OPINIONS

Όλες οι ομοσπονδίες σε μία

Όλες οι ομοσπονδίες σε μία

Σοκ στο χώροτου αθλητισμού, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα πολιτικών εφημερίδων συγχωνεύονται όλες οι ομοσπονδίες σε μια και θα υπάρχουν γραμματείες για κάθε άθλημα.

Μια απόφαση σωστή, αν τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια, κι αν στελεχωθεί η νέα υπερομοσπονδία με τεχνοκράτες και όχι με παράγοντες που θέλουν να «βγάλουν» από τα αθλήματα, όπως συνήθως συμβαίνει.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα συστεγασθούν όλες οι ομοσπονδίες σε κτίρια του δημοσίου (όπως οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και η παραλία του φαληρικού δέλτα που είναι άδεια) και δεν θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ενοίκια (η ΓΓΑ πληρώνει σε ιδιώτη ετήσιο ενοίκιο 4 εκατομμύρια ευρώ και κοινόχρηστα 600.000).

Η συγχώνευση θα φέρει και μείωση των υπαλλήλων, αφού θα υπάρχει κοινό λογιστήριο, κοινός διαχειριστής υλικού κλπ), ενώ θα μειωθεί και η γραφειοκρατία.

Κι εδώ ξεκινάει η αντίδραση πολλών. Πρώτα απ' όλα των προέδρων που θα χάσουν τη θέση τους, αλλά και των συμβούλων (αλήθεια τι χρειάζονται 21 ανενεργοί σύμβουλοι σε κάθε ομοσπονδία;).

Και φυσικά των υπαλλήλων που βολεύτηκαν, αφού δουλεύουν μόνο οι φιλότιμοι. Υπάρχουν στα γραφεία των Ομοσπονδιών και της ΓΓΑ δεκάδες ρουσφέτια που στην καλύτερη περίπτωση παραγοντίζουν.

Η απόφαση είναι τολμηρή, αφού θα περικοπούν και οι επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Κι αυτός είναι εξάλλου ο ρόλος του κράτους. Να επιδοτεί την ανάπτυξη των αθλημάτων, τις Εθνικές ομάδες, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον αθλητισμό για όλους.

Για ποιο λόγο πρέπει να χρηματοδοτούνται οι ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ, όταν υποτίθεται ότι είναι επαγγελματικά τμήματα αμειβομένων αθλητών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ