OPINIONS

Ο Κλέιτον χόρευε και οι Σαουδάραβες έρχονται

Ο Κλέιτον χόρευε και οι Σαουδάραβες έρχονται
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον "χορευτή" του πάγου, Σίλβα Κλέιτον, τον σωτήρα Ορέστη Καρνέζη και τους πρίγκιπες που έρχονται για το deal. Αφήστε σχόλιο.

Ο Σίλβα Κλέιτον «χόρευε» στο παγοδρόμιο των Ζωσιμάδων και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία σημαντική νίκη που είχε και την… υπογραφή του Ορέστη Καρνέζη.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο το «τριφύλλι» και ο Στέφανος Καπίνο αναμένεται να δει και τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του από το πάγκο.

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν ιδανικός για παγοδρομίες κι αν δεν είχε βρεθεί σε εκπληκτική βραδιά ο Καρνέζης οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν πετύχει δύο και τρία γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες και τελικά άρπαξαν τη νίκη στο τελευταίο πεντάλεπτο με ένα εκπληκτικό γκολ του Κλέιτον που δικαιώνει τον προπονητή του. Ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κράτησε μπάλα, έβγαλε κάθετες πάσες και σφράγισε την απόδοση του με ένα πανέμορφο γκολ.

Εκπλήξεις

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλές εκπλήξεις με μεγαλύτερη αυτή της μη χρησιμοποίησης του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο πρώτος σκόρερ δεν αισθανόταν καλά, είχε και κάποιες μικροενοχλήσεις στο γόνατο και έμεινε στο πάγκο, αν και με το ρόστερ που έχει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αγωνίζεται ακόμα και με… μισό πόδι, αφού ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει αξιόπιστες λύσεις.

Ο Τοτσέ που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις, αλλά έχασε και πάλι δύο κλασικές ευκαιρίες, όπως συνέβη και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Του λείπει το εύκολο γκολ κι αυτό είναι πρόβλημα για το «τριφύλλι».

Στο πάγκο έμεινε και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος διανύει μία μέτρια χρονιά και ο προπονητής του θέλησε να του δώσει κάποιες ανάσες, αφού ο Παναθηναϊκός έχει συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή.

Εκτός ενδεκάδας έμειναν, επίσης, ο Ζέκα και ο Καπίνο. Ο Καρνέζης άρπαξε την ευκαιρία, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κι αυτό είναι ένα δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει στην Παιανία ο προπονητής τερματοφυλάκων, Βασίλης Αλεξούδης. Με την απόδοση του ο 26χρονος «άσος» έδειξε πως μόνο καμένο χαρτί δεν είναι για την ομάδα του και μπορεί να προσφέρει κι αυτός στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου.

Απορίες για Σπάθα

Το παιχνίδι διεξήχθη λοιπόν σε… παγοδρόμιο, όπως καλώς ή κακώς αποφάσισε ο Ηλίας Σπάθας. Στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου οι «πράσινοι» αντέδρασαν με πρώτο και καλύτερο τον Σεμπάστιαν Λέτο που βρέθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να συζητάει με αντιπάλους προκειμένου να τους πείσει να ζητήσουν κι αυτοί να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Κάπου εκεί ο Σπάθας που είναι και διεθνής διαιτητής τα έκανε μαντάρα και οι αντιδράσεις του θύμισαν διαιτητή που σφυρίζει σε τοπικό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να γίνει και την επόμενη μέρα και μόνο απορίες προκαλεί η απόφαση του Σπάθα να διεξαχθεί κανονικά σε ένα γήπεδο που ήταν επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Έρχονται οι πρίγκιπες

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να έρθουν ξανά στην Αθήνα οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θα συναντηθούν με τον Τζίγγερ κι αν δεν προκύψουν προβλήματα η μεταβίβαση της ΠΑΕ θα περάσει στο τελικό της στάδιο.

Βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το deal είναι να κατατεθούν 15 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό της ΠΑΕ. Το ποσό ήταν να κατατεθεί στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά επειδή δεν είχε ψηφιστεί η τροπολογία που θα δίνει στους Άραβες τη δυνατότητα να πάρουν τις μετοχές, το ποσό δεν έχει κατατεθεί ακόμα σε ελληνική τράπεζα.

Η επίμαχη τροπολογία πιθανότατα να μην ψηφιστεί ούτε κι αυτή την εβδομάδα και γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε με χρήματα των Σαουδαράβων να γίνουν οι μεταγραφές που ζητάει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση διαφορετικά δεν θα αντέξει στο κυνήγι του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ