OPINIONS

Πέντε Έλληνες στον ...Άδη

Πέντε Έλληνες στον ...Άδη
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης έχει δυο αναγνώσεις για την ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο, εστιάζει στα 8 συνεχή τρίποντα του Ολυμπιακού, στους 5 Έλληνες στην ενδεκάδα και στο στόχο που μπαίνει ως το ντέρμπι της Τούμπας.

Η ισοπαλία με τα Γιάννινα στον Πειραιά στις 6 Δεκεμβρίου, ήταν το καμπανάκι που χτύπησε στον Ολυμπιακό, για να σοβαρευτεί, να αλλάξει προπονητή και να θυμίσει τον παλιό καλό Ολυμπιακό, που έπαιρνε τα παιχνίδια με ισορροπημένο ποδόσφαιρο και από τότε μετράει οκτώ συνεχόμενα τρίποντα.

Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό ότι ο πρωταθλητής πέρασε από το άναρχο παιχνίδι, αλά Φαρ Ουέστ του Μίτσελ, στο συντηρητικό νοικοκυρεμένο του Περέιρα και κρατάει την υπόθεση τίτλος στα χέρια του, αφού πήρε κεφάλι στη βαθμολογία. Η πειραϊκή ομάδα έκανε λοιπόν 24 βαθμούς σε οκτώ ματς, περνώντας από Λιβαδειά, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Ηράκλειο, όσους είχε πάρει σε 12 αγωνες εν μέσω Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελείωσε λοιπόν η ευρωπαϊκή γιορτή και ο Ολυμπιακός έκανε φόκους στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δίνει και το εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τίτλος εξάλλου είναι και η "ψύχωση" όπως έλεγε ο Κάτανετς. Αυτό που ίσχυε επί Κόκκαλη, συνεχίζεται και επί Μαρινάκη. Και όπως λένε στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος με τα πρωταθλήματα που κατέκτησε στην Ελλάδα. Καλή η Ευρώπη και οι επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, αν όμως δεν πάρεις το πρωτάθλημα δεν... κουνάς το σεντόνι.

Αυτό δείχνει εξάλλου και η επιμονή στον Νέτο, ένα στόπερ που θα λύσει τα προβλήματα του Ολυμπιακού, δεν θα παίξει όμως στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι Αυλωνίτης, Μποτία, Σιόβας. Αυτόν θέλει ο Περέιρα, για να στήσει πάνω του την άμυνα και τα επόμενα χρόνια.

Να περάσουμε στο Ηράκλειο, όπου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν έτυχε την κρητικής φιλοξενίας. Τουναντίον. Και δεν θα αναφερθούμε στην συμπεριφορά προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά προς τους παίκτες, αφού πετάχτηκαν πολλά αντικείμενα, οι Μαζουακού, Κασάμι έπεσαν θύματα ρατσιστικής και εθνικιστικής επίθεσης, κι αν δεν υπήρχε ο Μανιάτης για να τους ηρεμήσει, ίσως είχαμε νέα περίπτωση Καντονά όχι από τον πρώτο, αλλά από τον δεύτερο. Για...μικρή Τούμπα μιλάνε στον Ολυμπιακό, κι αυτό έχει δυο αναγνώσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη, οι οπαδοί του ΟΦΗ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και θα κάνουν "ζούγκλα" το Γεντί Κουλέ σε όλα τα ματς προκειμένου να σώσουν την παρτίδα, αυτό όμως θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια , αφού έπονται αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό στα Ηράκλειο. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με την επίσκεψη του Μαχλά στη σουίτα του Σαββίδη, την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας, σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό παιχνίδι ορισμένων παικτών του ΟΦΗ , που καταγγέλθηκε και επίσημα από τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο σενάριο δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε, είναι όμως τροφή για σκέψη.

Να επιστρέψουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη συνταγή Περέιρα με τακτοποιημένη άμυνα, μιας και ο ΟΦΗ έκανε μόλις μια τελική της προκοπής, όταν στο γειτονικό Παγκρήτιο δέχθηκε 17 από τον Εργοτέλη.

Η μάχη του τίτλου έχει ανάψει για τα καλά, με τον Ολυμπιακό να είναι πλέον συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα κι όταν έρθει η ώρα του Γιουρόπα Λιγκ, προφανώς και θα... σημαδέψει τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό. Ο πήχης έχει ανεβεί ψηλά και ο τίτλος θα παιχθεί στους 80 βαθμούς, αν συνεχισθεί η κούρσα ανταγωνισμού Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ ως το τέλος. Επόμενος στόχος οι έξι βαθμοί, σε Βέροια (Κυριακή) και Ατρόμητο (την επόμενη Τετάρτη) ώστε να πάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα (8 Φεβρουαρίου) , τουλάχιστον με το υπάρχον προβάδισμα, προκειμένου να παίξει για δύο αποτελέσματα . Ο ΠΑΟΚ ως το ντέρμπι παίζει με Παναιτωλικό στην Τούμπα και με ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Στα ιδιαίτερα του Ηρακλείου , το 11 φετινό γκολ του Μήτρογλου στο πρωτάθλημα (τα 8 από τις 9 Δεκέμβρη σε Ελλάδα και Ευρώπη), η επιστροφή του Μιλιβόγιεβιτς στη Σούπερ Λιγκ (είχε να παίξει από εκείνο το 2-2 με τον ΠΑΣ, στις 6 Δεκεμβρίου) και ο "άβρεχτος" Μέγιερι , που θα είναι παρών στα ματς με τη Βέροια και τον Ατρόμητο, ενώ μπορεί να παίξει και στην Τούμπα, όπως πέρυσι στο Κύπελλο, αν δεν εξελιχθεί ομαλά η αποθεραπεία του Ρομπέρτο.

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία 4 Ελλήνων (Σιόβας, Αυλωνίτης, Μανιάτης, Μήτρογλου) και 5 (Φουρτούνης) στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στοιχείο που υπήρξε σημείο τριβής και αναφοράς των γκρινιάρηδων έτσι κι αλλιώς, οπαδών του πρωταθλητή. Πέντε Έλληνες στον...Άδη, στη ζούγκλα του Γεντί Κουλέ που λέει και το τραγούδι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ