OPINIONS

Του χρόνου έτοιμος και για τα νοκ άουτ

Του χρόνου έτοιμος και για τα νοκ άουτ
Μανιάτης INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την κακοτυχία των ερυθρολεύκων, την Γιουνάιτεντ που έγινε... Προοδευτική και τονίζει πως τη νέα σεζόν θα δούμε έναν ακόμα καλύτερο Ολυμπιακό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 3-2 και ο πρωταθλητής ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ με νίκες επί της Μπενφίκα, της Άντερλεχτ και της Μάντσεστερ, ήταν άψογος στα παιχνίδια των ομίλων και του χρόνου θα είναι έτοιμος και για τα νοκ αουτ ματς, θα τα διαχειρίζεται καλύτερα.

Ναι μεν μπήκε φοβισμένα στο Ολντ Τράφορντ, αφού δεν τα ...έχει τα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά όσο περνούσε η ώρα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελείωσε το ματς με 51%-49% κατοχή μπάλας σε ένα δύσκολο γήπεδο. Ναι μεν χάθηκε η πρόκριση και η μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν παραδόθηκε άνευ όρων όπως τις παλιές εποχές.

Ανάγκασε τους παίκτες της Μάντσεστερ να μένουν πεσμένοι επί ένα τετράλεπτο, χωρίς να ενοχλείται ο διαιτητής, τα ball boys να καθυστερούν και να πετούν στον αγωνιστικό χώρο δυο μπάλες, λες και δεν ήμασταν στο Ολντ Τράφορντ, αλλά στο γήπεδο της Προοδευτικής. Να πηγαίνουν οι Άγγλοι στο κόρνερ για να παγώσουν τον χρόνο...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήταν ένα ματς, όπου ο Ολυμπιακός λόγω της κακοτυχίας του πήγε χωρίς σέντερ φορ και όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Βαλντές, ένιωσαν οι Άγγλοι αμυντικοί την πίεση, ενώ ως τότε χαραμιζόταν ο Κάμπελ σε ένα άχαρο ρόλο.

Η ιστορία βέβαια έγραψε ότι η Μάντσεστερ έκανε την ανατροπή, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ, κι αν η φάση του 40΄ γινόταν γκολ, όλα θα ήταν διαφορετικά. Βέβαια με το "αν" δεν γράφεται η ιστορία και όπως και να το κάνουμε η Γιουνάιτεντ παραμένει Γιουνάιτεντ και την αντιμετωπίζουν διαφορετικά οι διαιτητές απ ότι τον Ολυμπιακό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ίσως το 2-0 δημιούργησε, όπως είναι λογικό, μεγάλες προσδοκίες και η αντιμετώπιση του αποκλεισμού θα ήταν διαφορετική αν ο Ολυμπιακός έφερνε ισοπαλία στο "Καραισκάκης" και έχανε 1-0 στην Αγγλία. Κρατάει όμως στο ενεργητικό του ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δυο γκολ διαφορά, κι αυτό θα είναι παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά, όπου θα είναι έτοιμος και για τα νοκ αουτ ματς.

Η επιστροφή είχε κατεβασμένα κεφάλια για την ευκαιρία που χάθηκε και κραυγές για τον διαιτητή, αλλά σε καμία περίπτωση ντροπή για το 3-0, όπως γινόταν πριν απο μερικά χρόνια. Κι αυτό είναι ένα ακόμη ένα κέρδος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να ...κατεβεί από το ευρωπαϊκό σύννεφο και να προσαρμοσθεί στην ελληνική πραγματικότητα. Το πρωτάθλημα το έχει κατακτήσει , πρέπει να σηκώσει και το Κύπελλο μέσα στο ΟΑΚΑ με νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναικού. Έτσι θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την εφετινή περίοδο, με την κατάκτηση του νταμπλ και τον αποκλεισμό από τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ για ένα γκολ, από τη μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΥΓ: Ο Μανιάτης πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να μη τα βάζει συνεχώς με τους συμπαίκτες του. Να μην "ορμάει" στον Μαρκάνο και τον Ρομπέρτο μετά το δεύτερο και τρίτο γκολ. Δεν είναι αυτή η δουλειά του αρχηγού και μάλιστα μπροστά στα μάτια των θεατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ