OPINIONS

Κέρδισε βαθμό στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός

Κέρδισε βαθμό στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο δεν άφησε δύο βαθμούς, αλλά κέρδισε έναν, όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε επιλογές στην επίθεση (τιμωρημένος ο Λέτο, τραυματίες οι Κουίνσι, Ρούντολφ) και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον Κλέιτον και σε ρόλο δεύτερου κυνηγού τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος απογοήτευσε με την εμφάνιση του.

Τα χρόνια πέρασαν για τον έμπειρο μέσο και πλέον δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ο «Κάρα» παραμένει αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, η οποία όμως δίνει γύρω στα 10-12 παιχνίδια το χρόνο, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και έχει ανάγκη όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του. Ο Φερέιρα χρησιμοποίησε τον Καραγκούνη στο πρώτο παιχνίδι του 2012 κι αυτός ήταν ένα «ναυάγιο». Ούτε ένα κόρνερ δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά και σε πολλές περιπτώσεις ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει θέση στο ρόστερ της ομάδας και όπως φημολογείται ο Φερέιρα δεν ενθουσιάζεται με τον τρόπο που αγωνίζεται.

Λάθος

Όταν στον Παναθηναϊκό ανακοίνωσαν ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής τιμωρίας του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αναρωτηθήκαμε γιατί αυτό δεν έγινε στο ματς με την Κέρκυρα που ακολουθεί και θεωρητικά είναι πιο εύκολο. Η απουσία του Αργεντίνου ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, αφού ο Κλέιτον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του επιθετικού κορυφής. Ο Βραζιλιάνος ήταν πάντως θετικός και ανέβασε στροφές όταν ο Φερέιρα αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Πετρόπουλο και τον Τοτσέ και τον πέρασε στη φυσική του θέση. Ο Ελληνας σέντερ φορ ήταν εκτός αγώνα και πέρασε απαρατήρητος. Με την εμφάνιση του δικαίωσε τον προπονητή του που τον έχει στην μαύρη λίστα και ίσως αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με το «τριφύλλι».

Ο Τοτσέ το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά η επιλογή του αποδείχτηκε λανθασμένη. Τους τελευταίους 3,5 μήνες έχει παίξει, λόγω τραυματισμών, μόνο σε τρία παιχνίδια και στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόλις δύο φορές. Το γκολ πάντως που πέτυχε στο Αγρίνιο μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για την συνέχεια, αφού εάν οι «πράσινοι» νικήσουν στα δύο εξ αναβολής παιχνίδια, τότε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα είναι στην πρώτη θέση.

Θετικός

Ο Παναθηναϊκός είχε στην ενδεκάδα του δύο 17χρονους, τον Στέφανο Καπίνο και τον Χάρη Μαυρία, τον οποίο εμπιστεύεται ο προπονητής του και ήδη έχει φτάσει τις 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Μαυρίας έκανε σωστά τη δουλειά του, πήρε πρωτοβουλίες, μοίρασε παιχνίδι, ήταν διεισδυτικός και πρόσφερε… μισό γκολ στον Κλέιτον, αλλά το τελείωμα του Βραζιλιάνου δεν ήταν καλό. Εάν συνεχίσει έτσι ο Μαυρίας είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός θα αναδείξει άλλο ένα ταλέντο από τις Ακαδημίες του, όπου την τελευταία τριετία γίνεται πολύ καλή δουλειά.

Ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και είχε καλές και κακές στιγμές. Οσες φορές προωθήθηκε βρέθηκε σε καλή θέση, όμως έκανε λάθη στην τελική πάσα ή σέντρα.

Μέτριος σε άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Νίκος Σπυρόπουλος που είχε πολλά προβλήματα με τον Καμαρά και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην αριστερή του πλευρά.

Γκρίνια

Στην συνέντευξη Τύπου ο Φερέιρα εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία του Βοσκάκη, ο οποίος πάντως δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Προσπάθησε να παίξει 50-50 και σωστά ακυρώθηκε γκολ του Εντζεγκέλε. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού φέτος δεν είναι η διαιτησία, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει ουσιαστικά διοίκηση. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές για να αντέξει στο μαραθώνιο του πρωταθλητισμού και έως τώρα μεταγραφές έχουν γίνει στα… λόγια. Από τον Ροναλντίνιο και τον Σικαμπάλα μέχρι τον Ντουγκλάο και τον Τζαβέλλα.

Η ιστορία με τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες πρέπει να τελειώνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προκειμένου να μπει η ομάδα σε μία ρότα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ