OPINIONS

Μία είναι η ουσία, το Καραϊσκάκη

Μία είναι η ουσία, το Καραϊσκάκη
INTIME SPORTS

Η ουσία δεν αλλάζει για τον Ολυμπιακό, γράφει ο Στέφανος Λεμονίδης. Ακόμη κι αν έμενε η ισοπαλία στο Παρίσι, θα ήθελε πάλι νίκη επί της Άντερλεχτ. Ωστόσο η εμφάνιση, όχι μόνο στην Γαλλία, αλλά και στα τρία εκτός έδρας ματς δείχνουν έναν άλλο Πρωταθλητή Ελλάδας, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια αξιόμαχη ομάδα, με ένα καλό προπονητή...

Mπορείνα έμεινε η πίκρα από τον τρόπο που ήρθε η ήττα στο Παρίσι, αλλά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός θα περνούσε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη επί της Άντερλεχτ στο Καραισκάκης,ακόμη κι αν έπαιρνε την ισοπαλία στη Γαλλία.

Αν αφήσουμε στην άκρη το πως χάθηκε ο ένας βαθμός, θα δούμε ότι είναι μεγάλη υπόθεση να πανηγυρίζει ολόκληρη Παρί Σεν Ζερμέν στο γήπεδο της επειδή κέρδισε τον Ολυμπιακό και προκρίθηκε στους "16". Απλά με την ισοπαλία, θα γινόταν περισσότερο "ντόρος" με τον πρωταθλητή Ελλάδας στην Ευρώπη και θα έμπαιναν στο ταμείο του 500.000 ευρώ.

Τα σενάρια για την πρόκριση του Ολυμπιακού

Να σταθούμε όμως σε δυο σημαντικά γεγονότα. Ο εφετινός Ολυμπιακός έκανε τρεις μεγάλες εμφανίσεις στα εκτός έδρας ματςκαι έδειξε ότιδεν είναι πλέονο ... φτωχός συγγενής του Τσάμπιονς Λιγκ. Είδε και τους τρείς αντιπάλους του στα μάτια, τη μία τη διέσυρε, την άλλη την ... έσωσε η βροχή και την τρίτη ένα γκολ στο 90'

Δεύτερο σπουδαίο στοιχείο,είναι η βελτίωση που είχε σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, όπου δέχθηκε τέσσερα γκολ στην έδρα του, ενώ χθες -υπό προϋποθέσεις-μπορούσεκαι να κερδίσει. Ακόμη κι όταν στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της Παρί(70-30), ο Ολυμπιακός είχε τρεις κλασσικές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου και η γαλλική ομάδα σχεδόν καμία.

Μπορεί βέβαια να είχε αριθμητική υπεροχή στο δεύτερο μέρος, κι άλλες ομάδες όμωςχάρηκαν αυτό το πλεονέκτημα, αλλά δεν προσπάθησαν να πάρουν το ματς, όπως ο Ολυμπιακός. Δεν ανάγκασαν τον Μπλαν να φορτώνει μεσοαμυντικούς την ενδεκάδα του για να κρατήσει τη νίκη ή την ισοπαλία. Δεν έφεραν σε αγωνιώδη κατάσταση τον Ιμπραίμοβιτς και σε έξαλλη τον Καβάνι.

Kαι η Ρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες από το 26΄, με την αποβολή του Ράμος, αλλά έβαλε 4 γκολ στη Γαλατά.

Δεν πήρε βαθμό, αλλά...

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο εφετινό ημίχρονο του στο Καραισκάκη με την Παρί και το καλύτερο εκτός έδρας ματς του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τόσο σπουδαίο αντίπαλο και δεν πήρε ούτε ένα βαθμό. Μπορούσε με άνεση να κρατήσει την ισοπαλία, κάτι που δεν θα "χάλαγε" και τους Γάλλους, αλλά είναι διψασμένος για νίκες και διακρίσεις και προσπάθησε να κερδίσει. Δεν τα κατάφερε, δεν πειράζει.

Προφανώς, όταν υπάρχει ένα παιχνίδι στην έδρα του, κόντρα στην Άντερλεχτ, οι πιθανότητες είναι υπέρ του. Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει τη νίκη, χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, ανάμεσα σε Μπενφίκα και Παρί.

Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1, η ανασκόπηση

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν, βέβαια προκριθεί στους "16". Θέλουν, όμως, να το κάνουν σε δυο εβδομάδες, μπροστά στον κόσμο τους κι ας τους λείψει πιθανότατα ο Μήτρογλου. Οι Βέλγοι είναι αδιάφοροι, αλλά δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα για να δουν τον Πειραιά και την Αθήνα.

Είναι ένα ακόμη μεγάλο ματς, το κρισιμότερο της χρονιάς, όπως αποδεικνύεται για τον Ολυμπιακό, και οι Πειραιώτες ήδη το αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Έχει και Μίτσελ...

Και για επίλογο να επισημάνουμε ότι ο Μίτσελ για άλλη μια φορά μας αποστόμωσε. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας φίλος του Ολυμπιακού, που να τον αμφισβητεί.

'Εστησε αριστοτεχνικά την ομάδα , κι όταν δεν του βγήκε το τρικ με τους Μπονγκ, Χολέμπας στην ίδια πλευρά, άλλαξε το χαρτί και έκανε τρεις καίριες αλλαγές, που άλλαξαν και τη ροή του παιχνιδιού. Κέρδισε τον Μπλαν και μαζί την απεριόριστη εκτίμηση των οπαδών του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός έχει και το ταμπεραμέντο, αλλά και την ικανότητα να "διαβάζει" τους αγώνες, ανάλογα με την εξέλιξή τους και με βάση τα δικά του όπλα. Ακόμη, βέβαια, δεν έχει γίνει "συνολικό" Ταμείο, αλλά ο Μίτσελ μοιάζει να κρατάει γερά τα ηνία της ομάδας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ