OPINIONS

Tα ψέματα τελείωσαν

Tα ψέματα τελείωσαν
Προβολέας ωραία φωτογραφία καιρός INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την υποχρέωση των παικτών του Ολυμπιακού να κερδίσουν τα επόμενα δυο ή τρία ματς μέχρι το τέλος και την... "ψύχωση" που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την καρέκλα του Μίτσελ.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αλήθειας ή καλύτερα , "τα ψέματα τελείωσαν" για τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού, αφού σχεδόν όλοι τους έδωσαν ελαφρυντικά για τις τελευταίες ήττες, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να κερδίσουν τα τρία ματς που έχουν απομείνει.

Οι ήττες λοιπόν από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα , μπορεί να ..πόνεσαν, που πόνεσαν, υπήρχε όμως η ρεβάνς με τη Γιουνάϊτεντ, αλλά και η μεγάλη νίκη 2-0 στο Καραϊσκάκης, που ενήργησαν ως μαξιλαράκια για τους κραδασμούς που θα προκαλούσαν υπό άλλες συνθήκες. Πάνε λοιπόν αυτές.

Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη, καθώς ο Ολυμπιακός έχασε από τον Αστέρα στην Τρίπολη και από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Κι αυτές δεν ... μέτρησαν γιατί ο Ολυμπιακός ήταν αδιάφορος και κανένας δεν μπορούσε να τον κατηγορήσει ότι επηρέασε τη βαθμολογική κατάσταση και τη μάχη του υποβιβασμού.

Τώρα όμως απομένουν τρία παιχνίδια και στη χειρότερη δύο, με τον Απόλλωνα στο Καραισκάκης, συνδυασμένο με φιέστα και ο επαναληπτικός του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με την "ελαφρά ταξιαρχία" επομένως πρέπει να κερδίσει , γιατί αν δεν το κάνει, θα στείλει στη Β Εθνική κάποιες άλλες ομάδες και βάση της λογικής είναι ανώτερος και πρέπει να κερδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιπροσθέτως υπάρχει και το ηθικό κομμάτι, αφού το αφεντικό του Απόλλωνα καταφέρθηκε πολλές φορές κατά του Ολυμπιακού, μίλησε για πρωτάθλημα χωρίς κύρος , κι αν δεν το γνωρίζουν Μίτσελ και παίκτες, οφείλει κάποιος να τους το πει. Δεν υπάρχει λοιπόν αδιαφορία γι αυτό το ματς, που θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε για το μεγάλο παιχνίδι του Απριλίου στην Τούμπα.

Στη Θεσσαλονίκη εξάλλου, δεν χρειάζεται νίκη. Και η ισοπαλία αρκεί, αλλά ο κόσμος και η ιστορία του κλαμπ επιβάλουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για να αποδείξουν παίκτες και προπονητής, ότι οι προηγούμενες ήττες οφειλόταν σε έλλειψη κινήτρου και όχι σε ντεφορμάρισμα της ομάδας. Κι αν έρθει αυτή η νίκη, πρέπει να κερδίσουν και στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ή τον ΟΦΗ.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός κάνει δυο νίκες και δεν χάσει στην Τούμπα η χρονιά θα τελειώσει μια χαρά, αλλά σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα τα πράγματα. Όχι γιατί η ομάδα του Μίτσελ έχει να αποδείξει τίποτα, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός τα θέλει όλα, όταν μάλιστα έχει φανερώσει στο πρωτάθλημα τις αρετές του και τη διαφορά που τον χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και φυσικά κρίνεται και ο Μίτσελ, που ναι μεν είναι μπροστά στις χαρές, αλλά στα άσχημα αποτελέσματα του φταίνε μια οι δημοσιογράφοι και μία οι παίκτες. Ούτε αυτός έχει να αποδείξει κάτι, αλλά όπως είναι τοις πάσι γνωστό, στον Ολυμπιακό τα τρόπαια είναι "ψύχωση" καλώς η κακώς κι αυτό ο Ισπανός πρέπει να το γνωρίζει. Κι αυτός είναι που επιλέγει τους παίκτες, αυτός τους ετοιμάζει ψυχολογικά πριν από κάθε ματς.

Όπως πήρε τη μερίδα του λέοντα για τις νίκες επί της Άντερλεχτ και της Μάντσεστερ με προβολή βίντεο τύπου Γκουαρντιόλα, έτσι πρέπει να πάρει και το μερίδιο του επειδή οι παίκτες στα Γιάννινα έμειναν στο πούλμαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ