OPINIONS

Στόχος για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Στόχος για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον επικείμενο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και την σημασία που μπορεί να έχει για τις δύο ομάδες σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά αποτελέσματα.

Πάμε λοιπόν για ημιτελικό κυπέλλου Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, μια διοργάνωσης που μπορεί να είναι πρώτος στόχος για τον νταμπλούχο, ανάλογα με τα αποτελέσματα με τη Μάντσεστερ, ενώ ήταν εδώ και καιρό η μόνη διέξοδος για τον ΠΑΟΚ του Στέφενς.

Ας δούμε τα δεδομένα των δυο μεγάλων ημιτελικών, με μια μικρή αμφιβολία για τις ημερομηνίες σε περίπτωση που προκριθεί ο ένας από τους δυο στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών κυπέλλων και σίγουρο αδιέξοδο σε περίπτωση που αποκλείσουν τη Μάντσεστερ και την Μπενφίκα.

Κι αυτό γιατί ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 26 Απριλίου, στις 20 του ίδιου μήνα είναι το Πάσχα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει στις 13 και 20 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός 1, 8 Απριλίου και υπάρχει και εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ. Τέλος πάντων αυτό θα είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα.

Ας δούμε τώρα πως αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο, το οποίο βέβαια μπορεί να περιμένει, αφού ο Ολυμπιακός ασχολείται από το βράδυ της Τετάρτης με τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μεσολαβούν τα παιχνίδια με τις κρητικές ομάδες, τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκης (15 Φεβρουαρίου) και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (22 Φεβρουαρίου), που θα θεωρηθούν προθέρμανση. Φυσικά στόχος παραμένει το αήττητο, αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σβηστές μηχανές.

Από εκεί και πέρα αν ο Ολυμπιακός αποκλεισθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει ως ένα και μοναδικό στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου, με δεδομένο το πρωτάθλημα, κι αυτό θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον των οπαδών του που θα γεμίσουν το "Καραϊσκάκης" με τον ΠΑΟΚ και το μέρος που τους αναλογεί στο ΟΑΚΑ, σε περίπτωση που περάσουν στον τελικό. Η κλήρωση ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά, για να μείνει ζωντανή Μάρτιο και Απρίλιο.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, θα στρέψει από τώρα το ενδιαφέρον του στα ματς με τον Ολυμπιακό, αφού η χρονιά θα σωθεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου και μετά θα ασχοληθεί με τα πλέι οφς, όπου είναι σχεδόν το ίδιο να ξεκινάς από την πρώτη ή τη δεύτερη ή την τρίτη θέση.

Ως τροπαιούχος θα μπει με άλλο αέρα στη μάχη και είναι λογικό ο Στέφενς να επικεντρωθεί σε αυτά τα παιχνίδια. Και σίγουρα του ήρθε καλύτερα ως αντίπαλος ο Ολυμπιακός απ' ότι ο Ατρόμητος. Όχι λόγω δυναμικότητας, ίσα ίσα, αλλά για το όνομα του αντιπάλου, που κάνει "γκελ" σε κόσμο και παίκτες.

Βέβαια δεν πρέπει να λογαριάζουμε χωρίς τον Παναθηναϊκό, που λογικά θα βρεθεί στον τελικό σε περίπτωση που περάσει τον ΟΦΗ και του ταιριάζει απόλυτα το νοκ άουτ ματς. Γιατί είναι διαφορετικά να παίξεις για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι, παρά σε δυο, όπου η ανωτερότητα του αντιπάλου σου δίνει μειονέκτημα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι εικασίες, η πρόκριση όμως του Ολυμπιακού, σε βάρος του πιο αξιόμαχου εφετινού αντιπάλου του, του Ατρόμητου (δεν δέχθηκε γκολ επί 6 ημίχρονα) δίνει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον στο Κύπελλο, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ