OPINIONS

Τα παράδοξα του ΠΑΟ που τον έφεραν στην κορυφή

Τα παράδοξα του ΠΑΟ που τον έφεραν στην κορυφή
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τα πέντε παράδοξα που έφεραν στην κορυφή του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό μετά την τέταρτη σερί του επικράτηση με 1-0.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα απρόοπτο άθλημα και γι’ αυτό το λατρεύουμε! Εχει πολλές ανατροπές, μεγάλες εντάσεις και συγκινήσεις και σε έναν μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα, δεν κερδίζει πάντα αυτός που έχει ποιοτικότερο και πλουσιότερο ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για τέταρτο σερί παιχνίδι με 1-0, είναι πλέον στην κορυφή παρότι στην πορεία του έχουν προκύψει πολλά παράδοξα:

1) Στον πρώτο γύρο η ομάδα αγωνίστηκε ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ (ο Τοτσέ για πολλά παιχνίδια ήταν τραυματίας) και ο Σεμπάστιαν Λέτο εξέπληξε ευχάριστα ακόμα και τους συμπαίκτες του με τα συνεχόμενα γκολ που πέτυχε. Η ομάδα χωρίς να έχει τον αντί-Σισέ στην ενδεκάδα της σκόραρε με μεγάλη συχνότητα και παράλληλα πρόσφερε και θέαμα.

2) Στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός συνδύαζε την ουσία με το θέαμα υπήρχε μουρμούρα για την αμυντική του λειτουργία. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έκανε καλά παιχνίδια, αλλά στην άμυνα δεν υπήρχε άλλος killer, καθώς οι Σαριέγκι, Καντέ ήταν επιρρεπείς στα λάθη.

3) Ο Τοτσέ επέστρεψε στην ενεργό δράση και οι «πράσινοι» σταμάτησαν να σκοράρουν σε κάθε ματς τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός κρατάει το μηδέν στην άμυνα και του αρκεί ένα γκολ για να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του.

4) Ο Μπουμσόνγκ είναι στα… πιτς λόγω τραυματισμού και η ομάδα δεν δέχεται γκολ! Στη θέση του παίζει ο Μπίαρσμιρ που ήταν στην μαύρη λίστα του Φερέιρα, αλλά έμεινε στην Παιανία επειδή δεν βρήκε ομάδα να του προσφέρει 450.000 ευρώ το χρόνο που παίρνει από τους «πράσινους».

5) Κάτω από τα δοκάρια δεν αγωνίζεται ο παίκτης – αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, ο Στέφανος Καπίνο, αλλά τα γάντια φοράει ο Ορέστης Καρνέζης που πέρυσι ήταν «τελειωμένος» για την ομάδα μετά την εμφάνιση του στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο 26χρονος τερματοφύλακας δεν έχει δεχτεί γκολ στους αγώνες με Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας και Ατρόμητο και με την απόδοση του εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κρατάει αντίσταση, παρά τα όσα παράδοξα του συμβαίνουν, αλλά πλέον κρατάει την τύχη του πρωταθλήματος στα χέρια του. Είναι το φαβορί και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χαθεί ο τίτλος. Ενας τίτλος που φαινόταν χαμένος από χέρι βάσει της εικόνας που είχε η ομάδα στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια στην έναρξη της περιόδου.

Αυτή η ομάδα είναι έργο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος παίρνει το… 101% από τους ποδοσφαιριστές του. Και δεν είναι μόνο οι Μπίαρσμιρ, Καρνέζης που βοήθησαν στα τελευταία ματς. Είναι και ο Σιμάο που φέτος δείχνει ώριμος και έχει «δέσει» με τον Κώστα Κατσουράνη στον άξονα της ομάδας, ενώ πέρυσι ήταν αναπληρωματικός.

Κουίνσι – Κατσούρ

Η ενότητα σε μία ομάδα «χτίζεται» σταδιακά και κυρίως από τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια. Ο Κατσουράνης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του Κουίνσι που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη επί του Ατρόμητου που είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα με παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Ο διεθνής μέσος πανηγύρισε το γκολ, γιατί στις προπονήσεις είναι αυτός που λέει και ξαναλέει στον Κουίνσι ότι πρέπει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Τις πήρε στον αγώνα με τους Περιστεριώτες και ήρθε το γκολ- νίκη.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός και ο αντίπαλος του έχασε μία κλασική ευκαιρία με τον Μήτρογλου (εξαιρετική απόκρουση από τον Καρνέζη). Στο δεύτερο 45λεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν, κάτι τελικά που έγινε με τον Κουίνσι, ο οποίος δεν βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν στο πρώτο χέρι. Και πάλι γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό είναι υπερπολύτιμη μονάδα.

Μεταγραφές

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» δεν αντέχει άλλες δικαιολογίες από τον Βλάση Τσάκα που έπρεπε να είχε παρουσιάσει εδώ και αρκετές ημέρες τα αποδεικτικά στοιχεία για τα 15 εκατ, ευρώ που θα βάλουν οι Σαουδάραβες επενδυτές (πρίγκιπες και πριγκίπισσες) στην ΠΑΕ. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τους πρέπει να βρει με τους δικηγόρους του και με τον Δημήτρη Γόντικα μία φόρμουλα για να γίνουν 2-3 μεταγραφές, έστω και την ύστατη στιγμή.

Ο Τσάκας ισχυρίζεται ότι έχει κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να τους φέρει με συνοπτικές διαδικασίες στην Παιανία. Εφόσον το deal με τους Αραβες είναι στην τελική του ευθεία και άπαντες στον Παναθηναϊκό περιμένουν την ψήφιση της τροπολογίας που θα τους επιτρέπει να αποκτήσουν τις μετοχές της ΠΑΕ, μπορεί να διατεθεί ένα μέρος των 15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ