OPINIONS

Τα... τρία χάπια του Ολυμπιακού

Τα... τρία χάπια του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

H νίκη είναι ο καλύτερος γιατρός για μια ομάδα, κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στη Μυτιλήνη, όπου ο Ολυμπιακός πήγε σε κατάσταση... γκροκί και γύρισε όρθιος, καμαρωτός, φιλόδοξος και αναγεννημένος.

Ε, πέντε γκολ ήταν αυτά, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε δεχθεί ως το βράδυ του Σαββάτου γκολ στη Λέσβο. Το νέο έτος ξημερώνει διαφορετικά για τον Ολυμπιακό, αν βέβαια λύσει μερικά προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Το ότι ο Ολυμπιακός είχε το καλύτερο ρόστερ του πρωταθλήματος, το παραδεχόταν εχθροί και φίλοι, αυτό όμως έπρεπε να αποτυπωθεί και στο γήπεδο, όπου υπήρχαν ενστάσεις για τον τρόπο που στήνει ο Μίτσελ την ομάδα. Χωρίς εξτρέμ, με έναν επιθετικό, με δυο αμυντικά χαφ και ούτω καθεξής.

Στη Μυτιλήνη όμως έπαιξε για πρώτη φορά με δυο επιθετικούς στην ενδεκάδα και είδαμε τα θαυμαστά αποτελέσματα, αν και ο ίδιος ο Μίτσελ, άθελα του... σαμποτάρισε την επιλογή του λέγοντας ότι το έκανε εξ ανάγκης, επειδή ήταν άρρωστος ο Φουστέρ.

Βέβαια έσπευσε να συμπληρώσει ότι ο Μπενίτες με την απόδοση του κέρδισε μια θέση στην ομάδα. Ακόμη κι έτσι, καλοδεχούμενο το σχήμα με δυο επιθετικούς. Κι επειδή κάποιοι θα βιαστείτε να μιλήσετε για κωλοτούμπες και ανακυβισθήσεις, θα επισημάνουμε ότι αυτή είναι η μοίρα του προπονητή του Ολυμπιακού. Να κρίνεται συνεχώς μετά από ήττες, νίκες και ισοπαλίες. Μόνο ο τεχνικός του πρωταθλητή έχει αυτή την πίεση και θα το καταλάβετε αν αναλογισθείτε ότι ο Αναστασιάδης και ο Αναστασίου είναι... άβρεχτοι παρά τα 7 γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ σε Ξάνθη και Γιάννινα (συν την ευρωπαϊκή ήττα και αποκλεισμό μέσα στην Τούμπα) και τα 3 του Παναθηναϊκού στη Θράκη και την ήττα στην Αθήνα από τον ΟΦΗ.

Αν ο Ολυμπιακός "έτρωγε" τέσσερα γκολ στη Μυτιλήνη, ο Μίτσελ δεν θα πήγαινε καν στο αεροδρόμιο και θα γύριζε στον Πειραιά με το BLUE STAR 1, μετά από δωδεκάωρο ταξίδι παρακαλώ. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τον τωρινό Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Και όπως έλεγαν οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας στη Λέσβο "ξύπνησε ο Εγκέλαδος και άνοιξε το ρήγμα".

Η νίκη είναι το καλύτερο βάλσαμο για οποιαδήποτε ομάδα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με εβδομαδιαία διακοπή, αλλά με την επιστροφή, τη μεθεπόμενη Δευτέρα, πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα.

Να βρεθεί ο στόπερ που θα καλύψει το κενό του Αμπιντάλ και μάλιστα λίαν συντόμως γιατί με Αυλωνίτη, Σιόβα, δεν μπορείς να πορευτείς στο πρωτάθλημα, όχι τόσο λόγω ποιότητας των Ελλήνων αμυντικών, αλλά περισσότερο για αριθμητικούς λόγους. Για παράδειγμα, τραυματίσθηκε ο πρώτος πριν από το ματς με την Καλλονή και αναίρεσε ή καλύτερα ανέβαλε την απόφαση αποχώρησης του ο Αμπιντάλ, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος ο Ολυμπιακός. Κι αυτός ο αθεόφοβος, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη Μυτιλήνη, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειαζόταν στόπερ, σε περίπτωση που δεν τον ανάγκαζαν οικογενειακοί λόγοι να επιτρέψει στη Βαρκελώνη. Και ο στόπερ πρέπει να είναι επιλογής Μίτσελ και όχι μάνατζερ. Ξεκάθαρα πράγματα.

Να λυθεί το θέμα Αφελάι, που είναι με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού, με την σνομπ συμπεριφορά του, αφού το παίζει ...Μέσι στον Πειραιά. Ένας αντικειμενικός παρατηρητής, θα παραδεχθεί ότι προς το παρόν ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Αφελάι και όχι ο Αφελάι στον Ολυμπιακό. Αν δεν το καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του και δεν έχει καμία θέση στην οικογένεια του πρωταθλητή.

Να αλλάξει διάθεση ο Μήτρογλου. Πριν από το παιχνίδι της Καλλονής, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε μαζί του, αλλά και με τους Σιόβα, Μανιάτη. Τα αποτέλεσμα όμως της κουβέντας τους ήταν ορατά μόνο στους δυο τελευταίους. Αμφότεροι, ήταν από τους κορυφαίους και ο Μανιάτης ήταν ...Μανιάταρος. Μέχρι και ανάποδο κοντρόλ με το αριστερό έκανε αλά Ζιντάν, πέτυχε γκολ και απεκατέστησε τις σχέσεις του με τους οπαδούς. Πάτησε περιοχή (κάτι που ως τώρα έκανε μόνο ο Μήτρογλου) και πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ του αγώνα.

Ο Μήτρογλου όμως το βιολί του. Ήταν ο μοναδικός που δεν χαιρέτησε τον κόσμο, όταν κατά την προθέρμανση τραγουδούσαν ένα προς ένα τα ονόματα των παικτών και έτρεξε πάλι προς τα αποδυτήρια με το τέλος του αγώνα και δεν συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, προς τιμή του Αμπιντάλ και της πεντάρας.

Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο, αφού γεμίζει το Καραϊσκάκης, κάνει εκδρομές σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη και ματώνει οικονομικά. Ακόμη κι όταν οι κόσμος είναι άδικος, έχει ...δίκιο. Οι αποδοκιμασίες εξάλλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν αυθόρμητες και όχι προσχεδιασμένες. Ο φίλαθλοι αισθάνθηκαν προδομένοι και πικραμένοι και σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ εύκολα η αγάπη γίνεται μίσος.

Λίγες ημέρες αργότερα εξάλλου, χειροκροτήθηκε όταν αντικαταστάθηκε στο ματς με τη Μάλμε. Και όπως και να έχει, πρέπει να επανενταχθεί στην οικογένεια και να μην είναι ξένο σώμα. Εδώ ολόκληρος Μαρινάκης πάει για οκτώ ώρες στη Μυτιλήνη, προκειμένου να είναι δίπλα στην ομάδα και ο Μήτρογλου παριστάνει το βαρύ πεπόνι;

Αν λυθούν επομένως τα τρία προβλήματα και αποκτηθεί ένα εξτρέμ, όλα θα είναι διαφορετικά, γιατί στη Μυτιλήνη ο Ολυμπιακός δεν δοκιμάσθηκε απέναντι σε κλειστή άμυνα, όπου έχει και τα περισσότερα θέματα. Μπορεί βέβαια οι δυο επιθετικοί να είναι το αντίδοτο, αφού ο Μίτσελ αρνείται να παίξει με δυο εξτρέμ, αυτό όμως θα το διαπιστώσουμε στο επόμενο ματς, στον Πειραιά με τον Πλατανιά.

ΥΓ1: Ο Μίτσελ κάλλιστα μπορεί να αναλάβει το ρόλο του Κώστα Καραπαπά στον τομέα της επικοινωνίας. 'Έχει το χάρισμα, κάνει γκελ στον κόσμο και το απέδειξε στη Μυτιλήνη. Ετοιμαζόταν για την τρίτη αλλαγή, όταν κάποιοι Μυτιληνιοί του φώναξαν να βάλει το δικό τους παιδί, τον Βούρο. Αμέσως άλλαξε γνώμη, όσον αφορά τον παίκτη που θα μπει στο γήπεδο, έκανε με το χέρι και το κεφάλι νεύμα προς την εξέδρα "εντάξει" και έβαλε τον νησιώτη αμυντικό, που γνώρισε την αποθέωση. Όπως και ο ισπανός τεχνικός.

ΥΓ2: Άψογη η συμπεριφορά και η φιλοξενία της Καλλονής. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τον Αμπιντάλ, τον Τσόρι και τον Ολυμπιακό, ενώ οι εκπρόσωποι του Γραφείου Τύπου μας έκαναν να αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας, ίσως και καλύτερα από το σπίτι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ