OPINIONS

Με "βαρίδια" τους Τοτσέ & Ρούντολφ, οι νίκες με 1-0 είναι βάλσαμο

Με "βαρίδια" τους Τοτσέ & Ρούντολφ, οι νίκες με 1-0 είναι βάλσαμο

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού που δεν σκοράρουν και τον Γιώργο Καραγκούνη που έχει εξελιχθεί σε "ρεζέρβα" υπερπολυτελείας.

Διαβάστε στο Sport24.gr την ανασκόπηση του αγώνα με την Δόξα Δράμας και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις σε βίντεο. Για την διοικητική κατρακύλα με τον Δημήτρη Γόντικα να εκπέμπει SOS προς τους μετόχους και την αγωνιστική ανάλυση του Παναθηναϊκού. Τέλος, διαβάστε για την αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που πραγματοποίησε η δίωξη οικονομικού εγκλήματος που διαπίστωσε παραβάσεις.

Ένα από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού από την αρχή της χρονιάς είναι ότι δεν σκοράρουν οι τρεις σέντερ φορ της ομάδας, οι Τοτσέ, Ρούντολφ και Πετρόπουλος, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν και πολλές συμμετοχές.

Το πρόβλημα αυτό σε ένα βαθμό δεν πήρε διαστάσεις, επειδή έχει μετατραπεί σε... killer ο Σεμπάστιαν Λέτο που εντελώς απρόσμενα έχει πετύχει 15 γκολ στην Σούπερ Λίγκα.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Δόξα Δράμας την… μπουγάδα καθάρισαν δύο μέσοι, οι Κλέιτον και Κατσουράνης και έτσι το "τριφύλλι" παραμένει ολοζώντανο στο κυνήγι του τίτλου. Ματς που εξελίχτηκαν σε θρίλερ, αφού ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο τελευταίο πεντάλεπτο κι αυτό είναι ένα δείγμα για το πάθος που έχουν οι "πράσινοι".

Οι Τοτσέ, Ρούντολφ δεν είναι δύο φθηνοί σέντερ φορ για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού κοστίζουν περίπου 1,4 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ (με την εφορία πληρωμένη). Με αυτά τα λεφτά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερες επιλογές και να είχε ουσιαστική βοήθεια από τους δύο ξένους φορ της ομάδας.

Ο Ισπανός στράικερ είναι μέσα στις φάσεις, όπως έδειξε στα τρία τελευταία παιχνίδια με Πανιώνιο (κύπελλο), ΠΑΣ Γιάννινα και Δόξα Δράμας, αλλά του λείπει το εύκολο γκολ κι αυτό είναι ένας μεγάλος "πονοκέφαλος" για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σε εφτά συμμετοχές μετράει μόλις δύο γκολ και το σημαντικότερο ήταν αυτό που πέτυχε στο Αγρίνιο ισοφαρίζοντας τον Παναιτωλικό.

Ο Ρούντολφ μέχρι τώρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον Παναθηναϊκό μέσω των… μηνυμάτων που στέλνει στο twitter για τις νίκες της ομάδας του ή για την Ακρόπολη! Αγωνιστικά είναι σκέτη απογοήτευση. Εχει πέντε συμμετοχές και έχει αγωνιστεί συνολικά 130 λεπτά χωρίς να έχει κάνει σεφτέ στα γκολ. Περισσότερο μάλιστα έχει συνεργαστεί" με τα μέλη του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και λιγότερο με τον προπονητή του. Είναι πλέον σαφές ότι δεν ήταν σωστή επιλογή και η μεταγραφή του ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης με την εμπειρία του έπρεπε να προσφέρει περισσότερα κάθε φορά που αγωνίζεται είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Ο Φερέιρα, λόγω έλλειψης βάθους στο πάγκο, χρησιμοποιεί τον "Κάρα", ο οποίος έχει δώσει ελάχιστες βοήθειες. Στην ουσία είναι μία "ρεζέρβα" υπερπολυτελείας γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό, αφού αμείβεται με 900.000 ευρώ (καθαρά).

Ο Φερέιρα πρέπει να είναι προβληματισμένος με την κακή εικόνα που έχουν στα τελευταία παιχνίδια οι Λέτο, Κουίνσι. Ειδικά ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός είναι ντεφορμέ, ενώ ο Αργεντίνος εκνευρίζεται πιο εύκολα και κάνει παραπάνω ατομικές ενέργειες απ’ αυτές που πρέπει. Εχει πάντως πάθος και προσπαθεί να βοηθήσει ανεξάρτητα αν δεν του βγαίνουν οι φάσεις.

Στον αντίποδα ο Κλέιτον τραβάει το… κουπί για τον Παναθηναϊκό και κάνει εξαιρετική δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Εάν έχει διάρκεια, τότε μπορεί να αποδειχτεί παίκτης – κλειδί στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας σημαντική βοήθεια πρόσφερε και ο Χάρης Μαυρίας που μπήκε ως αλλαγή. Ο μικρός "ψήνεται" και με τέτοιες εμφανίσεις αποκτάει αυτοπεποίθηση και σίγουρα η παρουσία του είναι ένα κέρδος για την ομάδα.

Μηδέν παθητικό

Στον Παναθηναϊκό έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας και ο προβληματισμός εντάθηκε μετά τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ και την απουσία του Καντέ. Στα ματς όμως με Κέρκυρα, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα και Δόξα Δράμας (δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια!) δεν δέχτηκε γκολ. Στην καλύτερη αμυντική λειτουργία έχει βοηθήσει η παρουσία στον κεντρικό άξονα του Βιτόλο, ενώ καλά έχουν σταθεί και οι Κατσουράνης, Μπίαρσμιρ στο κέντρο της άμυνας. Ο "Κατσούρ" λείπει από τα χαφ, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει η νίκη, έστω και με… μισό μηδέν.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την φρεσκάδα που είχαν στο πρώτο γύρο κι αυτό είναι λογικό. Ο Φερέιρα δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και γι’ αυτό ζητάει μεταγραφές, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν για την ενίσχυση του ρόστερ. Κάποια μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζουν πάντως ότι το ποσό των 15 εκατ. ευρώ έχει κατατεθεί από τους υποψήφιους Σαουδάραβες αγοραστές σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας. Εάν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα για να δοθούν κάποια χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ