OPINIONS

Να γιατί σαρώνει...

Να γιατί σαρώνει...
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει τα ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και εξηγεί γιατί ο κόσμος χαίρεται την εφετινή ομάδα, σε αντίθεση με αυτές των περασμένων περιόδων που προβλημάτιζαν στο ξεκίνημα...

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφτασε με άνεση στην πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα, μπήκε φουριόζος στη ...δική του διοργάνωση και αρέσει, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους που δυσκολευόταν και υπήρχε γκρίνια και μουρμούρα. Και υπάρχει η εξήγηση.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν το ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όλα τα άλλα ο νταμπλούχος τα πήρε δια περιπάτου. Και δεν ήταν εύκολα, αν αναλογισθούμε ότι κέρδισε ... αέρα στην Ξάνθη, την τοπική ομάδα που δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να της κάνουν ευκαιρία. Αντίθετα ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε κι άλλες τέσσερις-πέντε ευκαιρίες για γκολ. Με τα Γιάννινα εξάλλου πέρυσι έφερε ισοπαλία 2-2 στον Πειραιά, με τους Ηπειρώτες να χάνουν το ένα γκολ πίσω από το άλλο, εξαιτίας του ανορθόδοξου τρόπου που έπαιζε ο Μίτσελ, με τους Ομάρ, Μαζουακού να νοιάζονται περισσότερο για την επίθεση , παρά με την άμυνα. Σε αυτό το παιχνίδι πάρθηκε και η απόφαση της αντικατάστασης του, κι ας ακολούθησε η πεντάρα επί της Καλλονής στη Μυτιλήνη. Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός είχε φέρει ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο και έχασε 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να ξεφύγει, έστω και προσωρινά, ο ΠΑΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποια είναι η διαφορά του εφετινού Ολυμπιακού; Μη βιαστείτε να πείτε ο προπονητής, γιατί θα διαψευστείτε. Ο Ολυμπιακός του τώρα είναι καλός, γιατί βασίζεται στον κορμό της περσινής ομάδας. Στηρίζεται σε παίκτες που αγωνιζόταν και πέρυσι, γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και υπάρχει ομοιογένεια, σε αντίθεση με άλλους περιόδους που άλλαζαν οι πάντες. Φέτος μπορεί να έγιναν 14 μεταγραφές, σκεφτείτε όμως πόσοι από αυτούς παίζουν αυτή την χρονική στιγμή. Δεν πουλήθηκε κανένας βασικός ποδοσφαιριστής και χάρη σε αυτή την τακτική ο κόσμος απολαμβάνει γκολ και θέαμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την περσινή ομάδα, η άμυνα είναι η ίδια, ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Ντα Κόστα και την είσοδο του Μποτία. Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβας οι υπόλοιποι βασικοί. Στα χαφ παρέμειναν οι Κασάμι, Μιλοβόγεβιτς, Φορτούνης, Τσόρι, κι αυτοί ξεκινούν τα ματς με την προσθήκη του Καμπιάσο.

Στην επίθεση έγιναν οι μεγάλες αλλαγές, γι αυτό και ως τώρα δεν έχει σκοράρει κανένας επιθετικός, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει πετύχει ακόμη γκολ κανένας νεοαποκτηθέντας παίκτης. Όλα οι παλιοί. Απο την επίθεση παρέμεινε μόνο ο Ντουρμάζ, που είναι ο κορυφαίος, γι αυτό και καταχειροκροτήθηκε με τα Γιάννινα , ακόμη κι όταν πήγαινε να εκτελέσει τα κόρνερ. Έφυγε ο Μήτρογλου, ο Αφελάι, ο Χάρα, ο Ντοσεβί, ο Μπενίτες. Οι δυο τελευταίοι όχι ως ανεπιθύμητοι, αλλά δανεικοί γιατί δεν χωρούσαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και τη συμβολή του Σίλβα, που δεν πείραξε τον περσινό κορμό και σιγά-σιγά θα βάλει και τους...δικούς του παίκτες, αν και εφόσον είναι καλύτεροι από τους "παλιούς". Γι αυτό και ο Ντουρμάζ είναι αναντικατάστατος, παρότι αποκτήθηκαν οι Ερνάνι, Πάρντο, Σεμπά. Μια χαρά τα πάει ο Πορτογάλος, καθώς η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και χαίρεται ο κόσμος να τη βλέπει.

Ο Σίλβα πάντως δεν ...μασάει και το έδειξε στη φάση που κέρδισε ο Ολυμπιακός το πέναλτι. Αρχικά πήρε τη μπάλα ο Ντουρμάζ, την άρπαξε ο Σιόβας και την πρόσφερε στον Φινμπόγκανσον, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα, ώσπου ο Πορτογάλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε εντολή να εκτελέσει ο Σουηδός.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου, υπάρχει πλάνο ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι, εκτός κι αν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος να παραβιαστεί η σειρά που είναι: Ντομίνγκες, Φορτούνης, Ντουρμάζ και ίσως αλλάξει μετά την αστοχία του Αργεντίνου στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι στον αγώνα με τον Παναθηναικό, όταν ο Μήτρογλου πήρε τη μπάλα από τα χέρια του Ντομινγκες, αστόχησε και δεν τιμωρήθηκε ποτέ από τον Μίτσελ για την αυθαιρεσία του.

ΥΓ: Όταν ο Φορτούνης πήγε στον Ολυμπιακό, τον λοιδορούσαν επειδή -και καλά- προτίμησε τα λεφτά και όχι μια σίγουρη θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού. Το παιδί αφού ξεπέρασε την...αδιαφορία του Μίτσελ, δούλεψε, μόχθησε , έγινε βασικός και αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 5 γκολ, αν και έπαιξε 364 λεπτά και όχι 450. Και δεν εκτέλεσε τα πέναλτι με τον Πλατανιά και τα Γιάννινα. Θα ήταν ιεροσυλία να τον χρίσουμε διάδοχο του Τσόρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ