OPINIONS

Στο μυαλό του Σίλβα

Στο μυαλό του Σίλβα
Σίλβα Μάρκο INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τα νέα πρόσωπα που αγωνίστηκαν στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά και την ενδεκάδα αίνιγμα με την Μπάγερν την ερχόμενη Τετάρτη.

Όσοι είδαν το ματς με τον Πλατανιά ως παιχνίδι... προθέρμανσης με τη Μπάγερν, σίγουρα δεν έβγαλαν ασφαλή συμπεράσματα, όχι τόσο λόγω της απόδοσης του Ολυμπιακού, αλλά εξαιτίας της διαχείρισης του από τον Μάρκο Σίλβα.

Hενδεκάδα έκρυβε εκπλήξεις και μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με τη δήλωση του Πορτογάλου προπονητή "δεν ασχολούμαστε ακόμη με τη Μπάγερν, παρά μόνο με τον Πλατανιά". Πράγματι, άφησε εκτός αποστολής τον Κασάμι, που είχε να παίξει έτσι κι αλλιώς πολύ καιρό και δεν είναι έτοιμος, κάτι που προεξοφλεί και τον αποκλεισμό του από την ενδεκάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ταυτόχρονα έβαλε στην ενδεκάδα τους Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, που δεν μπορούν να παίξουν με τη γερμανική ομάδα, λόγω απουσίας από τη σχετική λίστα ο πρώτος και εξαιτίας της τιμωρίας του ο δεύτερος. Επικύρωσε εξάλλου και την υπόσχεση του προς τον Σουηδό, ότι δεν θα τον αδικήσει και ο Ντουρμάζ τον δικαίωσε, γι αυτό και για πρώτη φορά χειροκροτήθηκε έντονα κατά την αντικατάσταση του, απ όλους τους θεατές. Πέτυχε το πρώτο γκολ, ασίστ στο τρίτο, έκανε σωστές μεταβιβάσεις και μαζί με τον Τσόρι ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα. Τσόρι, είπαμε Τσόρι και θυμηθήκαμε πόσο έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια, αν και τα φώτα ήταν στραμμένα στον Φορτούνη. Ο Αργεντίνος έδωσε την κάθετη πάσα στον Ντουρμάζ και είχε δοκάρι, όπως και με τον Λεβαδειακό, ενώ πέτυχε και το περίτεχνο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Αντίθετα ο εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για δυο αγωνιστικές Μιλιβόγεβιτς , έδειξε πάλι επιπολαιότητα, καθώς από δικό του ( επαναλαμβανόμενο) λάθος έχασε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και επέτρεψε στον Πλατανιά να κερδίσει πέναλτι στο πρώτο λεπτό, ενώ έκανε και δεύτερη γκάφα στη συνέχεια που δεν κόστισε. Το μόνο... θετικό του Σέρβουείναι ότι βοήθησε τον Ρομπέρτο να μας θυμίσει ότι είναι πολύτιμος, ακόμη κι όταν δεν πιέζεται η ομάδα του. Βέβαια στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να κάνει κι άλλες σωτήριες επεμβάσεις, όπως το σουτ του Πάγκαλου στο 70', κάτι που προκάλεσε και τη δυσφορία της εξέδρας που έβλεπε τους παίκτες να σκέφτονται πρόωρα την αναμέτρηση με τη Μπάγερν.

Το νέο πρόσωπο ήταν ο Ιντέγε που είναι βέβαια πολύ νωρίς για να κριθεί. Παρόλα αυτά έδειξε ότι είναι δυνατός, κινητικός, δεν περιμένει τη μπάλα όπως ο προκάτοχος του, ενώ όπως έδειξε και στο δεύτερο γκολ λειτουργεί ομαδικά. Στα αξιοπρόσεκτα της βραδιάς ο κεφάτος Μαζουακού, που το πήρε απόφαση ότι το μέλλον του είναι ο Ολυμπιακός και πέταξε τη... μάσκα της αδιαφορίας των φιλικών αγώνων.

Βέβαια με όλα αυτά που είδαμε το Σαββατόβραδο, αίνιγμα παραμένει η ενδεκάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Σίλβα ακύρωσε όλα τα ρεπορτάζ που προηγήθηκαν. Σίγουρα μπέρδεψε τους Γερμανούς, αλλά και όλο τον κόσμο, αφού όπως προαναφέραμε χρησιμοποίησε δυο παίκτες που θα δουν το ματς με την Μπάγερν από την εξέδρα και μετά από όλα αυτά ψάχνουμε και τους κόφτες που θα παίξουν στο σπουδαίο παιχνίδι. Ο Καμπιάσο δεν είναι έτοιμος, ο Κασάμι δεν μπορεί, αλλά και δεν είναι στα πλάνα, ο Μπουχαλάκης βρίσκεται στα...πιτς και το σενάριο με Σιόβα δεν δοκιμάσθηκε καν. Άρα, τόμπολα...

Φυσικά δεν πρέπει να μας παραπλανά η εικόνα του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Σχεδόν ποτέ δεν έπαιξε καλά πριν από ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, τουλάχιστον αυτή τη φορά "καθάρισε" τον αγώνα του πρωταθλήματος από νωρίς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ