκυρας είναι σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους.

Κέρδος ο Βιτόλο

Ο Φερέιρα, κατά την προσωπική μου άποψη, έχει αδικήσει στο πρώτο γύρο τον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος μετράει οκτώ συμμετοχές, αλλά ως βασικός έχει παίξει μόνο στα δύο παιχνίδια με την Κέρκυρα! Στον αγώνα του ΟΑΚΑ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού», καθώς ήταν πολύ καλός ανασταλτικά, ενώ βγάζει την μπαλιά στον Κλέιτον στο μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο 28χρονος μέσος μπορεί να δώσει λύσεις ειδικά στο επόμενο διάστημα που οι «πράσινοι» θα παίζουν αγώνες κάθε 3-4 ημέρες. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάθος στο πάγκο του και ο Βιτόλο μπορεί να βοηθήσει.

Σε καλή μέρα ήταν και ο Σιμάο, αλλά οι γηπεδούχοι στο δεύτερο 45λεπτο δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Κι αυτό γιατί δεν κρατούσαν την μπάλα με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να τους πιέζει, αλλά χωρίς να δημιουργήσει την μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Ορέστη Καρνέζη. Οι Σεντρίκ Καντέ και Ματίας Μπίαρσμιρ κινήθηκαν σε… ρηχά νερά και ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, αφού θα του λείψει τουλάχιστον για ένα μήνα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Θετική εμφάνιση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από τον Χάρη Μαυρία, ο οποίος στο δεύτερο μέρος φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Εάν συνεχίσει έτσι ο 17χρονος μεσοεπιθετικός έχει να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ο προπονητής του τον εμπιστεύεται κι αυτό είναι σημαντικό για τον νεαρό άσο του «τριφυλλιού».

Έρχονται τα λεφτά;

Όσον αφορά στα διοικητικά, ο Βλάσης Τσάκας ισχυρίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθούν από τους Σαουδάραβες επενδυτές που εκπροσωπεί τα 15 εκατ. ευρώ. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Τσάκας ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και ακόμα τα λεφτά που αντιστοιχούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχουν δεσμευθεί για λογαριασμό της.

Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε πάντως το φινάλε αυτής της ιστορίας, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή τροπολογία που θα επιτρέπει σε υπηκόους εκτός ευρωπαϊκής ένωσης να αποκτήσουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας. Και όταν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για νέες καθυστερήσεις στο deal.Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό του, αλλά για να γίνουν μεταγραφές πρέπει να βρεθούν κεφάλαια. Και προς το παρόν το ταμείο είναι άδειο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ