OPINIONS

O Hρακλής, ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας...

O Hρακλής, ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας...
INTIME SPORTS

Ξεκινάει την Τετάρτη στη Σύρο το φαιναλ-8 του Κυπέλλου ανδρών βόλεΪ και είναι το πιο τρελό της ιστορίας , αφού όλα μπορούν να συμβούν λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε.

Με ψυχρή λογική ο Ηρακλής με τον Ντεσπέιν στη σύνθεση του είναι το ακλόνητο φαβορί, αφού φέτος έχασε μόλις ένα ματς, κι αυτό χωρίς τον Κουβανό, από τον Φοίνικα μέσα στη Σύρο.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ποικίλα:

-Θα επηρεάσει τους παίκτες το οικονομικό πρόβλημα και η δαμόκλειος σπάθη της αφαίρεσης βαθμών που κρέμεται πάνω από τον ομάδα λόγω παλιών οφειλών;

-Θα αντέξει ο Κράβαρικ τρία συνεχόμενα παιχνίδια, θα σταματήσει η κακοδαιμονία του Χριστοφιδέλη(τραυματισμοί στο τέλος της περιόδου), θα παίξει ο Ντεσπέιν;

Αν ξεπερασθούν όλα αυτά, ναι ο Ηρακλής είναι το φαβορί.

Ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε αυξομειώσεις στην απόδοση του, αλλά στο τέλος φώναζε "παρών" και έπαιρνε τους τίτλους. Φέτος όμως έχει ξεφύγει η κατάσταση γιατί έχει ξεφύγει και ο πειθαρχικός έλεγχος από τον Καλμαζίδη. Τα ερωτήματα εδώ είναι:

-Θα είναι έτοιμος ο κορυφαίος παίκτης του, ο Τσέχος Νοβότνι, που βρίσκεται εκτός προπονήσεων δυο εβδομάδες;

-Θα μονοιάσουν οι παίκτες του και θα βάλουν το συμφέρον του συλλόγου πάνω από το ατομικό τους;

Αν ναι, μπορούν να πάρουν και αυτό το κύπελλο.

Τρίτη προτίμηση ο Φοίνικας Σύρου, η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Ηρακλή την εφετινή περίοδο και μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο.

-Αν η δύναμη της έδρας μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από Ηρακλή και τον Ολυμπιακό.

-Αν ο Ντόκιτς στηριχθεί από τους Γκόρτσανιουκ, Νικηφορίδη, Λάππα και δεν σηκώσει το βάρος των επιθέσεων.

Από εκεί και πέρα λίγες ελπίδες έχει και ο Παμοβοχαικός, αν τον ευνοήσει και η κλήρωση γιατί δεν μπορεί να κερδίσει και τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή και τον Φοίνικα. Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που αγωνισθεί και ο Ντουσάρμ, ο κορυφαίος διαγώνιος του πρωταθλήματος.

Να αφήσουμε κι ένα μικρό περιθώριο στους ΠΑΟΚ, Άρη, Λαμία που μπορούν κάνουν την έκπληξη. Να κερδίσουν δηλαδή έναν από τους τέσσερις, όχι όμως και να πάρουν το κύπελλο.

Όσο για τον Παναθηναικό η συμμετοχή του είναι απόρροια της ματαιοδοξίας των παραγόντων και του προπονητή του. Η ομάδα έπρεπε να επικεντρωθεί στο μεγάλο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία και όχι στο κύπελλο, όπου δεν μετέχουν για τον ίδιο λόγο η ΕΑ Πάτρας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Κηφισιά.

Και για να δώσουμε προγνωστικά: Ηρακλής: 40% , Ολυμπιακός: 30%, Φοίνικας: 25%, Παμβοχαικός: 5%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ