OPINIONS

Πάει Φάληρο με… καβαλάρη τον Λέτο

Πάει Φάληρο με… καβαλάρη τον Λέτο

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον Λέτο που κάνει την καλύτερη χρονιά του φέτος και συνιστά στην "πράσινη" διοίκηση να... ρίξει τις τιμές των εισιτηρίων

Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ , αλλά σε αυτό με την ΑΕΚ έδειξε κάποιες από τις αδυναμίες του και στάθηκε τυχερός που δεν τις πλήρωσε.

Η Ενωση σημείωσε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια, όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία του "τριφυλλιού" που πάει… καβάλα στο άλογο στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Η νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανέβασε κι άλλο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Ζεσουάλδο Φερέιρα που κατά διαστήματα έκρυψαν την μπάλα. Δεν πρέπει να σταθούν πάντως στα θετικά, αλλά κυρίως πρέπει να δουν και να προβληματιστούν με τα αρνητικά στοιχεία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί πολλά κρίσιμα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 3-0 χαλάρωσε και ήταν ασταθής στην άμυνα. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην τετράδα της αμυντικής γραμμής, αλλά και στα μαρκαρίσματα της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να είναι φυσιολογικό για μία ομάδα να κατεβάζει στροφές όταν κερδίζει με τρία γκολ διαφορά, πρέπει όμως να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα για να μην έχει προβλήματα. Και η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στον πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκα.

Όλα τα λεφτά

Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο καλύτερος του παίκτης. Σκόραρε δύο φορές, ήταν ομαδικός, είχε τσαμπουκά και χωρίς αμφιβολία είναι με το σπαθί του ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Ο Νίκος Κωστένογλου γνώριζε ότι ο Αργεντίνος είναι το Α και το Ω στην επίθεση του "τριφυλλιού", παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να τον μπλοκάρει. Ο Λέτο κάνει την καλύτερη του χρονιά στην ποδοσφαιρική του καριέρα και χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός θα ήταν μία άλλη ομάδα. Είναι όλα τα λεφτά για τους "πράσινους" και αυτό που τον κάνει φέτος να ξεχωρίζει είναι η ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα και ότι παίζει για το σύνολο.

Οι συμπαίκτες του τον έχουν αποδεχτεί ως ηγέτης τους και γι’ αυτό στα αποδυτήρια δεν υπάρχει καμία γκρίνια. Κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα δύο χρόνια όταν ηγέτης του ΠΑΟ ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ!

Ο Φερέιρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να γίνει ποδοσφαιριστής άλλης διάστασης ο Λέτο, όπως υποστήριξε στην συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής. Του δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο, ενώ του ζητάει να σουτάρει όταν είναι σε θέση για γκολ ή όταν έχει έμπνευση.

Ενίσχυση

Το ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι να έχουν διάρκεια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου για να μπορέσουν να κρατηθούν στην κορυφή. Γιατί έχουν προβλήματα σε κάποιες θέσεις και τον Ιανουάριο θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Αρκεί βέβαια να βάλει ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ τα 15 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Γιατί χωρίς αυτά τα λεφτά μεταγραφές δεν θα γίνουν.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο δημιουργός αυτής της ομάδας και ξέρει τα υπέρ και τα κατά της. Η πολύ καλή δουλειά του έχει βοηθήσει να μην φαίνονται τα κενά του Παναθηναϊκού, ενώ καλύφθηκαν και οι απουσίες των Νίνη, Χριστοδουλόπουλου. Επίσης, οι "πράσινοι" είναι παραγωγικότατοι στην επίθεση, παρότι ουσιαστικά δεν έχουν κλασικό σέντερ φορ. Ο Τοτσέ είναι ένας μέτριος επιθετικός για τα δεδομένα του "τριφυλλιού" και ο Ρούντολφ περισσότερο συνεργάζεται με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και λιγότερο με τον προπονητή της!

*Σε μία περίοδο που η χώρα μας βουλιάζει οικονομικά στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 40.000 φίλαθλοι. Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος λόγω της δραματικής οικονομικής συγκυρίας. Αυτή η ομάδα χρειάζεται στήριξη και καλό θα ήταν η διοίκηση του ΠΑΟ να ρίξει τις τιμές των εισιτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ