OPINIONS

Η υποχρέωση του Τζίγγερ

Η υποχρέωση του Τζίγγερ
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για την υποχρέωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να δώσει λύση στα αδιέξοδα του Παναθηναϊκού, ώστε οι "πράσινοι" να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές, σε μια εποχή που τα άλλοθι, οι δικαιολογίες αλλά και υπαρκτά εμπόδια από το παρασκήνιο, έχουν εκλείψει

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βγήκε νικητής στον πολυμετοχικό εμφύλιο, αλλά ο μεγάλος χαμένος αυτής της ιστορίας δεν είναι ούτε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ούτε ο Νικόλας Πατέρας. Είναι ο Παναθηναϊκός! Το «τριφύλλι» διανύει την χειρότερη περίοδο στα 32 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και όλα είναι μαύρα:

Θα εξηγήσουμε το γιατί:

1)Διοικητικά είναι ακέφαλος και δεν μπορεί ο Δημήτρης Γόντικας να τραβάει μόνος το κουπί σε μία ΠΑΕ με το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

2)Οικονομικά η ΠΑΕ έχει πτωχεύσει όπως η Ελλάδα και ευτυχώς που πούλησε το καλύτερο της «ασημικό», τον Τζιμπρίλ Σισέ, για να μπορέσει να κάνει 3-4 κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Η φτώχεια του «τριφυλλιού» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έφυγε ο Γάλλος σταρ και έρχεται ο… Τοτσέ!

3)Αγωνιστικά έφυγαν δύο παίκτες- κολόνες, οι Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, οι οποίοι αποκτήθηκαν λόγω των χρημάτων που μπήκαν επί πολυμετοχικότητας. Ο Βίκτορ Βιτόλο είναι μία αξιόπιστη λύση για τη θέση του αμυντικού μέσου, αλλά ο Σισέ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον Τοτσέ. Επιπλέον, η ομάδα θέλει 3-4 προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών στα χαφ και στην επίθεση.

Οι δυο δρόμοι του Τζίγγερ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εξακολουθεί να καθορίζει τις εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρότι από τον Σεπτέμβριο του 2010 δηλώνει ότι λειτουργεί ως μέτοχος του 30%. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Τζίγγερ έχει δύο λύσεις: Είτε θα βρει έναν παράγοντα για να του δώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, είτε θα μπει ο ίδιος μπροστά και δεν θα αφήσει να «τρέχει» την ΠΑΕ ένα στέλεχος (Γόντικας). Η οικονομική κρίση δεν έχει πλήξει την οικογένεια Βαρδινογιάννη και μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ρόστερ με ποδοσφαιριστές από τη βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι από το… πανέρι του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας (Τοτσέ).

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα θέμα με το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου που καθόριζε τους πρωταθλητές, τις ομάδες που θα έπαιζαν στην Ευρώπη κι αυτές που θα έπεφταν κατηγορία. Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έβγαλε… παπάδες πίσω από την… κουρτίνα της Σούπερ Λίγκας και τουλάχιστον τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν θα έχει στηθεί η Παράγκα Νο3, οπότε το πρωτάθλημα θα παίζεται στα γήπεδα και όχι στο παρασκήνιο. Επομένως, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπορεί να επενδύσει, χωρίς να αγωνιά τι θα σφυρίζουν οι εκλεκτοί του Κύρου Βασσάρα. Και χωρίς φαλτσοσφυρίγματα η καλύτερη ομάδα θα παίρνει και τους τίτλους…

Θα είχε εμφανιστεί νέος "σωτήρας"

Τα μηνύματα των καιρών έχουν γίνει κατανοητά απ’ όλους και από την στιγμή που ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τον Νικόλα Πατέρα δεν μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους τον Παναθηναϊκό, αυτό πρέπει να γίνει από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, εκτός κι αν προκύψει άλλος επιχειρηματίας που θα έχει χρήματα και χρόνο να ασχοληθεί με την ομάδα. Πάντως, αν υπήρχε τέτοια προοπτική θα είχε κάνει ήδη την εμφάνιση της…

Κανένας φίλαθλος δεν ονειρεύεται ακόμα δύο Πιζάρο και τρεις Σισέ. Επικοινωνιακά και ουσιαστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κέρδισε την παρτίδα στον πολυμετοχικό εμφύλιο, αφού Βγενόπουλος και Πατέρας έφυγαν, ενώ μπορούσαν να πάρουν τσάμπα το 25% των μετοχών. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να δουν την ομάδα τους να δυναμώνει και πάλι. Υπάρχει βέβαια και μία μερίδα των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού» που ζητούν την απομάκρυνση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

Να μη γίνει Παναθηναϊκάκι

Ο Τζίγγερ πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις για το τι θα κάνει τελικά. Γιατί αν δεν μπουν άμεσα λεφτά στο ταμείο της ομάδας, τότε θα γίνει «Παναθηναϊκάκι», όπως είχε πει εύστοχα πριν από 3,5 μήνες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Στο τελευταίο δ.σ. της ΠΑΕ ο Τζίγγερ μοίρασε επιστολή στα μέλη για να τους υπενθυμίσει ότι λειτουργεί ως εγγυητής μίας ομαλότητας που δεν οδηγεί σε χειρότερες καταστάσεις, όπως η προσφυγή στο πρωτοδικείο για τον ορισμό διοίκησης.

Τα πρωταθλήματα όμως τα κατακτάει ο Ολυμπιακός και ίσως θα ήταν σωτηρία για τους «πράσινους» να υποστούν ένα σοκ, αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη επιμένει στην απόφαση της να μην βάζει λεφτά στην ΠΑΕ. Όμως, πλέον δεν έχει κανένα εσωτερικό μέτωπο και η Παράγκα Νο2 διαλύθηκε, οπότε αν ο Τζίγγερ βάλει λεφτά και γίνουν σωστές επιλογές η ομάδα θα δυναμώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ