OPINIONS

Ο Σίλβα είναι αυστηρός

Ο Σίλβα είναι αυστηρός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον συναγωνισμό των δυο επιτελικών χαφ του Ολυμπιακού, αλλά και για τη νέα εποχή Σίλβα, που άλλαξε την -μετά εορτών- εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

Tα πρώτα δείγματα του Ολυμπιακού για το 2016 είναι θετικά, κι ας είναι το δείγμα μικρό. Κι αυτό γιατί ο Σίλβα έδειξε ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του, Μίτσελ, Ζαρντίμ, Βαλβέρδε, Ζίκο και το έκανε κατανοητό σε όλους, με τον αποκλεισμό του Κώστα Φορτούνη από την αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Σχεδόν κάθε Γενάρη τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής και το κλαμπ έβρισκε ελαφρυντικά για τους παίκτες που δεν τα έδιναν όλα για τη νίκη (που ερχόταν έτσι κι αλλιώς), τα γκολ, το θέαμα, την ευχαρίστηση του κόσμου. Οι παίκτες έπαιρναν μεγάλες άδειες στις γιορτές, κι όταν επέστρεφαν δεν μπορούσαν να αποδώσουν, όπως στα παιχνίδια του Δεκεμβρίου και ιδιαίτερα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια των φιλάθλων, τις αποδοκιμασίες, το άδειο Καραϊσκάκη.

Για πρώτη φορά όμως αυτό δεν συνέβη φέτος, παρότι το δείγμα είναι μικρό. Και αναφερόμαστε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο και το ματς με τον Λεβαδειακό, όπου το σκορ στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε και να είναι 5-0. Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε φρένο και έδειξε ότι σέβεται τον κόσμο που αφήνει τη θαλπωρή του σπιτιού του για να πάει στις κρύες και υγρές εξέδρες του Καραϊσκάκης. Θα προσθέσουμε και τον αγώνα του Κυπέλλου με τα Χανιά, όπου οι παίκτες προσπαθούσαν για γκολ και στις καθυστερήσεις. Και δεν είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου που το επέτρεψε, αφού και τα περασμένα χρόνια έπαιζαν οι αναπληρωματικοί με ομάδες Β' ή Γ' Εθνικής και γράφαμε "έχασαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο προπονητής".

Θα τολμήσουμε λοιπόν να πούμε ότι περνάμε σε άλλη εποχή, καθώς ο Σίλβα δεν αστειεύεται. Κανένας προκάτοχος του δεν άφησε εκτός αποστολής τον κορυφαίο παίκτη του, προς γνώση και συμμόρφωση. Μπορεί να βγήκε προς τα έξω ότι τον ξεκούρασε, αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλησε να τον ταρακουνήσει, επειδή δεν έδινε το 100% στις προπονήσεις. Κι αυτό το μήνυμα, το πήραν και οι υπόλοιποι, που κατάλαβαν τι τους περιμένει αν τα φορτώσουν στον κόκορα. Θα πείτε -και με το δίκιο σας- "μα χρειάζεται ταρακούνημα ο Καμπιάσο για να παίξει όπως επιθυμεί ο κόσμος;". Ο Καμπιάσο όχι, αλλά κάποιοι από τους υπόλοιπους, ναι.

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει ελκυστικό τον Ολυμπιακό, είναι ο μεγάλος συναγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα και ενδεικτικό παράδειγμα είναι το δίδυμο Φορτούνη - Τσόρι. Ο πρώτος γοήτευσε στον πρώτο γύρο, ήταν ο κορυφαίος, έπαιζε όμως χωρίς ...αντίπαλο, καθώς ο Αργεντίνος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Όταν ο δεύτερος επέστρεψε υγιής και ορεξάτος, χτύπησε την πόρτα της ενδεκάδας και ο Σίλβα φάνηκε συμβιβαστικός, προσπαθώντας να τους χωρέσει και τους δυο, θυσιάζοντας ένα εξτρέμ. Δεν του βγήκε όμως και ανέκρουσε πρύμναν, παίζοντας με ακραίους το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό με θαυμαστά αποτελέσματα.

Φυσικά, ο Φορτούνης δεν θα το βάλει κάτω, διακρίνεται από ενθουσιασμό, ενώ ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Τσόρι είναι μεγαλειώδης. Έχει εξάλλου και δεύτερο χρόνο συμβόλαιο και θέλει να διαψεύσει όλους, όσοι θεώρησαν ατυχή την υπογραφή διετούς συμβολαίου με έναν 35χρονο ποδοσφαιριστή. Αυτός ο ανταγωνισμός μόνο καλό θα κάνει στους παίκτες και στον Ολυμπιακό.

ΥΓ1: Κάθε φορά που κάποιος από τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θεωρεί ότι αδικείται από τη διαιτησία, δείχνει τον Ολυμπιακό. Ποιος έξυπνος φίλαθλος θα τους πιστέψει αν αναλογιστεί ότι όλα αυτά τα κλαμπ μάχονται για την δεύτερη θέση, όπου δεν αναμιγνύεται ο Ολυμπιακός; Εκτός κι αν εννοούν ότι τους αδικούν, για χάρη του Αστέρα και του Πανιωνίου, οπότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

ΥΓ2: Κάθε φορά που κάποια ομάδα δηλώνει τους τιμωρημένους παίκτες της στα ματς με τον Ολυμπιακό, αρχίζει ένα παραλήρημα. Μα αν δεν σβήσει την ποινή με τον ακαταμάχητο πρωτοπόρο, με ποιον αντίπαλο θα το επιχειρήσει έναν σώφρων προπονητής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ