OPINIONS

Ο οπαδός Μαρινάκης

Ο οπαδός Μαρινάκης
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τους παίκτες που δεν έχουν καταλάβει τη δυναμική του Ολυμπιακού και για τον Μαρινάκη που δεν λειτούργησε ως πρόεδρος στην επίσκεψή του στο Ρέντη.

'Οταν μετά από τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και την ήττα στη Λεωφόρο, ο Τζίμι Ντουρμάζ κάνει νέο τατουάζ και το κοινοποιεί με υπερηφάνεια στο διαδίκτυο, σημαίνει αυτόματα ότι το παλικάρι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Ολυμπιακός.

Όταν ο Περέιρα παρατάσσει την ομάδα στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, οκτώ αναπληρωματικούς , σε ένα γεμάτο γήπεδο, σημαίνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν καταλαβαίνει σε ποια ομάδα δουλεύει.

Όταν ο Ολυμπιακός χάνει από δυο αστεία γκολ στο Κίεβο και στο αεροπλάνο της επιστροφής βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα και αστειάκια μεταξύ αρκετών παικτών, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τη δυναμική του συλλόγου τους.

Όταν η ομάδα επιστρέφει στο Ρέντη, μετά την ήττα από τον Παναθηναικό και κάποιοι χαζοχαμογελούν, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές που μένουν άυπνοι επί μέρες, μετά από ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο.

Όλα αυτά όμως τα καταλαβαίνουν οι οπαδοί, που πληγώθηκαν μετά από τις ήττες και θεωρούν ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν θέση στην ομάδα και πρέπει να αντικατασταθούν αν δεν αλλάξουν μυαλά.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που λειτούργησε στο Ρέντη ως οπαδός και όχι ως πρόεδρος και “σημάδεψε” δυο ματς. Αυτό με την ΑΕΚ και το άλλο με τη Ντνίπρο.

Και το έκανε επειδή πήγε ο ίδιος στην Τούμπα και στη Λεωφόρο, είδε την ατμόσφαιρα και έδωσε κάποια ελαφρυντικά στους παίκτες. Δεν αναφέρθηκε και στη ρεβάνς με τη Ντνίπρο, γιατί εκεί οι 10 παίκτες που απέμειναν εξαιτίας της ηλίθιας αποβολής του Μιλιβόγεβιτς προσπάθησαν και με το παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός όπως στα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να κλείσει την περίοδο με γκρίνια και απογοήτευση, αφού με δεδομένη την ευκολία να παίρνει το πρωτάθλημα, έριχνε το βάρος του στην Ευρώπη και μετά ξεφούσκωνε.

Αυτό έκανε και φέτος, με τη διαφορά ότι προέκυψε έστω και για μερικούς μήνες ο ΠΑΟΚ και τον αμφισβήτησε, ενώ βρέθηκε και η ΑΕΚ που πήρε ισοπαλία στον Πειραιά.

Για να μη τελειώσει και η εφετινή χρονιά με τον ίδιο τρόπο, ο Μαρινάκης έκρινε ότι πρέπει να χτυπήσουν καμπάνες. Κι αν θυμόσαστε το έπραξε και πριν από δυο χρόνια όταν είπε στους παίκτες μετά το 1-1 με τον Παναθηναικό στον Πειραιά “θα σας αλλάξω όλους” και το έπραξε το καλοκαίρι. Ήταν 25 Απριλίου 2013 και ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Κάτι ανάλογο είπε και το απόγευμα της Δευτέρας.

Πέρασε περίπου ένας μήνας(11 Φεβρουαρίου) από την ισοπαλία με την ΑΕΚ και ο Μαρινάκης δεν λειτούργησε εν θερμώ. Πήγε στο Ρέντη την κατάλληλη στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τη ρεβανς με την ΑΕΚ και τους προειδοποίησε “κοιτάξτε να προκριθείτε, γιατί στις 10 Μαρτίου γιορτάζει ο σύλλογος τα 90 χρόνια του”. Και λογικά μια ημέρα νωρίτερα θα γίνει το ματς του ΟΑΚΑ.

Και από την ομιλία του δεν έλειψε η αυτοκριτική “Και στο τέλος της χρονιάς ξέρω τι πρέπει να κάνω για να διορθώσω και τα λάθη που έγιναν”.

Έδωσε με λίγα λόγια το σύνθημα της αντεπίθεσης, προκειμένου να κλείσει με ευχάριστο τρόπο η εφετινή χρονιά και να γίνει φιέστα με κέφι, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τελειώσει το πρωτάθλημα με 9 νίκες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ