OPINIONS

Πουλάει ακριβά ο Ολυμπιακός

Πουλάει ακριβά ο Ολυμπιακός
Μαζουακού INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει γιατί δεν πούλησε ως τώρα ο Ολυμπιακός και εξηγεί τον λόγο που έσπασε το ρεκορ των εισιτηρίων διαρκείας και το γεγονός δεν αποτυπώθηκε στις εξέδρες του "Καραϊσκάκης", τουλάχιστον στο ματς με τον Πανιώνιο.

Φεύγει ο Ρομπέρτο, κουνάει μαντήλι ο Μιλιβόγεβιτς, μας χαιρετά ο Μαζουακού, τον ακολουθεί ο Ομάρ, λέει "αντίο" ο Ντουρμάζ, παραχωρείται ο Κασάμι, αποχωρούν Χάρα, Μποτία, ήταν μερικά από τα καλοκαιρινά ρεπορτάζ. Φτάσαμε όμως στις 25 Αυγούστου, δεν έφυγε κανένας παίκτης του πρωταθλητή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μεταγραφεί μόνο ο Κασάμι, που δεν χωράει στα πλάνα του Σίλβα.

Τι συνέβη και δεν πούλησε φέτος ο Ολυμπιακός;

1. Ο πρωταθλητής μπήκε πλέον για τα καλά στο παγκόσμιο μεταγραφικό παζάρι και πουλάει ακριβά. Ποιός θα μας έλεγε πριν από μερικά χρόνια, ότι κάποια ελληνική ομάδα θα έλεγε "όχι" στη Τζένοα που έδινε 5 εκατομμύρια ευρώ και τον Ταχτσίδη, προκειμένου να αποκτήσει τον Μαζουακού.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πουλάει ακριβά και δεν "ξεπουλάει", γιατί συγκρίνεται με τα άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ, ενώ βλέπουμε άλλους ελληνικούς συλλόγους να ψάχνουν 2-3 εκατομμύρια, προκειμένου να δώσουν τους καλύτερους παίκτες τους και να κλείσουν τρύπες...

Ο πρωταθλητής βλέπει ότι η Πόρτο έδωσε 20 εκατομμύρια για τον Ιμπουλά, τον συμπαίκτη του Μαζουακού στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας και λέει "όχι" στις χαμηλές προτάσεις για τον δικό του παίκτη . Που σημειωτέον, σε αντίθεση με τον Ιμπουλά, αγωνίστηκε και διακρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

2. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια εταιρεία που έχει στόχο μόνο το κέρδος(δεν είναι βέβαια κακό αυτό), αλλά έχει προτεραιότητα και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτό και ξεκαθάρισε όταν είχε προτάσεις για Μαζουακού και Ομάρ, ότι θα παραχωρήσει μόνο τον έναν, αν πάρει ικανοποιητική πρόταση.

Κι ας μη ξεχνάμε ότι για να γίνουν καλές πωλήσεις, πρέπει να υπάρξουν και καλές αγορές. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Ολυμπιακός πήρε τζάμπα τους Μανωλά , Σάμαρη και έβαλε 15 και 10 εκατομμύρια αντίστοιχα στο ταμείο του. Πήρε με λίγα χρήματα τους Μαζουακού, Ομάρ και ανέβασε στα ύψη τη χρηματιστηριακή αξία τους. Ε, αυτό είναι ταλέντο, όπως και να το δούμε.

Όλα αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα και αν γίνει κάποια πώληση θα είναι του Κασάμι, άντε και του Μαζουακού, που κακά τα ψέματα δεν έχει δεθεί με τον κόσμο και την ομάδα, αφού έβλεπε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι στην καριέρα του.

Πάμε στην παρουσία του κόσμου, στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο. Ανακοινώθηκε ότι πουλήθηκαν 25.000 εισιτήρια, αλλά η εικόνα στις εξέδρες ήταν δυσανάλογη του νούμερου. Η εξήγηση είναι απλή. Πουλήθηκαν 18.000 εισιτήρια και οι περισσότεροι από τους κατόχους τους έμειναν στις παραλίες ή στην επαρχία. Φίλοι μου από την Αίγινα και τα Γρεβενά, αγόρασαν 5 εισιτήρια διαρκείας που δεν τα χρησιμοποίησαν, γιατί θα πάνε στον Πειραιά μόνο στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και τα ντέρμπι. Αυτό είναι και το πρόβλημα με την πώληση φτηνών εισιτηρίων διαρκείας...

Η ουσία πάντως είναι μία. Ότι σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί νέο ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας και έχουμε εξηγήσει κατ επανάληψη γιατί συμβαίνει αυτό.

Ένα άλλο θετικό γεγονός του καλοκαιριού, είναι ο δανεισμός παικτών σε ομάδες του εξωτερικού( Ολαιτάν, Βέργος, Διαμαντάκος, Μαρτίνες, Μπενίτες, Σέποβιτς, Γκαζαριάν) για να σταματήσει το παραμύθι των παραρτημάτων. Αν μπορούσε ο Ολυμπιακός, θα έδινε όλους τους παίκτες που δεν χωρούν στο ρόστερ του, σε κλαμπ εκτός Σούπερ Λιγκ, για να πάψει η γκρίνια όλων αυτών που ξέχασαν ότι είχε ζητήσει τη δημιουργία δεύτερης ομάδας για να διοχετεύσει τους πλεονάζοντες ποδοσφαιριστές. Κι ότι ο δικός του Καραμάνος, είχε πετύχει το γκολ της νίκης του Ατρόμητου.

ΥΓ1: Αν οι Στεφανάκος, Κούσας έκαναν τα παιδαριώδη και ολέθρια λάθη σε ματς του Ολυμπιακού, θα είχε γίνει ο ... τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Ο δεύτερος μάλιστα είχε πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, στο περσινό ματς, που έφυγαν με το φορείο ο Μανιάτης και ο Εντιγκά. εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού του Παναιτωλικού.

ΥΓ2: Μπορεί ο Ολυμπιακός να ισχυρίζεται ότι τελείωσαν οι μεταγραφές, κρατήστε όμως μια θέση για τον Ερνάνι και θυμηθείτε τη συνήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, να αγοράζει έναν παίκτη κάθε 31 Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ