OPINIONS

Το "θαύμα" της Κηφισιάς

Το "θαύμα" της Κηφισιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης εξηγεί την πορεία του ΑΟ Κηφισιάς, που τερμάτισε πρώτος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος βόλεϊ , αλλά είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, αν δεν βρεθούν χορηγοί

Αν ρίξετε μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 ανδρών βόλει, θα διαπιστώσετε με έκπληξη ότι στην κορυφή βρίσκεται η σταχτοπούτα Κηφισιά, ακολουθεί ο Φοίνικας Σύρου, μετά ο Ολυμπιακός, σε τριπλή ισοβαθμία και μόλις τέταρτος είναι ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ.

Για τον Φοίνικα Σύρου, γνωρίζετε πολλά, αφού μας απασχόλησε πολλάκις στο παρελθόν , με παρουσίες σε τελικούς και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, με προπονητή τον Νίκο Νεόφυτο, χάρη στην αγάπη των Συριανών.

Στην Κηφισιά όμως συντελείτε ένα μικρό θαύμα, αφού κάθε χρόνο αλλάζουν τα πάντα, με μοναδικές σταθερές τον προπονητή Κώστα Αρσενιάδη και τον πασαδόρο Δημήτρη Νικολάκη, αλλά η ομάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο ΑΟ Κηφισιάς θυμίζει λίγο στη φιλοσοφία, τη σουηδική εταιρεία ΙΚΕΑ. Κάθε χρόνο πετυχαίνει μεγάλες νίκες και οι πλουσιότεροι αντίπαλοι του δελεάζουν τους παίκτες τους με χρήματα, με αποτέλεσμα την ομαδική αποχώρηση. Νομίζουν ότι η επιτυχία της ομάδας βασίζεται στους αθλητές, αλλά πλανώνται πλάνη οικτρά. Έτσι ο Αρσενιάδης μένει χωρίς υλικό, περιμένει ποιοί παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι και χωρίς στέγη, τους μαζεύει την τελευταία στιγμή στην Κηφισιά και οικοδομεί από την αρχή μια νέα ομάδα, με θαυμαστά αποτελέσματα.

Το "θαύμα" της Κηφισιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φέτος μάλιστα είχε την τύχη να βρει ...στο δρόμο, δυο σπουδαίους αθλητές, κορυφαίους στις θέσεις τους. Τον σπεσιαλίστα στην υποδοχή Κώστα Χριστοφιδέλη, που ξεχειλίζει από εμπειρία και τον κορυφαίο Έλληνα λίμπερο Γιώργο Στεφάνου. Και οι δυο απομακρύνθηκαν από τον Ολυμπιακό στο βωμό της πολιτικής "χάσαμε το νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, θα αλλάξουμε και τα καρεκλάκια στο Ρέντη". Έτσι, με δεδομένο την παραμονή τους στην Αττική, λόγω οικογένειας και επαγγελματικών υποχρεώσεων έψαξαν ομάδα στην Αθήνα. Και στην πρωτεύουσα, στο πρωτάθλημα του βόλει, υπάρχουν οι λιγότερες ομάδες σε σχέση με τα άλλα σπορ. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός και η Κηφισιά. Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούσαν στην Κηφισιά, όπου ο Αρσενιάδης έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Δυο σπουδαίοι και έτοιμοι παίκτες, δεν του έτυχαν ποτέ στη θητεία του και πάνω σε αυτούς έχτισε τη νέα ομάδα, ενώ είχε ήδη το βαρύ πυροβολικό Ζόραν Γιοβάνοβιτς και τον κορυφαίο Έλληνα πασαδόρο Δημήτρη Νικολάκη, που αδίκησε τον εαυτό του. Τον πλάνεψε η ντόλτσε βίτα της Κομοτηνής(η νυχτερινή ζωή της συγκρίνεται μόνο με της Αθήνας) και ασχολήθηκε σοβαρά με το βόλει όταν επέστρεψε στην πρωτεύουσα και έκανε οικογένεια. Αξιοποίησε τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, βρήκε ένα ... διαμάντι από τη Σάντα Λουτσία, τον κεντρικό Μπίσετ που έκανε ιδανικό δίδυμο με τον Νίκο Παπαγγελόπουλο. Μια σούπερ επτάδα και από εκεί και πέρα μοναδική αλλαγή τον Όλεγκ Κόβαλτσουκ. Οι υπόλοιποι παίκτες (Κάπελλας, Φραγκιαδάκης, Κόντος, Γαβριήλ, Παπαδάκης, Ροβιθάκης, Οικονομόπουλος) είναι ρολίστες και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τους βασικούς και ιδιαίτερα τους επιβαρυμένους Στεφάνου(34 ετών), Χριστοφιδέλη(38 ετών). Γι αυτό και ο Κώστας Χριστοφιδέλης είπε ευθαρσώς "στόχος μας είναι να κλέψουμε το κύπελλο, γιατί δεν αντέχουμε μια σειρά αγώνων στα πλει οφ, ειδικά απέναντι στο πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού"

Το "θαύμα" της Κηφισιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απο εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι οικονομικό, αφού η ομάδα στηρίζεται στην οικονομική συνεισφορά λίγων ανθρώπων, του Κώστα και του Γιάννη Κόντου, την προσπάθεια του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και τις γνωριμίες του πρώην Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη και του Θόδωρου Δεληγιαννάκη.

Για να επιβιώσει η Κηφισιά χρειάζεται να στηριχθεί άμεσα, αλλιώς όλα όσα έχει πετύχει στον πρώτο γύρο κινδυνεύουν να χαθούν, γι αυτό πρέπει ο Δήμος να αγκαλιάσει περισσότερο την προσπάθεια.

Αξίζει οι χορηγοί να επενδύσουν στο προϊόν και πρέπει ο κόσμος να πάει στο γήπεδο. Με τόσες εταιρείες-γίγαντες που εδρεύουν στην περιοχή Αμαρουσίου-Κηφισιάς είναι λυπηρό να μην υπάρχουν τρεις-τέσσερις να συνδράμουν οικονομικά το εγχείρημα.

Ο Φοίνικας Σύρου εξάλλου χάρη στο Δήμο, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια και τους Συριανούς έκανε μια ανταγωνιστική ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο σύνολο και στην σκληρή δουλειά του Πιάτσα, που ευελπιστεί να φανεί στα τελικά του Κυπέλλου και των πλέι οφς. Ενδεικτικό της κατάστασης στο Ρέντη, είναι ότι το πρωί του χαμένου αγώνα με την Κηφισιά, έκανε δίωρη προπόνηση , όπου τραυματίσθηκε και ο Όγκουρτσακ.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, έστησε εντελώς λάθος την ομάδα, αφού δεν αντικατέστησε επάξια τους Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς και αντί του Καλμαζίδη, πήρε τον Ζελιάσκοφ. Νωρίς πάντως κατάλαβαν τα σφάλματα τους, επανέφεραν τον Καλμαζίδη, απέκτησαν τον Τακουρίδη και ψάχνουν ξένο ακραίο με υποδοχή. Πιστεύουν ότι προλαβαίνουν, αφού και πέρυσι δεν ήταν πρώτοι με τη λήξη του πρώτου γύρου.

Όπως κι αν έχει η κατάσταση, προβλέπεται συναρπαστική μάχη για τον τίτλο, με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Φοίνικα να έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ