OPINIONS

Ο Σίλβα και οι νέοι...

Ο Σίλβα και οι νέοι...

Γιαννιώτας, Κολοβός, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Κατσικάς, Τζανδάρης, στη ...διάθεση του Σίλβα που του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες.

Η ικανότητα του Μάρκο Σίλβα να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές ταιριάζει γάντι στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και στην απόκτηση ταλαντούχων Ελλήνων, των καλύτερων που ήταν διαθέσιμοι στην εγχώρια αγορά.

Βέβαια θα πείτε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν ανάλογα σχέδια που δεν ολοκληρώθηκαν, είτε επειδή δεν υπήρχε το κατάλληλο υλικό, είτε επειδή τα αποτελέσματα και η έλλειψη υπομονής, οδήγησαν το καράβι σε άλλες ρότες.

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις δυο Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα του, μετά την αποχώρηση του Μήτρογλου, κι αυτοί είναι οι Σιόβας, Μανιάτης, όσον αφορά βέβαια Έλληνες πρώτης γραμμής, γιατί υπάρχουν και άλλοι που δεν προωθήθηκαν ή δεν πήραν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Για αυτό μάλιστα και κατηγορήθηκαν τόσο ο Μίτσελ, όσο και ο Περέιρα, ότι προτίμησαν ξένους χαμηλής ποιότητας αντί των Ελλήνων. Το ρεπορτάζ λοιπόν λέει ότι επιλέχθηκε ο Σίλβα, που στην Πορτογαλία δούλευε με νεαρούς παίκτες, σε πιο δύσκολες καταστάσεις και μάλιστα με επιτυχία.

Σε αυτή τη λογική αποκτήθηκε και ο Γιάννης Γιαννιώτας, που είχε 39 συμμετοχές και 6 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, από τους βασικούς πρωτεργάτες του Αστέρα Τρίπολης, που τερμάτισε τρίτος. Είναι μάλιστα και διεθνής. Βέβαια το μισό εκατομμύριο που δόθηκε για την απόκτηση του, πήγαν στο ταμείο της Φορτούνα Ντίσελντορφ , αφού εκεί ανήκε ο 22 χρονος παίκτης. Αυτό βέβαια μας ενδιαφέρει και ο Γιαννιώτας στον Ολυμπιακό θα συναντήσει άλλους δυο παίκτες της φουρνιάς 92-93, τον Δημήτρη Κολοβό και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Ο Φορτούνης αφού πέρασε από σαράντα κύματα, κατάφερε να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, προερχόμενος από τον πάγκο , έχοντας τη δυσκολία να συναγωνισθεί τον Τσόρι Ντομίνγκες. Παρά την παρουσία του Αργεντίνου σταρ πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ιδιαίτερα προς το τέλος του πρωταθλήματος με τον Περέιρα. Αντίθετη πορεία είχε ο Μπουχαλάκης που προωθήθηκε επί Μίτσελ, βρήκε χώρο από το τουρνουά της Αμερικής, αλλά σιγά-σιγά άρχισε να αποχωρεί από την ενδεκάδα, αλλά και από τον πάγκο. Ιδιαίτερα επί Περέιρα, όπου εξαφανίσθηκε εντελώς. Διαφορετική πορεία είχε ο Κολοβός, που έπαιξε στα φιλικά , δεν έπεισε όμως τον Μίτσελ και επέστρεψε στον Πανιώνιο, όπου σε 29 ματς έχει να επιδείξει, 11 γκολ και 3 ασίστ. Και να μη ξεχνάμε και τον Τάσο Καραμάνο που σε 20 ματς στον Ατρόμητο έκανε 2 γκολ(το ένα κατά του Ολυμπιακού) και έδωσε 3 ασίστ.

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν άλλοι δυο νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που δεν ανακοινώθηκαν ακόμη. Οι δυο πρώην του ΠΑΟΚ, Τζανδάρης, Κατσικάς, με τον πρώτο να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην παραμονή του στον Πειραιά, μετά την αποχώρηση του Εντιγκά.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και τους Λόρια, Μαρτίνες, Μπεν, που δεν ανακοινώθηκαν ακόμη , ενώ το...βαρύ πυροβολικό, οι ξένοι παίκτες αναμένονται, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη καμία μεταγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ