OPINIONS

Χαμός με τη λίστα του Europa League

Χαμός με τη λίστα του Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης προβληματίζεται για τη λίστα του Γιουρόπα Λιγκ, με τα νέα δεδομένα και την επανεμφάνιση του Φουστέρ, και δικαιώνει τον Σίλβα, που ήθελε το... ξελάφρωμα του ρόστερ με αρκετές αποχωρήσεις.

Για τέταρτο συνεχόμενο ματς, ο Ολυμπιακός σεβάστηκε τους φιλάθλους του, έπαιξε με το πόδι στο γκάζι, αλλά τώρα πλέον τα δεδομένα για τη λίστα του Γιουρόπα Λιγκ είναι ασαφή.

Η αρμάδα του Σίλβα συνεχίζει μετά το δεύτερο ημίχρονο της Νέας Σμύρνης, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τους δυο αγώνες με τα Χανιά να σέβεται τον εαυτό της και τον κόσμο της. Δεν θα επεκταθούμε, τα έχουμε πει κι άλλες φορές και ελπίζουμε για το καλό του κλαμπ, αλλά και των φιλάθλων που το τιμούν με την παρουσία τους στις εξέδρες, να συνεχίσουν να προσφέρουν οι παίκτες του Σίλβα γκολ και θέαμα.

Έλα όμως που μπερδευτήκαμε σχετικά με τη λίστα του Γιουρόπα Λιγκ, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και το μόνο σίγουρο πλέον είναι η είσοδος του Τζίμι Ντουρμάζ.

Από εκεί και πέρα παραμένει αδιαμφισβήτητο ότι τρεις θα μπουν και τρεις θα βγουν. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, όσο το ρεπορτάζ θεωρούσε σίγουρη την αποχώρηση των Πουλίδο, Μανιάτη, Ερνάνι, Φινμπόγκανσον, κάτι όμως που ανατράπηκε τόσο με τη χρησιμοποίηση του Μεξικανού και την άρνηση του να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και με τις δηλώσεις του Έλληνα χαφ, που θα... κριθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος. Ο Φινμπόγκανσον από την άλλη, το έχει κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν θα ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, πρέπει όμως να βρει η Σοθιεδάδ ομάδα της αρεσκείας του, που θα δώσει βέβαια και ένα σεβαστό ποσόν τον Ολυμπιακό, γιατί έχει προπληρώσει αρκετά χρήματα ο πρωταθλητής. Κι όταν φύγει ο Ισλανδός, αυτόματα προβιβάζεται σε δεύτερο σέντερ φορ ο Πουλίδο και παύει το πείραμα χρησιμοποίησης του Σεμπά σε θέση κεντρικού επιθετικού.

Μια άλλη συζήτηση είναι τι θα γίνει με τον Ερνάνι. Ο παίκτης ήταν υπ' ατμόν, πήγε στην Πορτογαλία στις γιορτές, οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα μείνει εκεί, αλλά επέστρεψε και διακρίθηκε στο ματς με τα Χανιά. O τραυματισμός του όμως αποδείχθηκε σοβαρός, βγαίνει δυστυχώς νοκ άουτ , αφού δεν προλαβαίνει τα ματς με την Άντερλεχτ και δεν θα δηλωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, εκτός κι αν ο Σίλβα δει πολύ μακριά.

Στα χαφ εξάλλου υπήρχαν, αλλά ήταν ωσεί παρόντες, οι Μπουχαλάκης, Μανιάτης που επανέρχονται σιγά-σιγά, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν στη λίστα. Έξω από την πόρτα καραδοκεί ο Νταβίδ Φουστέρ και μπορεί να αντικαταστήσει τον έναν από τους δύο.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την επισήμανση του Ολυμπιακού ότι δεν θα γίνει μεταγραφή, αν όμως φύγουν οι Πουλίδο, Φινμπόγκανσον, δύσκολα θα συμβιβαστεί ο Σίλβα με δίδυμο τους Ιντέγε - Σεμπά. Και συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος χωρίς νέα άφιξη στο Ρέντη, την εποχή Μαρινάκη.

Σε αυτό το παζλ να προσθέσουμε και την προσθήκη του Ιωαννίδη, που είναι γηγενής και μπορεί να μπει στη λίστα, χωρίς να εκτοπίσει κάποιον πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή.

Στο ματς με τα Χανιά εξάλλου, αποδείχθηκε πόσο δίκιο είχε ο Σίλβα που ζητούσε επίμονα το ξαλάφρωμα του ρόστερ. Με τα Χανιά έπαιξαν οι Τσιμίκας, Αυλωνίτης, Σάλιακας, Ζντιέλαρ, Μανιάτης, Φουστέρ, Πουλίδο και δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Κολοβός, Μπουχαλάκης, Βούρος, Τζανδάρης. Που θα χωρούσαν οι Γιαννιώτας, Μπεν, Γούτας;

Η λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τερματοφύλακες:Ρομπέρτο, Καπίνο

Αμυντικοί:Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Μαζουακού, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος.

Μέσοι:Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς

Επιθετικοί:Σεμπά, Φινμπόγκασον, Ιντέγιε, Πάρντο, Πουλίδο, Ερνάνι

Λίστα Β: Χουτεσιώτης, Λάτσι, Σάλιακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ