OPINIONS

O Mίτσελ και ο Μικ Τζάγκερ

O Mίτσελ και ο Μικ Τζάγκερ
Μίτσελ INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις διαπιστώσεις, αλλά και το παρασκήνιο της συνέντευξης του Μίτσελ στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ισπανός προπονητής ήταν απολαυστικός.

Η πρόσκληση για κουβέντα με τον Μίτσελ φάνταζε αρχικά βαρετή, εν μέσω καύσωνα και αφόρητης υγρασίας στην Κωνσταντινούπολη, όταν μάλιστα έπρεπε να διασχίσεις τον Βόσπορο και να περάσεις μεσημεριάτικα από την Ευρώπη στην Ασία.

Η διάψευση όμως ήταν εκθαμβωτική, αφού συναντήσαμε έναν αληθινό Μίτσελ, που δεν δίστασε να απαντήσει στην οποιαδήποτε ερώτηση και με σταράτες κουβέντες έκανε την καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική υποκαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο τον Κώστα Καραπαπά που καθόταν δίπλα του.

Οι δημοσιογράφοι δεν άγγιξαν φλέγοντα ζητήματα, όπως του Μανωλά και του Μήτρογλου, αλλά το έκανε μόνος του και ζήτησε μάλιστα η κουβέντα να γίνεται κάθε μήνα, για να ξεκαθαρίζονται όλες οι μπερδεμένες και ομιχλώδεις καταστάσεις.

Τι μας άρεσε στον Μίτσελ

Πρώτα απ όλα η διευκρίνηση “Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ισπανία”, κάνοντας αμέσως τη διαφορά με τον Βαλβέρδε, που κάθε καλοκαίρι, γινόταν σήριαλ η παραμονή του, λόγω ανωτέρας βίας. Ο Μίτσελ θέλει να μείνει, δεν σήκωσε το γάντι όταν του είπαν "θα φύγετε μόνο για τη Ρεάλ ή την Εθνική Ισπανίας" και διευκρίνισε: “το θέμα είναι πόσο θα με αντέξει η διοίκηση”.

Η επισήμανση “μπορεί ο κόσμος να έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση μας με τη Γιουνάιτεντ. Εγώ ένιωσα άσχημα, γιατί μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα. Δεν θέλουμε να είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι, αλλά να καλούμε κι εμείς κόσμο στο πάρτι ματς. Το πιστεύω εγώ, η διοίκηση και οι παίκτες”. Έβαλε λοιπόν ψηλά τον πήχη, ενώ μπορούσε να αναπαυθεί στις δάφνες του.

Αποστόμωσε τους πάντες όταν είπε για τα μεγάλα ονόματα, τον Ετό και τον Ρομπίνιο. "Όλοι θέλουν τα μεγάλα ονόματα. Μεγάλο όνομα είναι και ο Μικ Τζάγκερ, αλλά δεν κάνει για σέντερ φορ” Διευκρίνισε ότι δεν θέλει βεντέτες για να μη χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια, που προφανώς το βρήκε “ωκεάνιο”.

Ξεκαθάρισε ότι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες οι Αμπιντάλ, Σαβιόλα, με τους Ετό, Ρομπίνιο, εκθειάζοντας τους πρώτους ως μεγάλες προσωπικότητες, που δουλεύουν σκληρά και είναι αγαπητοί σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Και πάνω απ όλα δεν είναι αναντικατάστατοι, όπως οι Ετό, Ρομπίνιο, που θα ήθελαν κινείται όλη η ομάδα γύρω από αυτούς.

Διευκρίνισε βέβαια ότι είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Δεν ταιριάζουν όμως με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και θα προκαλούσαν πρόβλημα στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, με τις υψηλές αμοιβές τους. Η ομάδα του θέλει να βασίζεται στην ομαδικότητα και να μην είναι ομάδα του ενός.

Δεν κατάφερε να απαντήσει ή καλύτερα δεν ήθελε να θίξει το θέμα του μεγάλου ρόστερ, αφού το θέλει μικρότερο και στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες όπως οι Κολοβός, Αυλωνίτης που μπορούν να πάρουν χρόνο σε άλλες ομάδες, αφού στο Ρέντη υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι στις θέσεις που αγωνίζονται.

Αποστασιοποιήθηκε από το θέμα Πουλίδο, παρότι είναι ο διακαής πόθος του και ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη την απόκτηση του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι στα δικαστήρια πρέπει να πάει ο παίκτης και η Τίγκρες. Κανένας άλλος, για να μη μπερδευτεί η υπόθεση.

Έβαλε τα στήθια του μπροστά, στην απόκτηση του Μπενίτες, με χαρακτηρισμούς όπως "νέος, σκοράρει, παλεύει, δυνατός παίκτης, δυνατός χαρακτήρας, θέλει να παίξει στην Ευρώπη", τόνισε ότι "απέδειξε ότι θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό, αφού μόλις χάλασε η μεταγραφή του στη Γερμανία, ζήτησε να έρθει χωρίς δεύτερη κουβέντα σε εμάς".

Έβαλε τα πράγματα στη σωστή βάση τους, στο θέμα του Μανωλά, μιλώντας πατρικά, ζητώντας "να είναι πιο συγκεντρωμένος στην προπονήσεις, γιατί το μυαλό του είναι στη μεταγραφή, δεν κάνει σωστή προετοιμασία και μπορεί να του βγει τραυματισμός".

Δεν υποτίμησε τους αντιπάλους του στο ελληνικό πρωτάθλημα για να μην απαξιώσει την κατάκτηση του τίτλου.

Εκθείασε το εφετινό ρόστερ "δύο παίκτες σε κάθε θέση και οι μισοί μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις."

Παραδέχτηκε ότι είναι ρίσκο η απόκτηση του Μπενίτες γιατί δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη, αλλά ευλόγησε δικαίως τα γένια του λέγοντας “Και ο Κάμπελ είχε πρόβλημα στην Ισπανία, αλλά όταν ήρθε στον Ολυμπιακό και δούλεψε μαζί μας , έδειξε τον καλό εαυτό του και κέρδισε μια θέση στο ρόστερ της Άρσεναλ”.

Υπενθύμισε την περίπτωση Σάμαρη “όταν πρωτοήρθε και έλεγα ότι θα παίξει βασικός στην Ολυμπιακό και την Εθνική, με περνούσαν για τρελό. Δουλεύουμε καλά και το ίδιο θα κάνουν οι Μασουάκου, Ομάρ που δεν έχουν μεγάλο όνομα. Θα το δείτε. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Ρομπέρτο”.

Αποκάλυψε ότι έχει πολλά σχήματα στο μυαλό του, ιδιαίτερα στην επίθεση με Διαμαντάκο, Μπενίτες, Σαβιόλα, Αφελάι και ξεκαθάρισε “παίρνουμε μόνο τους παίκτες που θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό, όπως ο Μπενίτες. Ο Αμραμπάτ είχε την ευκαιρία του και την έχασε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει, αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό”.

ΥΓ1 : Ο Ολυμπιακός κέρδισε ήδη μια μάχη με την Τίγκρες. Όταν χάλασε η μεταγραφή του Μπενίτες στην Γκλάντμπαχ, γιατί ο παίκτης ήθελε καθαρά 700.000 ευρώ(1.400.000 μικτά), κινήθηκε να τον πάρει η μεξικάνικη ομάδα για να τον μοσχοπουλήσει αργότερα. Την πρόλαβε όμως ο Ολυμπιακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ