OPINIONS

Χειροκροτούσαν και τα...σημαιάκια

Χειροκροτούσαν και τα...σημαιάκια
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη θετική αύρα που υπήρχε στο "Καραϊσκάκης" στον φιλικό ματς με τη Μπεσίκτας και τη συσπείρωση του κόσμου, απέναντι στα δικαστικά και στα... παραδικαστικά.

Όταν πηγαίνεις κυριακάτικα, στις 9 Αυγούστου για να δεις ένα φιλικό παιχνίδι στην άδεια πόλη, αντί να προτιμήσεις τις παραλίες, δεν είναι ότι καλύτερο για να περάσεις ευχάριστα τη βραδιά σου και τις περισσότερες φορές μετανιώνεις για την επιλογή σου. Δεν το είπαμε όμως αυτό μετά το ματς Ολυμπιακός - Μπεσίκτας, καθώς δεν θεωρήσαμε ότι ήταν ένα χαμένο βράδυ.

Κι αυτό γιατί είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα, σε ένα ματς που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, ζωντάνια και νεύρο, πλην του τελευταίου πεντάλεπτου, όπου έγινε η μικροσύρραξη.

Το σπουδαιότερο που αποκομίσαμε ήταν η καλή διάθεση όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που προς γενική κατάπληξη γέμισαν το απέναντι πέταλο από την "7" και όχι την "7".

Άπαντες λοιπόν χειροκροτούσαν και ενθάρρυναν τους παίκτες του Ολυμπιακού, στις καλές, αλλά και τις άτυχες προσπάθειες τους, με ενδεικτική, την περίπτωση του Τζίμι Ντουρμάζ. Ο διεθνής επιθετικός που ήταν πέρυσι στο μάτι του κυκλώνα, αντιμετωπίσθηκε ως καινούργια μεταγραφή και καταχειροκροτήθηκε , ακόμη κι όταν έχανε τη μπάλα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η καλή διάθεση του κόσμου φάνηκε πριν από τον αγώνα, όταν μπήκε με βερμούδα στο χορτάρι ο Καμπιάσο και αποθεώθηκε, πριν ακόμη φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με την καλή διάθεση του κόσμου, αλλά και με τις εύστοχες επισημάνσεις από τα μεγάφωνα του "Καραϊσκάκης" για την απίστευτη συσπείρωση των οπαδών του Ολυμπιακού στις δύσκολες στιγμές. Τα δικαστικά και τα... παραδικαστικά, οι δίκες κι οι...καταδίκες έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περίμεναν οι εμπνευστές τους. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήρθε πιο κοντά στην ομάδα, αηδιασμένος από τον πόλεμο που κάνουν ... εχθροί κι φίλοικαι απειλεί το ιστορικό ρεκόρ των εισιτηρίων διαρκείας, το φράγμα των 18.250 εισιτηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν είναι όμως τα εισιτήρια το σημαντικότερο, αλλά η διάθεση του κόσμου για νέες νίκες, νέα πρωταθλήματα, νέες διακρίσεις. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είχε τόσο θετική αύρα το "Καραισκάκης", απέναντι στους παίκτες, στη διοίκηση και τον προπονητή. Όπως προαναφέραμε, χειροκροτούσε και τα...σημαιάκια

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την είσοδο του "εχθρού" Στέφανο Καπίνο στο "Καραισκάκης" ακούστηκαν αρχικά σποραδικές υπόκωφες αποδοκιμασίες, που γρήγορα σκεπάστηκαν από καθολικό χειροκρότημα, κάτι που έκανε και τους... αντιφρονούντες να γίνουν συμπαθούντες. Και φυσικά ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναικού, που έτρεμε το φυλλοκάρδι του κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ανταπέδωσε ανακουφισμένος και περιχαρής το χειροκρότημα. Στην ίδια εστία που είχε γίνει προ πολλού "κόκκινο πανί".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά χειροκροτήθηκαν αφειδώς οι Πάρντο, Φινμπόγκανσον, Φουστέρ, Μανιάτης. Ο πρώτος για τις ενέργειες του, ο δεύτερος για την αρχοντιά και το γκολ που πέτυχε, ο τρίτος γιατί θα είναι ο αγαπημένος "βρέξει, χιονίσει" και ο τέταρτος για την αφοσίωση προς την ομάδα και τον...εαυτό του, χάρη στην επάνοδο -ρεκόρ στην ενεργό δράση.

Το κλίμα είναι τέλειο στον Ολυμπιακό, εν αναμονή των τελευταίων αγορών και πωλήσεων παικτών. Αν κρατηθεί το ισοζύγιο, δεν φύγουν παίκτες -ινδάλματα και αποκτηθεί και ένας στόπερ επιπέδου Καμπιάσο, θα έχουμε μια ονειρική χρονιά στον Πειραιά. Όλα προς τα εκεί συνηγορούν, όταν η λέξη "κορεσμός" δεν έχει θέση στο λεξιλόγιο της διοίκησης και των φιλάθλων. Κι όταν οι Παναθηναικός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν κάνουν το... άλμα για να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό, που διαρκώς ξεφεύγει στην κούρσα της κορυφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ