OPINIONS

Όλοι χαμένοι στη Λεωφόρο

Όλοι χαμένοι στη Λεωφόρο
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης θεωρεί ότι χαμένοι από το ντέρμπι ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Φύσσας, ο Περέιρα και ο Αναστασίου και συγκρίνει το γκολ του Ντομίνγκες, με εκείνο του Τζόρτζεβιτς το 2002

Το 2002 ένα εύστοχο πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στις καθυστερήσεις(το κέρδισε ο Βενετίδης από τον Κωνσταντίνου) έκανε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 και χάρη σε αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα.

Την Κυριακή στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός με γκολ του Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις έκανε το 2-1 και αυτό το εύστοχο σουτ, μετά από δυο μήνες μπορεί να του δώσει το πρωτάθλημα, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι, ενώ με το 2-0, ο Παναθηναικός είχε το πλεονέκτημα.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου έχει πολλές αναγνώσεις, αλλά θα περιορισθούμε σε κάποιες επιλεκτικές, με χαμένους τους πάντες , τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε 2-1 και μετρίασε τις εντυπώσεις με το γκολ του Τσόρι για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω, έχει όμως μόλις μια νίκη, δυο ήττες και μια ισοπαλία στα ντέρμπι με τον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ και σίγουρα εκτός από βαθμούς, δεν κέρδισε και τις εντυπώσεις. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού είναι ότι η τεράστια διαφορά που έχει ο προϋπολογισμός του από τους δυο αντιπάλους του, δεν αποτυπώθηκε στο γήπεδο. Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού "έπιασαν" μόνο οι Μαζουακού, Ελαμπνταλαουί, Κασάμι(δεν έπαιξε στο ντέρμπι) άντε και ο Μιλιβόγεβιτς και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό. Πιθανόν οι Ισά, Καραμπέ που έκαναν τις επιλογές, αλλά και η διοίκηση που τους εμπιστεύεται. Ο Ολυμπιακός έχασε και από τον Ατρόμητο, έφερε ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα, δηλαδή είχε άσχημα αποτελέσματα με τις πέντε ομάδες που τον ακολουθούν. Πρέπει εξάλλου να αναζητηθούν τα αίτια για την κακή φυσική κατάσταση τον τελευταίο μήνα και ίσως πρέπει να τα ψάξουμε στο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά με την ΑΕΚ, τη Ντνίπρο και τον Παναθηναϊκό, και δέχθηκε τρία αυτογκόλ ατα δυο τελευταία ματς, ποσοστό ανησυχητικό για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να διακριθεί στην Ευρώπη. Ευθύνες μπορούμε να αποδώσουμε σε πολλούς και ιδιαίτερα στον Περέιρα για την ενδεκάδα που παρέταξε με την ΑΕΚ, αλλά και στην Ουκρανία και στη Λεωφόρο. Ας δούμε πως χρησιμοποίησε τον Τσόρι, ο οποίος δεν έπαιξε καλά στο Κίεβο, αλλά είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει μια κάθετη πάσα. Αντικαταστάθηκε και υποθέσαμε ότι τον ξεκουράζει για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό, στη Λεωφόρο όμως μπήκε πολύ αργά στο 74΄ και παρόλα αυτά έκανε το καθήκον του. Από την άλλη δεν μπορεί να έχει πρώτη αλλαγή σε ντέρμπι τον Χάρα που είναι ανέτοιμος και δεν γνωρίζει τη σημασία του ντέρμπι, ενώ ουδείς κατάλαβε γιατί μπήκε και ο Αφελάι στο 85΄, όταν δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό όταν παίζει από το πρώτο λεπτό. Και το ανέκδοτο με τον Σαντάνα δεν έχει εξήγηση, όταν τον αλλάζει σε δυο ματς με ΑΕΚ και Ντνίπρο, με τον Μιλιβόγεβιτς που δεν είναι στόπερ. Και όμως ο Βραζιλιάνος ήταν από τους διακριθέντες στη Λεωφόρο, παρά τον πόλεμο νεύρων του Περέιρα. Και το ερωτηματικό για τον παραγκωνισμό του Μπενίτες δεν έχει απαντηθεί , ιδιαίτερα την εποχή που ο Μήτρογλου δεν παλεύει, δεν τρέχει, δεν κινείται. Βέβαια για την ήττα και την κακή εμφάνιση, υπάρχει η δικαιολογία της ζούγκλας , οι συνθήκες όμως ήταν ιδανικές με ΑΕΚ και Κίεβο, αλλά κι εκεί δεν έπαιξε μπάλα ο Ολυμπιακός.

Από το ντέρμπι της Κυριακής χαμένος ήταν και ο Παναθηναικός, αφού κατέπεσε και η ιστορία της Ριζούπολης, καθώς εκεί ό,τι κι αν έγινε, δεν είχαμε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο , κυνήγι του προπονητή και των αντιπάλων παικτών και ρίψεις δεκάδων δολοφονικών φωτοβολίδων. Έκανε τα ίδια και χειρότερα. Χαμένος και ο Φύσσας που ενώ έζησε στο πετσί του τη Ριζούπολη, συναίνεσε εμμέσως πλην σαφώς, σε αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο.

Για τα καλά μεγάλος χαμένος και ο Αλαφούζος που καταδίκασε την παραμονή του Μαρινάκη στον πάγκο , την οποία θεώρησε προκλητική, ενώ αυτός πριν από λίγες ημέρες έκανε κάτι ανάλογο στο Ηράκλειο. Καλά, όταν έλεγε αυτά τα άστοχα δεν θυμόταν τι έπραξε ο ίδιος στην Κρήτη; Και φυσικά αυτός που μιλάει για ήθος και για ονειρικές καταστάσεις δεν εμπόδισε τα έκτροπα στη Λεωφόρο. Αυτό είναι το πρωτάθλημα που ονειρεύεται και διακηρύσσει , με τον μανδύα του εξυγιαντή; Όταν κύριε Αλαφούζο καταγγέλλεις συνεχώς διαιτητές , πρόσωπα και καταστάσεις, δεν κάνεις αυτά που αποκηρύσσεις. Αλλά τι να πεις όταν ακόμη και μετά το ντέρμπι μίλησε για διαιτησία, έτσι από κεκτημένη ταχύτητα, χωρίς ο Σιδηρόπουλος να βλάψει την ομάδα του. Κι όσο για τον Αναστασίου ψέλισε κάτι και καταδίκασε τα επεισόδια, αλλά έσπευσε να τα αποδώσει στον Περέιρα για να μη κακολογήσει τους ταραξίες . Και πιστεύουμε ότι τα είχε με αυτούς που πετούσαν διάφορα στον Ντουρμάζ, γιατί εξαιτίας τους παίχτηκαν οι καθυστερήσεις και δέχθηκε γκολ ο Παναθηναικός. Ο προπονητής που δέχθηκε ένα κύπελλο Κόκα Κόλα, έπρεπε να είναι πιο καυστικός σε θέματα βίας. Κι όμως...Kαι εξαιτίας αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη με το τέλος του αγώνα, αφού γινόταν της κακομοίρας.

Τώρα τι γίνεται; Ο Ολυμπιακός πρέπει να συσπειρωθεί για να πάρει το πρωτάθλημα και όταν τελειώσει η χρονιά να αποδοθούν ευθύνες , στους Ισά, Καρεμπέ, στη διοίκηση, στον Μίτσελ, στον Περέιρα. Όπου κρίνουν. Το οξυγόνο του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακόμη κι αν δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Λες και παίζουν καλά ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, αλλά αυτοί όπως προαναφέραμε έχουν και πολύ χαμηλό μπάτζετ. Το Γιουρόπα Λιγκ και το Κύπελλο πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, όσο κι αν αυτό δεν είναι το ιδανικό όνειρο για τους οπαδούς, που αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό και καλά κάνουν.

Και το καλοκαίρι ας κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης την αυτοκριτική του, να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να σχεδιάσει αλλιώς την ομάδα και σε βάθος χρόνου...

ΥΓ1: Με δεδομένη την περσινή τιμωρία της Τούμπας, ο Παναθηναϊκός πρέπει να τιμωρηθεί και με αφαίρεση βαθμών, αλλά τότε θα γίνει τεράστιος ντόρος με ανεξέλεγκτες καταστάσεις και θα φωνάζουν για σκάνδαλο. Ήδη ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για αυτό το ενδεχόμενο. Το τραγελαφικό της κατάστασης είναι ότι την υπόθεση θα την κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ, αφού κάτι ανάλογο έκανε πέρυσι ο Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ. Και το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι όλοι στον ΠΑΟΚ έχουν καταλάβει ότι αντίπαλος τους πλέον είναι ο Παναθηναϊκός, για μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι πλην του Άγγελου Αναστασιάδη, που αποφάσισε να εκτίσει ο Κάτσε την ποινή του, στο ματς με τον Παναθηναικό!

ΥΓ2: Κι αν το sport24.gr, κάνει απόψε γκάλοπ "έπρεπε να φύγει ο αγαπητός Μίτσελ;" τα αποτελέσματα θα είναι συντριπτικά υπερ του Ισπανού. Το ομολογούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ