OPINIONS

Είχε ψυχή και… Λέτο

Είχε ψυχή και… Λέτο
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για το χρυσό βαθμό που έδωσε ο Λέτο στον Παναθηναϊκό και αναλύει την επόμενη ημέρα στο διοικητικό καθεστώς.

Ο Ορέστης Καρνέζης έστησε με την πλάτη στον τοίχο τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, αλλά ο Σεμπάστιαν Λέτο γλίτωσε τους «πράσινους» από τα χειρότερα και τους έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Αργεντίνος σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και αναδεικνύεται σε ηγέτη της ομάδας στην μετά Σισέ εποχή.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν ψυχή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και παρότι έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 3’ και βρέθηκαν και πίσω στο σκορ, δεν σήκωσαν λευκή πετσέτα. Και στο τελευταίο πεντάλεπτο πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης, ενώ αν είχαν καθαρό μυαλό ίσως έπαιρναν και το «διπλό» σε μία έδρα που δύσκολα θα πάρουν βαθμούς άλλες ομάδες.

Ο Καρνέζης βρέθηκε στην ενδεκάδα, λόγω του τραυματισμού του Κοτσόλη, μετά την… τραυματική εμπειρία που είχε στον προημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ, στον οποίο δέχτηκε ένα γκολ από την σέντρα από τον Μίτσελ και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε. Στο Περιστέρι βγήκε έξω από την περιοχή του και έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Ηταν μία δύσκολη φάση, αλλά ο Καρνέζης δεν αντέδρασε σωστά και… κρέμασε την ομάδα του. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον κάλυψε, αλλά θα είναι έκπληξη, αν ξαναπαίξει στο «τριφύλλι». Μετράει δύο σοβαρά λάθη σε ισάριθμα παιχνίδια τα οποία στοίχισαν στην ομάδα του.

Πήρε πέντε πόντους

Στην συνέχεια της περιόδου ο Παναθηναϊκός θα έχει βασικό του τερματοφύλακα τον Στέφανο Κοτσόλη και αναπληρωματικό του τον Στέφανο Καπίνο. Ο 17χρονος- αλβανικής καταγωγής- γκολπίπερ είναι σπουδαίο ταλέντο και στην Παιανία πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια θα είναι βασικός. Βρίσκεται στην ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες και μέσα στο καλοκαίρι ψήλωσε κατά πέντε πόντους (τον Μάιο ήταν 1μ.91 και τον Αύγουστο 1μ.96).

Παραφωνία για τους «πράσινους» ήταν και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο Φερέιρα τον προτίμησε αντί του ντεφορμέ Λουκά Βύντρα, αλλά ο πρώην διεθνής μπακ δεν είχε δυνάμεις (!) και ο Ατρόμητος έκανε… πάρτι από την πλευρά του. Στο ημίχρονο ο Βύντρα πέρασε στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» από την πλευρά του. Ο 30χρονος αμυντικός καθυστέρησε να επιστρέψει σε μία αντεπίθεση του Ατρόμητου, ο Μπουμσόνγκ πήγε να τον καλύψει, ο Επστάιν έβγαλε την σέντρα και ο Μητρόγλου σκόραρε σε άλλο ένα ματς σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και τελικά το γκολ ήρθε στο 86’ μετά από ατομική ενέργεια του Κουίνσι και σουτ του Λέτο. Ο Αργεντίνος ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού» και μόνιμη πηγή κινδύνων για τους αντιπάλους του. Ο Φερέιρα δικαιώθηκε για την επιμονή του στον Κουίνσι ο οποίος είναι διεισδυτικός και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια.

Ελάχιστη βοήθεια ο Παναθηναϊκός είχε από τον Τοτσέ, ενώ ο Ρούντολφ στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα έδειξε πως έχει καλύτερα στοιχεία από τον Ισπανό.

Θα βρεθεί λύση

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αν δεν υπάρξουν συνταραχτικές ανατροπές. Παρόλα αυτά απ’ όλη αυτή την ιστορία κάτι καλό θα βγει για το «τριφύλλι», αφού στην ΠΑΕ κάτι κινείται και η κατάσταση δεν έχει βαλτώσει. Μπορεί η εξεύρεση λύσης να πάρει μήνες, αλλά θα βρεθεί η άκρη και η «πράσινη» ΠΑΕ θα αποκτήσει ισχυρή διοίκηση.

Ο mister MIG θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα γνωρίζουν αν θα περιμένουν κάτι απ’ αυτόν ή όχι. Δεν θα ζουν δηλαδή με μία ελπίδα και ο «Βγενό» ή θα γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ή θα εξαφανιστεί από τον μικρόκοσμο του συλλόγου. Το πιθανότερο είναι το δεύτερο σενάριο, αλλά με τον Βγενόπουλο πάντα πρέπει να κρατάμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να σταματήσει και το… ξεκατίνιασμα μεταξύ των μετόχων του Παναθηναϊκού, γιατί εδώ δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος. Χαμένες βγαίνουν όλες οι πλευρές και κυρίως η ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ