OPINIONS

Σφήνα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Σφήνα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την Α1 βόλεϊ γυναικών που ξεκινάει με παγκόσμια πρωτοτυπία από την... τρίτη αγωνιστική και έχει δύο φαβορί, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και αουτσάιντερ τα Βριλήσσια.

Σφήνα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Να λοιπόν που ξεκινάει και η Α1 βόλεϊ γυναικών μετά από δεκαπενθήμερη αναβολή, λόγω του αλαλούμ με τις άδειες καταλληλότητας των γυμναστηρίων, σύμφωνα με την ΕΟΠΕ, αν και ο Ολυμπιακός διαρρέει ότι πρόκειται για σκανδαλώδη εύνοια της Ομοσπονδίας προς φίλα προσκείμενα σωματεία, μέχρι να βρουν λεφτά και αποκτήσουν ξένες.

Και σανμην έφτανε αυτό, το πρωτάθλημα με παγκόσμια πρωτοτυπία, ξεκινάει από την τρίτη αγωνιστική, με φαβορί τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και αουτσάιντερ τα Βριλήσσια!

Πάμε λοιπόν στον αγωνιστικό τομέα, όπου ο Ολυμπιακός, ως νταμπλούχος είναι φυσιολογικά το φαβορί, αφού μετά από δυο χρόνια έχει... κανονική διαγώνια την 34χρονη Ουγγαρέζα Κάταλιν Κις, πρώην αρχηγό της ΑΕΚ , που θέλει να αποδείξει πολλά στην τέως ομάδα της και να κλείσει την καριέρα της με επιτυχία.

Το μεγάλο όνομα όμως είναι η πανύψηλη Τσέχα Μονζόνι(1.93) , από τις κορυφαίες κεντρικές της Ευρώπης , ενώ παρέμειναν οι νεαρές και ταλαντούχες Χριστοδούλου, Κοσμά, Κωνσταντίνου, Κονόμι, και αποκτήθηκαν οι Γιώτα, Λαμπρούση.

Στο Ρέντη επέστρεψε ο Γιάννης Νικολάκης, μετά από ένα πέρασμα από το Αζερμπαιτζάν, ο προπονητής που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο(κύπελλο) στην ιστορία του συλλόγου. Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, με πρόεδρο την πρώην παίκτρια του, Φένια Παπαγεωργίου και προπονητή τον Απόστολο Οικονόμου, που παρέμεινε, παρά την περσινή αποτυχία(έχασε το πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας και 2-0 νίκες).

Κι επειδή τις νίκες τις φέρνουν οι διαγώνιες, αλλά τα πρωταθλήματα τα κερδίζουν οι κεντρικές που κάνουν τα μπλοκ στο τέλος των αγώνων όταν καίει η μπάλα, αποκτήθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού και MVP Δήμητρα Γιακουμή.

Έφυγε βέβαια από το Ρέντη με μισή καρδιά, επειδή δεν τα πήγαινε καλά με τον πρώην προπονητή Τέλη Σωτήρχο(παραιτήθηκε αργότερα), αλλά κοσμεί πλέον το ρόστερ της ΑΕΚ και είναι το βαρύ χαρτί της δευτεραθλήτριας. Το στοίχημα της ΑΕΚ είναι οι ξένες παίκτριες, κι αν της βγουν θα μπει δυνατά στη μάχη του τίτλου.

Η Ισπανίδα Μαρίσα Φερναντές, το 2009 πήρε σχεδόν μόνη της το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θα είναι το βαρύ πυροβολικό αν βρίσκεται βέβαια στην ίδια κατάσταση. Διακρίνεται για το πάθος της και τις ηγετικές ικανότητες της.

Η Μλαντένοβιτς είναι σπουδαία διαγώνια, πέρασε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας , ξεκίνησε πριν από λίγο τις προπονήσεις και η μεταγραφή της θα ολοκληρωθεί, αν αποδείξει ότι θα είναι σε καλή κατάσταση, σε δυο-τρεις εβδομάδες. Θα γράφαμε ότι όπλο της είναι ο κόσμος που γεμίζει τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αυτό καταρρίφθηκε πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 3 συνεχόμενες φορές εκεί στους τελικούς των πλει οφ, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε.

Τα Βριλήσσια των 5 τίτλων, επανέρχονται, χάρη στον χορηγό Nargile, που μετακόμισε από την Κηφισιά και έστησε , χάρη και στον ικανό προπονητή Μανώλη Ρουμελιώτη, μια ανταγωνιστική ομάδα. Μπορεί να σπάσει το δίδυμο, με επικεφαλής την κορυφαία πασαδόρο του πρωταθλήματος Μπίμπι Γκλιγκόροβιτς, ενώ τα βοήθησε και ο Ολυμπιακός , με τον δανεισμό της διεθνούς Εύα Χαντάβα.

Στο ρόστερ του και η έμπειρη .Ο Παναθηναικός είναι καλύτερος από πέρυσι, αλλά δύσκολα θα φτάσει στον τελικό, αν και μπορεί να κερδίσει όλους τους αντιπάλους του στην κατάμεστη Κυψέλη, όπου οι οπαδοί του αλλάζουν την ψυχοσύνθεση των παικτριών.

Βέβαια μπορεί να πάει πιο ψηλά, αν αποκτήσει δυο ξένες (έχει μόνο μια, την πασαδόρο Μιλοβάνοβιτς), κάτι δύσκολο αφού έχει βάλει πρώτο στόχο την ανανέωση και την οικονομική εξυγίανση. Στο δεύτερο γκρουπ, μαζί με τον Παναθηναϊκό συναντάμε δυο νησιώτικες ομάδες, τον Πανναξιακό και τον ΟΠΕ Ρεθύμνου, που έχουν ισχυρές ομάδες και στην δυνατή έδρα τους μπορούν να κερδίσουν ανώτερους αντιπάλους.

Στο τρίτο συναντάμε τον νεανικό Ηρακλή Θεσσαλονίκης, το Μαρκόπουλο και τον Ηρακλή Κηφισιάς που δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στην 36χρονη Ρούξι Ντουμιτρέσκου που απείχε 3 χρόνια και δεν είναι πλέον η παίκτρια-πολυβόλο.Πιο κάτω υπάρχουν οι Μακεδόνες Αξιού, η Σταυρούπολη και οι Ίωνες που για να αποφύγουν τις τρεις θέσεις του υποβιβασμού πρέπει να κάνουν υπέρβαση, αλλά τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ