OPINIONS

"Πόλεμος" και στο φιλέ

"Πόλεμος" και στο φιλέ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης συγκρίνει τις κόντρες Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ, τόσο στο τερέν,όσο και στα διοικητικά, σας ετοιμάζει για τους 7 αγώνες που έρχονται μεταξύ των δυο ομάδων και δεν διστάζει να χρίσει φαβορί στο Κύπελλο.

Το βόλεϊ ανδρών είναι το σπορ στο οποίο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά, με δεδομένο ότι πέρυσι ο "Δικέφαλος" πήρε το νταμπλ, κι αυτό από μόνο του γεννά αγωνιστικές, αλλά και διοικητικές κόντρες που είναι ...ουρά φυσικά του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ (26 πρωταθλήματα), με κυριότερο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό(18), αλλά κατά καιρούς, φτάνουν στην κορυφή ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να κάνει την αρχή(1997) και να σπάει την κυριαρχία των "αιωνίων", να ακολουθεί ο Ηρακλής(5 τίτλοι) και νέα άφιξη πέρυσι τον ΠΑΟΚ, που πήρε και πρωτάθλημα και κύπελλο σε βάρος του Ολυμπιακού, σε κατάμεστες κερκίδες στην Πυλαία.

Στον Πειραιά το βόλεϊ ανδρών πέρυσι ήταν το μοναδικό τού κλαμπ που δεν πήρε τίτλο και χάλασε το απόλυτο στα ομαδικά σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο ανδρών-γυναικών, βόλεϊ ανδρών-γυναικών) που κυνηγάει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό και έφυγαν όλοι οι παίκτες του περσινού ρόστερ και οι προπονητές, πλην του Μενέλαου Κοκκινάκη που είναι γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν κράτησε τον προπονητή του νταμπλ, τον Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά και τις κολώνες των επιτυχιών (Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς, Ραγκέλ) . Με προπονητή τον Βούλγαρο Νίκι Ζελιάσκοφ, κινδύνευε να μείνει και εκτός τετράδας, γι αυτό και έγιναν άμεσες αλλαγές, με την επιστροφή του Καλμαζίδη και την απόκτηση των Αμερικανών Λη(αρχηγός των ΗΠΑ), Γιαμπλόνσκι, αλλά και των Σμαραγδή, Τακουρίδη. Ο ΠΑΟΚ συνήλθε, έδειξε δυναμική και φάνταζε ανίκητος, ως τη μεγάλη ανατροπή της Σύρου. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχανε 0-2 σετ και 10-14 στο ταϊ μπρεικ, για να κερδίσει 3-2, ενώ ακολούθησε και η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Φοίνικα στην Πυλαία, που τον άφησε στην τέταρτη θέση και στην αγκαλιά του Ολυμπιακού στους ημιτελικούς των πλεί οφς.

Στην κόντρα εμπλέκονται και ο Ιβάν Σαββίδης που ενισχύει τον ερασιτέχνη και δίνει γραμμή πλεύσης, αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς η ΠΑΕ χρηματοδοτεί όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη και ας μη ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξεκίνησε την ενασχόληση του στο αγαπημένο του κλαμπ, από το βόλεϊ ανδρών, ενώ αργότερα πλήρωσε μαζί με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο τον σπουδαίο Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά και τον Τομ Χοφ.

Κόντρα υπάρχει και στους δυο πυλώνες του βόλεϊ ανδρών, την ΕΟΠΕ(δηλ ΕΠΟ) και την ΕΣΑΠ(δηλ Σούπερ Λίγκα). Στην πρώτη ηγείται ο Θεσσαλονικιός Αχιλλέας Μαυρομάτης, που είναι νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη και στη δεύτερη ο επίσης Θεσσαλονικιός, αλλά στέλεχος του Ολυμπιακού Παντελής Ταρνατόρος. Οι εκλογές που πλησιάζουν, τον Ιούνιο για την ΕΣΑΠ και τον Σεπτέμβριο για την ΕΟΠΕ έχουν κινητοποιήσει τους πάντες για ανατροπές, αλλά και διατήρηση των κεκτημένων. Η μόνη σημαντική διαφορά με το ποδόσφαιρο και ευτύχημα, είναι ότι ουδείς ασχολείται με τη διαιτησία και ουδείς αμφισβητεί τις νίκες του άλλου. Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε κόντρα ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ για τον τρόπο που έκανε την κλήρωση του Κυπέλλου η Ομοσπονδία, ανακοινώσεις εκατέρωθεν και τον ΠΑΟΚ να είναι ο μοναδικός από τα 12 σωματεία, που δεν υπέγραφε τις καταγγελίες.

Στον αγωνιστικό τομέα, το Σάββατο, ξεκινάει μια σειρά αγώνων(5-7) σε διάστημα ενός μήνα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που θα κρίνει το νταμπλ. Ο αποψινός στο Ρέντη(9μμ) είναι προθέρμανση για τους επόμενους και ψυχολογική επιβολή του νικητή για τα σπουδαιότερα που ακολουθούν. Ο Ολυμπιακός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι πρώτος και ο ΠΑΟΚ τέταρτος, οπότε θα συγκρουσθούν όπως και πέρυσι στα πλεί οφς, όχι όμως στους τελικούς, αλλά στους ημιτελικούς που κρίνονται στις τρείς νίκες(το άλλο ζευγάρι είναι Κηφισιά-Φοίνικας Σύρου), κι αυτή τη φορά το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο Ολυμπιακός. Θα προηγηθεί το άλλο Σάββατο στη Γλυφάδα ένας άλλος ημιτελικός, αυτός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με αποχώρηση, αν βρεθούν στις εξέδρες οργανωμένοι οπαδοί και όχι αθλητές και παιδιά, όπως υποσχέθηκε η ΕΟΠΕ. Το άλλο ζευγάρι είναι Παναθηναϊκός-Κηφισιά με φαβορί την Κηφισιά, ακόμη και για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αφού διαθέτει πολύ καλούς παίκτες(Χριστοφιδέλης, Στεφάνου, Νικολάκης, Γιοβάνοβιτς, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Ρουμελιωτάκης) που μπορούν να κερδίσουν δυο συνεχόμενα ματς, αλλά δεν αντέχουν σε σειρά αγώνων στα πλέι οφς, γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν έχουν καλούς αναπληρωματικούς να τους δώσουν ανάσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ