OPINIONS

Ο ξαφνικός έρωτας με τον Κάρολ

Ο ξαφνικός έρωτας με τον Κάρολ
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την αποθέωση που γνώρισε ο Ρόι Κάρολ από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στην αναμέτρηση με την Ρουμπίν Καζάν

Ίσως για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του Ολυμπιακού ένας ποδοσφαιριστής αποθεώνεται στην πρώτη εμφάνιση του στο "Καραισκάκης" και όπως εύστοχα επισήμανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε,το βράδυ της Πέμπτης γράφτηκε μια ποδοσφαιρική ιστορία που θα τη διηγούνται όσοι την έζησαν, για πολλά χρόνια και θα τη διαβάζουν οι νεότεροι μετά από πολλά χρόνια.

Από τον Ολυμπιακό πέρασαν σπουδαίοι τερματοφύλακες, όπως ο Παναγιώτης Κελεσίδης και ο Αντώνης Νικοπολίδης, αλλά αυτό που έζησε ο Ρόι Κάρολ, δεν ευτύχησαν να το νιώσουν οι δυο προαναφερθέντες, αλλά και κανένας άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο Βορειοϊρλανδός στην πρώτη εμφάνιση του έγινε σύνθημα, αλλά και πρωτοσέλιδο, κάτι που δεν θα φανταζόταν ούτε ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Κι όμως η είσοδος του Κάρολ, δεν συνοδεύτηκε με εκδηλώσεις λατρείας, παρότι είχε αποκρούσει πέναλτι στο πρώτο ματς της Μόσχας. Η βουτιά στα πόδια του Βαλντές με τον κίνδυνο να υποπέσει σε πέναλτι και αποβολή, απέφερε ένα ζεστό χειροκρότημα, το ίδιο και η απόκρουση στο τετ α τετ με τον Μάρτινς, στο σουτ του Νάτχο και του Νάβας.

Εκεί όμως που όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και ακούσθηκε για πρώτη φορά το σύνθημα "Ροι Κάρολο οέοέοέ" ήταν όταν άρχισε να κουτσαίνει. Το ίδιο κι όταν προσπάθησε να εκτελέσει το ελεύθερο και γονάτισε, προκαλώντας την αντίδραση του διαιτητή που τον προειδοποίησε για κάρτα καθυστέρησης.

Το εκτέλεσε ο Μέλμπερκ και αμέσως ο κόσμος έγινε ένα με τον Ιρλανδό και την επόμενη φορά άρχισαν να φωνάζουν στους αμυντικούς του Ολυμπιακού να επιτρέψουν προς την εστία τους για να βοηθήσουν τον Κάρολ στην επαναφορά της μπάλας. Το έπραξε ο Παπαδόπουλος.

Η επόμενη αποθέωση ήρθε όταν ο διεθνής τερματοφύλακας είχε τη μπάλα στα χέρια, δεν μπόρεσε να τη μεταβιβάσει και την κλώτσησε με το αριστερό πόδι, αφού το δεξί ήταν λαβωμένο. Και το κρεσέντο στο 92', με την απίστευτη απόκρουση στην κεφαλιά του Βαλντές. Ε, εκεί ήρθε και η αμφισβήτηση του Ρώσου προπονητή Μπερντίεφ που δεν πίστεψε ότι ένας μονοπόδαρος τερματοφύλακας μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα.

Ο Κάρολ λοιπόν δεν αποθεώθηκε για τις αποκρούσεις του. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ήρωες, τους βρήκε στο πρόσωπο του Βορειοϊρλανδού κι όσοι ζήσαμε αυτή την απίστευτη ιστορία στο γήπεδο, παραδεχτήκαμε ότι κάτι τέτοια συμβαίνουν μόνο στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Υπήρχε βέβαια και η πονεμένη ιστορία με τον Κοστάντζο που έκανε πιο ελκυστικό το … παραμύθι του Κάρολ.

ΥΓ1: Στη μνήμη μας έμεινε ο Βορειοϊρλανδός μάρτυρας Μπόμπι Σαντς που πέθανε επι Θάτσερ στις φυλακές, μετά από 66 ημέρες απεργίας πείνας. Στο ποδόσφαιρο θα έχουμε τον συμπατριώτη του Ρόι Κάρολ.

ΥΓ2: Ο Νικοπολίδης έγινε σύνθημα με το "Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα", επειδή άφησε στα κρύα του λουτρού τα μισητό αντίπαλο, Παναθηναικό. Ο Κάρολ για 34 λεπτά ηρωικής παρουσίας.

ΥΓ3: Ο Ρόι Κάρολ αποδοκιμάσθηκε έντονα στο καλοκαιρινό φιλικό ματς με τον ΟΦΗ (πριν από τη Μαρσείγ), επειδή έκανε καθυστερήσεις για να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα. Έξι μήνες μετά αποθεώθηκε. Γι αυτό η ζωή είναι ωραία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ