OPINIONS

Ο Τζιμπούρ, ο Σίλβα και ο Κοντονής

Ο Τζιμπούρ, ο Σίλβα και ο Κοντονής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης παραδέχεται τη δίκαιη κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, σχολιάζει όμως τη συμμετοχή του Αλγερινού φορ, τα λάθη του Πορτογάλου τεχνικού και τα... παιδιαρίσματα του Υπουργού Αθλητισμού.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον τελικό Κυπέλλου, δεν θα σταθούμε στο αγωνιστικό όπου η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια, αλλά στη συμμετοχή του Τζιμπούρ, το στήσιμο του Σίλβα και τις διαρροές του Κοντονή.

Πήγαμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ, όπου για να πάρουμε τη διαπίστευση μας δώσαμε την αστυνομική ταυτότητα, ενώ νωρίτερα είχαμε υποβάλει και το περιβόητο ΑΜΚΑ, όπως κάνουν οι φίλαθλοι για να πάρουν εισιτήριο. Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί χρειάζεται το ΑΜΚΑ, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει ένα ψεύτικο, χωρίς να υπάρχει ταυτοποίηση, αλλά και το αληθινό να δώσει, δεν τρέχει και τίποτα. Πόσους ταραξίες συνέλαβαν, χάρη στο εφεύρημα Κοντονή; Κανέναν, απλά όλα γίνονται για το θεαθήναι.

Στις εξέδρες υπήρχαν 50 επίλεκτοι οπαδοί του Ολυμπιακού και άλλοι τόσοι της ΑΕΚ, που πήγαν νόμιμα , αφού κάθε ΠΑΕ μπορούσε να δώσει τις προσκλήσεις όπου ήθελε, αρκεί να κατέθετε τα στοιχεία των θεατών στις αρμόδιες υπηρεσίες. Υπήρξε ένταση, αλλά η παρουσία των ΜΑΤ απέτρεψε κάθε μετακίνηση, αν και δεν νομίζουμε ότι υπήρχε τέτοια πρόθεση. Κι εκεί συμφωνήσαμε με συνάδελφο "τα κατάφερε ο Κοντονής, απέκλεισε όλους τους φιλάθλους από τον τελικό και επέτρεψε την παρουσία επίλεκτων οπαδών"

Βέβαια πριν από την έναρξη του αγώνα , άλλοι 50 επίλεκτοι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν με το έτσι θέλω στο ΟΑΚΑ, δικαιώνοντας τον υποστράτηγο Δραγατάκη, που ανέβαλε την πρώτη φορά τον τελικό, επειδή δεν μπορούσε να αστυνομεύσει έναν αγώνα με 300 προσκλήσεις. Τότε κατακρίναμε τον υποστράτηγο, που ενήργησε καθ υπόδειξη Κοντονή, αλλά το βράδυ της Τρίτης δικαιώθηκε. Πράγματι, η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή ενός τελικού με 300 προσκλήσεις. Άμεσα όμως ο υποστράτηγος έπρεπε να παραιτηθεί ή να απομακρυνθεί, λόγω ανικανότητας. Φυσικά δεν συνέβη το παραμικρό.

Στον αγωνιστικό χώρο, κορυφαίος ήταν ο Τζιμπούρ, ο παίκτης που πλακώθηκε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης με τον μισό ΠΑΟΚ, χωρίς να τον γράψουν στο φύλλο αγώνα διαιτητές, παρατηρητές, χωρίς να παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας. Αν φυσικά στη θέση του Τζιμπούρ ήταν ο Ιντεγε θα είχε ξεσπάσει ο ...τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα βούιζαν τα κανάλια και οι ιστοσελίδες και ο Κοντονής μπορεί να διέκοπτε τα πλέι οφς. Αυτό το έχει , το κάνει κατ επανάληψη, όπως ένα παιδάκι τις αταξίες, καθώς δεν υπάρχει ένας σοβαρός προϊστάμενος του να του πει "ρε συ Σταύρο. Διέκοψες κατ επανάληψη το πρωτάθλημα και το κύπελλο ποδοσφαίρου, ποτέ το μπάσκετ, το βόλει, το χάντμπολ. Και τι πέτυχες; Μια τρύπα στο νερό. Μη το ξανακάνεις σε παρακαλώ, μας εκθέτεις". Και θα το ξανακάνει όσο είναι Υπουργός, αφού δεν του κοστίζει και τίποτα.

Κάτι ανάλογο θα συνέβαινε βέβαια αν στη θέση των 50 οπαδών της ΑΕΚ που έκαναν "ντου" και μπήκαν πανηγυρικά στο ΟΑΚΑ ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Δεν το συζητάμε...

Όλα τα παραπάνω δεν αποσκοπούν στην αμφισβήτηση της δίκαιης κατάκτησης του Κυπέλλου από την ΑΕΚ. Τουναντίον. Οι 14 παίκτες της ΑΕΚ διψούσαν για ένα τρόπαιο, σε αντίθεση με τους 14(άντε 12,13) του Ολυμπιακού που περίμεναν πως και πως να πάνε διακοπές. Σίγουρα τους επηρέασε η αγωνιστική απραξία, αφού είχαν να παίξουν από τις 10 Απριλίου στο Αγρίνιο(δεν υπολογίζουμε το ματς με την Καλλονή γιατί ήταν φιέστα) και οι 13 ξένοι του Ολυμπιακού δεν μπορούν να κατανοήσουν τις αλλοπρόσαλλες διακοπές, αναβολές, ματαιώσεις του Κοντονή, σε αντίθεση με τους 6 Έλληνες της ΑΕΚ που αγωνίσθηκαν στον τελικό.

Ο Σίλβα κατηγορήθηκε για την λανθασμένη ενδεκάδα και πράγματι οι Ερνάνι, συν το δίδυμο Μποτία-Ντα Κόστα δεν τον δικαίωσαν, αλλά μήπως τον δικαίωσαν οι τρεις αλλαγές; Το λάθος του Πορτογάλου είναι ότι έστησε ψηλά την αργοκίνητη αμυντική γραμμή του και έγινε έρμαιο των γρήγορων αντεπιθέσεων της ΑΕΚ. Καλά δεν συζητάμε για τον Μαζουακού, που έδειξε κατ επανάληψη πόσο ανεύθυνος είναι, όταν σταμάτησε να κυνηγάει τον επελαύνοντα Τζιμπούρ στο δεύτερο γκολ, σε αντίθεση με τον Φουστέρ που ήταν 5 μέτρα πίσω και με σπριντ ξεπέρασε τον Γάλλο. Λάθος επίσης του Σίλβα που αναλώθηκε όλη την εβδομάδα για το αν πρέπει να παίξει ο Ρομπέρτο ή ο Καπίνο, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο τερματοφύλακας του Κυπέλλου πρέπει να παίζει και στον τελικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως του Σίλβα είναι οτι προσέγγισε και πάλι λάθος ένα σπουδαίο ματς, όπως και τα 2 προηγούμενα καθοριστικά "νοκ άουτ" παιχνίδια με Άρσεναλ(ήθελε τρία αποτελέσματα) και Άντερλεχτ. Τα έχασε και τα τρία, βγάζοντας τον Ολυμπιακό έξω από τρεις στόχους.

Για την ιστορία να παραθέσουμε τις τρεις ατυχείς ενδεκάδες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Με Αρσεναλ: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (72 Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Πάρντο (86' Φιμπόγκασον), Σεμπά (77' Ερνάνι), Ιντέγε

Με 'Αντερλεχτ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67' Ζντιέλαρ), Πουλίδο (83' Σεμπά), Φορτούνης, Ντουρμάζ (51' Τσόρι), Ιντέγε

Με ΑΕΚ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι (52' Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (52' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι), Πουλίδο

Η ΑΕΚ λοιπόν κέρδισε δίκαια, αλλά δεν απέδειξε βέβαια ότι είναι και η καλύτερη ομάδα, όπως ακούσθηκε και γράφτηκε εν θερμώ. Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που κερδίζει το πρωτάθλημα και μάλιστα με χαοτικές διαφορές, κι αυτό πιστώνεται στον Σίλβα. Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο(καλύτερο από πέρυσι) και έφερε θαυμαστά αποτελέσματα, όπως το 2-3 στο Λονδίνο, το 0-2 της Τούμπας, το 4-0 με την ΑΕΚ, αλλά λιποψύχησε στα τρία κρίσιμα προαναφερθέντα ματς που θα του έδιναν το 100% των στόχων της εφετινής χρονιάς. Η ΑΕΚ είναι άξια κυπελλούχος, σε μια διοργάνωση όμως όπου δεν κερδίζει η καλύτερη συνολικά ομάδα, αλλά η πιο έτοιμη, η πιο πεινασμένη, η πιο αποφασισμένη την ώρα των αγώνων.

Και να κλείσουμε με τον Σταύρο Κοντονή που εξέπληξε ακόμη μια φορά αρνητικά. Δεν πήγε καν στον τελικό να δει το ... μόρφωμα , το δικό του, τον τελικό κυπέλλου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εξαπέλυσε ανώνυμες απειλές , για να βγει και από πάνω. Έκανε μάλιστα και διαρροές, κάτι που προκαλεί θυμηδία, όταν το κάνουν οι ΠΑΕ, πόσο μάλλον κοτζαμ Υπουργός. Κι εδώ θα επανέλθουμε στους επικίνδυνους συμβουλάτορες που τον οδηγούν σε ατοπήματα, χωρίς βέβαια να αφήνουμε κι αυτόν εκτός κάδρου. Γιατί και ενήλικας είναι και Υπουργός.

ΥΓ: "Εμπρός της ΑΕΚ παλληκάρια" τραγουδούσαν κραδαίνοντας τις διαπιστεύσεις τους κάποιοι τύποι στα δημοσιογραφικά, αντί να πηδήξουν το κάγκελο και να πάνε με τους οπαδούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ