OPINIONS

Τι χρεώνουν στον Σίλβα

Τι χρεώνουν στον Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει τα υπέρ και τα κατά του Σίλβα, όσον αφορά στα ματς με Άρσεναλ, Άντερλεχτ, ΑΕΚ, αλλά και τον παροπλισμό και τις εμμονές του με διάφορους παίκτες.

Μπορεί ο Μάρκο Σίλβα να κατέκτησε το πρωτάθλημα και να οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρώτο διπλό της ιστορίας του στην Αγγλία, στον Πορτογάλο τεχνικό όμως χρεώνουν και τους... τρεις τελικούς που έχασε με την Άρσεναλ, την Άντερλεχτ και την ΑΕΚ στο κύπελλο, αλλά και τις εμμονές σε κάποιους παίκτες.

Ο Σίλβα έγινε πολύ γρήγορα σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος όμως δεν τα κατάφερε στα ματς που έκριναν τίτλους, ή προκρίσεις.

1. Στο ματς με την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός ήθελε τρία αποτελέσματα. Νίκη, ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά. Έπαιξε στα ίσια και όχι συντηρητικά, αλλά έχασε με 0-3.

2. Στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ όλα έδειχναν ότι θα ανατρέψει το 0-1 των Βρυξελλών, τα λάθη τακτικής όμως έφεραν τον αποκλεισμό στην παράταση.

3. Στον τελικό με την ΑΕΚ, άφησε έξω βασικούς παίκτες και ο Ολυμπιακός έχασε εύκολα το Κύπελλο.

Στον Σίλβα χρεώνεται επίσης η μη αξιοποίηση του Φινμπόγκασον που έφυγε από την Ελλάδα, του Γιαννιώτα και του Αυλωνίτη και τον παροπλισμό του Κασάμι και ιδιαίτερα του Καμπιάσο σε κρίσιμα ματς. Αντίθετα, είχε εμμονή με τον Ερνάνι, ο οποίος δεν πρόσφερε το παραμικρό, αλλά και τον Σεμπά.

Με όλα τα παραπάνω, δεν ακυρώνεται η δουλειά του Σίλβα, γιατί έκανε "διπλό" στο Λονδίνο και στο Ζάγκρεμπ, κέρδισε δυο φορές στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με καλή απόδοση και έριξε τέσσερα στην ΑΕΚ και τρία στον Παναθηναϊκό. Καθιέρωσε τον Φορτούνη στην ενδεκάδα και η ομάδα είχε καλή απόδοση, ακόμη κι όταν είχε κριθεί το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με άλλες περιόδους που δεν βλεπόταν, μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Ο νέος προπονητής πλέον είναι ο Βίκτορ Σάντσεθ, στον οποίο πολλοί πιστώνουν τα καλά αποτελέσματα του Μίτσελ, γι' αυτό και την επόμενη χρονιά με την αποχώρηση του ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω 5 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και αντικαταστάθηκε με τον Περέιρα, που πήρε το πρωτάθλημα. Πηγές από το Ρέντη αναφέρουν ότι είχε διαφωνήσει με τον Μίτσελ για το στήσιμο του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ. Ο Σάντσεθ ήθελε συντηρητικό παιχνίδι μετά το 2-0 του Πειραιά και ο Μίτσελ προτίμησε το ανοιχτό, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό με 0-3.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η προετοιμασία και το στήσιμο της ομάδας θα γίνει με τον Σάντσεθ που έχει προπονητική εμπειρία ως πρώτος, λίγο λιγότερη απ' όση ο Σίλβα στην Πορτογαλία (Εστορίλ, Σπόρντινγκ) και ο Μίτσελ στην Ισπανία (Βαγεκάνο, Χετάφε, Σεβίλλη). Πάνω απ' όλα όμως γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, είναι μετρ της τακτικής και τον ξέρουν και τους ξέρει όλους στο Ρέντη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ