OPINIONS

Τα ληγμένα του Τσάκα και το deal της χρονιάς στην "ψωροκώσταινα"

Τα ληγμένα του Τσάκα και το deal της χρονιάς στην "ψωροκώσταινα"
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για το σίριαλ με τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, την πριγκίπισσα που έρχεται με τους συνεργάτες της και την ομάδα που δεν έχει επηρεαστεί.

Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ έφυγε, η πριγκίπισσα έρχεται! Ο Βλάσης Τσάκας άλλαξε τον υποψήφιο επενδυτή από την Σαουδική Αραβία για τον Παναθηναϊκό, αλλά το ζητούμενο δεν είναι το πρόσωπο που θα πάρει την σκυτάλη από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Το ζητούμενο είναι εάν πράγματι υπάρχουν τα 15 συν 55 εκατ. ευρώ που πρέπει να επενδυθούν μέχρι το προσεχές καλοκαίρι στην «πράσινη» ΠΑΕ. Εάν πραγματικά υπάρχουν, τότε ο Τσάκας θα κάνει με διαφορά το deal της χρονιάς στην «ψωροκώσταινα».

Στον Παναθηναϊκό πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Γιατί αυτό που μετράει σε τέτοιους είδους συμφωνίες είναι το χρήμα. Τίποτε άλλο. Κανένας δεν ξέρει ακόμα τι κρύβεται πίσω από τον Τσάκα, αφού κανένας Σαουδάραβας δεν έχει έρθει στην Αθήνα και δεν έχει μιλήσει για το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό. Οτι πληροφόρηση υπάρχει προέρχεται από τον Ελληνα διαμεσολαβητή που τρέχει τις όποιες εξελίξεις.

Καμία έκπληξη

Οσοι επικοινωνούσαν με τον Βλάση Τσάκα που εδώ και ένα τρίμηνο είναι το κεντρικό πρόσωπο στις διοικητικές εξελίξεις του «τριφυλλιού», δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν έγινε γνωστό ότι... βγήκε από το πράσινο κάδρο ο Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ο Ελληνας μάνατζερ εδώ και περίπου ένα μήνα έλεγε πως υπάρχει πρόβλημα με τον 26χρονο πρίγκιπα, ο οποίος δεν είχε άμεσα διαθέσιμα τα 15 εκατ. ευρώ που έπρεπε να μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Τσάκας υποστήριζε πως είναι συναισθηματικά «δεμένος» με τον Αλ Σαούντ και ότι του έδωσε λίγες ημέρες παράταση μήπως και βρει λύση στο οικονομικό. Λύση δεν βρέθηκε, ενώ παράλληλα άλλοι Σαουδάραβες με πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από τον «εκλεκτό» του Τσάκα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Και κάπως έτσι έγινε η αλλαγή του πρίγκιπα με την πριγκίπισσα και τους συνεργάτες της.

« Οποιος ισχυρίζεται ότι αποσύρεται ο Αλ Σαούντ παίρνει... ληγμένα», έλεγε μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βλάσης Τσάκας κι αυτό το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους. Ολα αυτά είναι... αξεσουάρ ενός deal που έχει φτάσει στα όρια της σαπουνόπερας κι αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν θα έχει αίσιο τέλος. Η ιστορία πάντως με τον Αλ Σαούντ κατέληξε σε φιάσκο, αλλά αυτό ίσως βγει σε καλό για τον Παναθηναϊκό, αφού οι νέοι υποψήφιοι επενδυτές έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια. Ολα αυτά θα τα τσεκάρουν οι δικηγόροι του Τζίγγερ που θα αποφασίσει εάν θα δώσει στους Αραβες τις μετοχές που έχει η οικογένεια του στην ΠΑΕ.

Θανάσης για πρόεδρος

Μέσα στη διάρκεια του τριμήνου που ο Ελληνας μάνατζερ βρίσκεται στην επικαιρότητα έχει κανένας εκατοντάδες ραντεβού. Εχει συμφωνήσει με τα νέα μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ, έχει στελεχώσει την εταιρεία, έχει κλείσει (προφορικά) μεταγραφές για την ομάδα και γενικά λειτουργούσε και λειτουργεί ως εν δυνάμει «αφεντικό» του Παναθηναϊκού.

Την Τετάρτη το βράδυ ο Βλάσης Τσάκας έκανε γνωστό ότι θέλει για πρόεδρο της ΠΑΕ τον Θανάση Γιαννακόπουλο μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος που θα επιστρέπει (και) σε Σαουδάραβες να αποκτήσουν τις μετοχές της «πράσινης» ποδοσφαιρικής εταιρείας. Εάν αποδεχτεί την πρόταση ο Θ. Γιαννακόπουλος τότε μπορεί να μην είναι απλά μεταβατικός πρόεδρος, αλλά ενδέχεται να κρατήσει το προεδρικό αξίωμα για όσο διάστημα θέλει.

Το καλό της όλης ιστορίας με τους πρίγκιπες και την πριγκίπισσα (ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε τα 18!!!) είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί η ομάδα. Και δεν έχει επηρεαστεί γιατί λεφτά υπάρχουν, οι παίκτες είναι πληρωμένοι και ο Παναθηναϊκός παραμένει ολοζώντανος μέσα στο κυνήγι του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ