OPINIONS

Κι αν δεν έρθει ο πρίγκιπας;

Κι αν δεν έρθει ο πρίγκιπας;

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον πρίγκιπα που αναβάλει συνεχώς το ταξίδι του, την πιθανότητα να τριτώσει το... κακό και τις φωνές της αντίθετης πλευράς που πληθαίνουν

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει… τρένο στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του, αλλά σε διοικητικό επίπεδο όλα είναι ρευστά.

Ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ πρίγκιπας Αλ Σαούντ δεν έχει έρθει ακόμα στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος του Βλάσης Τσάκας είναι ασταμάτητος και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια του.

Η ιστορία του πρίγκιπα έχει… παρατραβήξει και πρέπει να έρθει ο ίδιος στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal. Οσο δεν έρχεται ο ίδιος και στο προσκήνιο εμφανίζεται μόνο ο Τσάκας, τόσο θα υπάρχουν φωνές που θα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας Σαουδάραβας πίσω από τον Έλληνα μάνατζερ.

Τις διαδικασίες πρέπει να επισπεύσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εκτός κι αν δεν ενδιαφέρεται για το πότε θα ολοκληρωθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού.

Δεν χρειάζεται τροποποίηση

Ο έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για λογαριασμό του Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν ολοκληρώθηκε κι αυτό ήταν κάτι που το περίμενε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει όταν δεν καταβληθούν τα 15 εκατ. ευρώ από τον Σαουδάραβα μέχρι το τέλος Νεομβρίου. Ο Τσάκας επιμένει ότι τα λεφτά υπάρχουν και ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι τότε τα διοικητικά θα είναι στον αέρα και το θετικό για την ομάδα είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί αγωνιστικά.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι περιμένει να γίνει τροποποίηση της αθλητικής νομοθεσίας προκειμένου να μπορέσει ο πρίγκιπας να αποκτήσει τις μετοχές. Αυτό όμως δεν μπορεί να βάλει φρένο στην αγοραπωλησία της ΠΑΕ, αφού ο Σαουδάραβας επενδυτής μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήσει μία εταιρία με Έλληνα υπήκοο και η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει μέσω αυτής. Αυτό το τρικ δεν επιθυμεί να το εφαρμόσει ο Τσάκας και γι’ αυτό ζητάει επίμονα την αλλαγή του νόμου.

Ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει αναβάλει δύο φορές μέχρι τώρα το ταξίδι του στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος του έχει πει πως θα έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Εάν η αναβολή… τριτώσει, τότε θα αυξηθούν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας πρίγκιπας πίσω από τον Τσάκα.

Γόντικας

Ο Δημήτρης Γόντικας εξακολουθεί να είναι δύσπιστος με το deal που τρέχει ο Βλάσης Τσάκας. Εάν μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν… εμφανιστεί τα 15 εκατ. ευρώ του πρίγκιπα, τότε το δ.σ. της ΠΑΕ θα δώσει εντολή στην εταιρία Arboris Capital να βρει κεφάλαια για την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ