OPINIONS

"Σεληνιάστηκε" η μπάλα

"Σεληνιάστηκε" η μπάλα

Ο Στέφανος Λεμονίδης κρίνει τη συμπεριφορά των φίλων του Ολυμπιακού που πηγαίνουν στο γήπεδο για να "σπρώξουν" την ομάδα και συγκρίνει τα εκτός έδρας παιχνίδια... στο ΟΑΚΑ με Λεβαδειακό και (πριν 2 χρόνια) με Καλλονή.

Δυο φορές έπαιξε ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, δυσκολεύτηκε να κερδίσει κατώτερες ομάδες, η συμπεριφορά του κόσμου όμως ήταν εντελώς διαφορετική και υποδειγματική στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Η πρώτη φορά ήταν στις 19 Αυγούστου 2013, με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται με όλες τις μεγάλες μεταγραφές του στο τερέν (Ρομπέρτο, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες, Σαβιόλα), να απογοητεύει, να κερδίζει μετά βίας με γκολ του Μανιάτη στο 61΄και να γλυτώνει ο Ρομπέρτο την ισοφάριση , αποκρούοντας σουτ του Λεοζίνιο. Κόσμος πολύς στο γήπεδο, περισσότερος απ' ότι με τον Λεβαδειακό, αφού ήταν και πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δεν χειροκρότησαν, αλλά αποδοκίμασαν και μετά από εκείνο το ματς "τελείωσε" ο Μετζανί που έκανε λάθη και προωθήθηκε ο Μανωλάς.

Αμφισβητήθηκε ο Μίτσελ, ακολούθησε όμως το καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο με την Παρί στο Καραισκάκης (ίσως το καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ από άποψη εμφάνισης) που δεν ήταν όμως αρκετό να αποφευχθεί η βαριά ήττα. Ήρθε όμως το 0-3 στις Βρυξέλλες, η ισοπαλία με την Μπενφίκα και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η δεύτερη ήταν στις 29 Αυγούστου με τον Λεβαδειακό, με πολύ λιγότερο κόσμο στις εξέδρες, αλλά με σαφώς καλύτερη διάθεση. Την ποδοσφαιρική ανάγνωση του ματς την έκανε ο Παντελής. Το ματς θα ήταν διαφορετικό αν ενεργούσε ομαδικά ο Πάρντο, εμείς όμως θα σταθούμε στη συμπεριφορά του κόσμου. Παρότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ως το 80΄, δεν υπήρχε γκρίνια, αποδοκιμασίες.

Με δύο κόντρες ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ

Η Θύρα-7 τραγουδούσε ως συνήθως το γνωστό ρεπερτόριο, αλλά οι υπόλοιποι ήταν αυτοί που "ξύπνησαν" τους παίκτες. Με το που κέρδισε κόρνερ η ομάδα τους, σηκώθηκαν όλοι από τις θέσεις τους φώναξαν "Ολυμπιακός - Ολυμπιακός" και άρχισε να δουλεύει η μηχανή. Δεν μπήκε το υπέροχο σουτ του Ντοσεβί, αλλά οι καραμπόλες του κάκιστου χθες Μιλιβόγεβιτς και του καλού Φορτούνη.

Με λίγα λόγια "σεληνιάστηκε" η μπάλα στη πιο ωραία Πανσέληνο της χρονιάς. Ο κόσμος πάντως όχι μόνο έδειξε ανοχή, αλλά έσπρωξε και την ομάδα στη νίκη. Η καλή διάθεση υπάρχει στον Πειραιά και δεν χρειάζεται να πούμε για πολλοστή φορά ότι αυτή απορρέει από τον εξωαγωνιστικό πόλεμο που δέχεται η ομάδα τους, με ανόητες και άκαιρες προσφυγές (για εσωτερική κατανάλωση) στα διαιτητικά δικαστήρια και την απέλπιδα προσπάθεια εμπλοκής του πρωταθλητή σε οποιαδήποτε αστυνομική πιασάρικη ιστορία, που προσφέρεται για σπέκουλα.

Αν σταχυολογήσουμε ορισμένα από το ματς με τον Λεβαδειακό, θα ομολογήσουμε ότι ο Ντουρμάζ παραμένει ίδιος, παρά τις καλές εμφανίσεις του στα φιλικά της Ολλανδίας, ο Ντοσεβί η καλύτερη περίπτωση παίκτη value for money, o Καμπιάσο αρχοντικός, αλλά ανέτοιμος, ο Πάρντο μακριά από τις εντυπώσεις που άφησε στα πρώτα φιλικά και ο Τσόρι, όπως και να το κάνουμε, παραμένει Τσόρι.

ΥΓ1: Οι μεταγραφές φεύγουν, αλλά ο Ερνάνι έρχεται ως η καλύτερη λύση για να ανοίξει κλειστές άμυνες και να καλύψει αν χρειαστεί τη θέση του φορ, αφού ο Ιμπίσεβιτς πήγε στη Χέρτα.

ΥΓ2: Κρίνουμε τη συμπεριφορά του κόσμου που πάει στο γήπεδο και όχι αυτών που κάνουν ανώνυμη υψηλή κριτική εκ του ασφαλούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ